fredag 27 mars 2009

Vad är det för en dag?

Det är inte vilken dag som helst idag. Det är inte heller vilken fredag som helst idag. Det är den 27.de Mars idag..... minsann:)

Och just idag är det min födelsedag!

Jag fyller INTE år idag, men det gör min ena dotter. Min älskade dotter Rebecca. Idag fyller Rebecca 23 år och som vanligt firar jag MIN födelse-dag när någon av mina döttrar fyller år.

För det är ju trots allt JAG som FÖTT fram dem.
.


Min Rebecca är en 23-årig glad och go person. Söt och näpen som en godispralin.



När jag var liten önskade jag mig en syster (har bara bröder) I min dröm skulle min syster heta Rebecca. Jag fick aldrig någon lillasyster. När jag 20 år gammal (ung) blev gravid visste jag att nu skulle jag få en Rebecca trots allt. Ingen syster men väl en underbar dotter.

Den 27.de Mars 1986 på självaste skärtorsdagen kom hon till mig efter en låååång seeeeg förlossning. (Inte alls som lillasyrran som sköt ut sig själv ur min kropp som en katapult)
.
Typiskt Rebecca att ta det lungt liksom. Inte för att hon är en seg personlighet. Snarare tvärtom. Hennes personlighet vill gärna "stanna upp" och njuta av livet, uppleva nuet och stunden där man just befinner sig. Rebecca vill "uppleva" och det gör man inte om man stressar sig igenom livet.
.

.
Jag har en underbar relation med min underbara dotter. Den gör mig lycklig givetvis. Hon är så mjuk och fin. Behaglig och go. Glad och skrattig. Vacker och söt.
.
Människor omkring oss som träffar Rebecca för första gången reagerar alltid likadant. De säger "Vilken härlig tjej" "Så rar" "Så trevlig och glad" "Så behaglig till sättet" Osv, osv.... Jag vet säger jag då stolt, det är min dotter det:)
.

.
Redan på BB kom det fram massor med personal från såväl vår avdelning som från andra avdelningar till just min lilla vagga jämte min säng. De sade att Rebecca var så fin, hon hade ett sådant vackert litet runt huvud och näpet sött ansikte. Jag hörde på personalen att de verkligen menade det och att det inte bara var något de sade till alla.
.
Vi har gjort massvis med kul saker ihop. Ibland hela familjen och ibland bara jag och Rebecca på tu man hand. Många gemensama erfarenheter har vi och även många gemensamma upplevelser.
.
Ett utav de starkaste roligaste härligaste mysigaste kanske mest "udda" upplevelser jag har med min fina Rebecca är när vi tillsammans representerade det Spanska Landslaget för två år sedan i Innebandy VM (klicka i det röda fältet)
.
Gissa om det var svårt att skilja på begreppen då. Å ena sidan var jag hennes lagkamrat, å andra sidan hennes mamma som ville följa och heja sitt barn från läktaren. Det skönaste var ändå när vi spelade i samma femma och var med i "Line upen" tilsammans. Eller att höra ens "lagkamrat" ropa "mamma passa bollen" hahaha så underbart!


.
Idag fyller min älskling 23 år. Jag ska berätta för henne för 23.dje gången hur det var den dagen då hon kom till mig. Hur lycklig jag var, hur fin hon var (är) hur glad jag är för att just hon är min. Hur stolt jag är för att just hon är hon och jag ska berätta för henne hur mycket jag älskar henne......fast det vet ju hon redan om och det har jag sagt långt många fler gånger än 23 till henne:)
.
Jag mår lite bättre i halsen idag. Tyvärr ligger Rebecca själv krasslig hemma hos sig, men jag ska åka och hämta "hem" henne om ett tag för att ta hand om henne.
.
Precis som en mamma som har födelsedag bör:)
.
Grattis till mig själv som presterat denna fantastiska varelse......
.
Grattis, grattis, grattis till min älskade unge på 23 års dagen med en stooooor grattiskram!
.

En dotter som du skulle alla ha.
Du ger mig så mycket glädje varje dag.
Tillsammans vi har så mycket roliga minnen.
Allt vi gjort och kommer att göra ger oss glada sinnen.
En speciell plats i mitt hjärta du har.
Där kommer du finnas i alla dar.
Fyll ditt liv med glädje och lycka.
Jag fick en toppen dotter kan man tycka.

22 kommentarer:

Tinnar och torn sa...

Grattis till er båda och krya på er så ni kan mysa hela dagen lång med tårta och paket :o) Kramar Pellis

sandyekman sa...

Grattis säger även jag! Shit vad stolt jag skulle vara om min dotter skrek, passa bollen mamma!
Du är en fin förebild Maria.
Hoppas ni får en fin dag tillsammans.
Kram från snön i Småland

Familjen Eriksson sa...

HURRA till båda två!!!

Jag och mini hade ju födelsedag igår...

Vi har verkligen tajmat våra födslar lika du & jag, hihi. Jaja olika århundraden men ändå...

Puss puss!

Erika sa...

Grattis till er båda!!

Nu sticker jag ut i snön o tar tåget till andra sidan landet!

Ina sa...

Grattis till er båda två och hoppas ni får en underbar dag.

Krya på er.

Kramar Ina

Anonym sa...

Grattis i massor till er allihop, från oss i Humlebacken!!

Anonym sa...

Hej!
Vill bara säga ett jättegrattis till er båda.Hoppas att ni får en mysig dag fastän ni inte mår riktigt bra.Jag och min äldste son har födelsedag i nästa vecka, 1 april.Han är mitt eget lilla aprilskämt.Hihi.Nä ,han är också en alldeles underbar go kille som nu blir hela 18 år.
Må nu så gott båda två.
Kramisar Helena

Taklyftet sa...

Grattis på er!
Ni får krya på er båda också.
Din dotter verkar vara en riktig pärla.
Kram Jenny

Tinnar och torn sa...

Hejsan Margurt (hehe) Jo visst är det så jäkla orättvist ibland men idag ska du vara glad och lycklig och krama på dina döttrara o alla ju. Tänkte först att jag inte skulle skriva om min kompis bebis i samma inlägg som var så sorgligt, var nästan på väg att ta bort det. Hon ska ju bara vara lycklig nu. Men jag vet att de inte läser min blogg så det fick vara kvar ändå! Ang Sabina såfår jag e klump i magen varje gång jag tänker på henne, det ser ju inte ljust ut direkt. Jag hoppas bara att hon slipper det onda snart.

Men du vilken fin dikt du skrivit, den var väl inte med först? Missade den imorse. Ikväll kommer gutefåren dvsmina svärisar hit från Gotland. Ska bli så kul att ha dem här över helgen!

Massor av kramisar till dig och din fina fina Beccis.//Pellis

Tinnar och torn sa...

jo du stavfelen och de missade mellanslagen får du på köper....puss

Harry sa...

Å vad skoj och grattis. Lite småroligt att min storebror också fyller år idag!

Ni får krya på er i helgen!
Kram

Anonym sa...

Åh, jisses du skriver så bra och härligt om din och Rebeccas relation så jag glömmer alldeles bort vad det var du frågade om "hos mig"... GRATTIS till er båda idag hur som helst!! Och jag kan ju bara instämma i det du skriver, Rebecca är verkligen en tjej som gör intryck redan första gången man träffar henne - supergullig tjej!

Vi sticker iväg imorgon kväll och jag har inte packat en pinal än så länge... men det är lugnt, vi ska ju faktiskt bara åka på charter... det vore ju lite värre om vi skulle bestiga Mount Everest eller något, då skulle det nog vara mer koll på rätt utrustning och packning... Men det ska vi ju alltså inte. Hur som helst, jag har läget under kontroll och slänger ner packningen imorgon efter Josefines friidrottsträning.

Och japp, jag ska skänka dig en liten tanke när jag ligger och guppar i vågarna!

Ha det gott och ta hand om dig så du kurerar dig ordentligt!
Kram Malin

Anonym sa...

Grattis till både född och födare! Vilka sötnosar ni är!!!

Du har en sådan förmåga att bekriva moderskärlek så man får tårar i ögonen. Eftersom jag själv har två döttrar så vet jag precis vad du menar.

Nu skålar jag för både dig och Rebecca! Ääääntligen fredag...

Krya-på-dig-Kram

//Charlotta.

Familjen Eriksson sa...

Men, jag tror minsann fredagshumorn har slagit till... ;)
Sex och jordgubbar hör väl ihop, eller?

Min gubbe är och spelar poker så kvällen blir nog lugn.

Du förresten, vet du vad norrländskans massagestav kallas????


Fusk-Lapp.

Hi ha hahahaaa. Den är sååå dålig men jag skrattar hysteriskt iaf.

Familjen Eriksson sa...

Jag hörde den i radion på väg till jobbet idag (eller var det igår???) och höll på att köra av vägen. Tur att det inte var på jobbet då hade de nog kört mig till psyket...

Från koja till slott sa...

Grattis, grattis till er båda två! ;) Vad fint du skrivit om din dotter, ni verkar ha en underbar relation, precis som jag känner för min mamma! Jag vet hur mycket det betyder att ha en mamma som alltid stäler upp för en och älskar en oavsett vad som må hända! Fortsätt vara den fina förebild du är för din dotter, du verkar verkligen vara en toppen mamma! Dina döttrar kan skatta sig lyckliga över att ha dig!

Ha en underbar helg och hoppas du mår bättre snart i sin hals! ;)

Kramar Pernilla

Villa Bellan sa...

Hej Maria!

Jag bedjar om din hjälp!!!!
Så här ligger det till!
Jag har en sådan snygg väggklocka plus svarta visare till som du oxå har!
Min man och jag har satt upp 4visare för kl 12, 3, 6, 9. Sen kämpade vi en bra stund men körde fast.....vi kunde inte komma på hur vi skulle få resten av visarna på rätt avstånd från varann!! Grrrrr
Då kom jag på det.....och utbrast
-Jag vet ju en bloggare....en Maria som har löst det här "problemet" (eller Ludde kanske?!)

Så snälla gulliga Maria....vill du tipsa oss om hur ni gjorde?!

Grattis till Rebecca! Hoppas att ni haft en fin dag =)

Helene

lola sa...

HOLA MARIA
SUPONGO K SERA TU HIJA
UN SALUDO DESDE ESPAÑA,PRONTO SERE DE NUEVO MAMA,UN BESO.

Harry sa...

Jag impuls shoppade min Smidö bänk efter att ha sett den på din blogg. Har tänkt att jag ska ha någon bänk utanför dörren länge men inte varken tittat på någon ännu eller sprungit på någon. Så när jag fick synd på den på sin hemsida så blev jag såld! I love IKEA by the way!

Kram

Anonym sa...

Stort grattis i efterskott till er båda! Hoppas ni kryade på er och hade fina födelsedagar!

Kram Mia

Anonym sa...

Hej Maria! Tack för dina snälla ord efter vårt husmontage. Tankarna flög direkt vidare till ditt hus när jag såg vårt snökaos. Kändes bättre när jag förstod att det faktiskt gick så bra för er som faktiskt även fick in snön i huset.

Kram

Tinnar och torn sa...

Hola spanjola!
hahaha...den där fusk-lappen var riktigt bra faktiskt! Har ju som sagt haft svärfåren här så jag har inte bloggat värst mkt. Hoppas ni är friska nu alla!
Tack för att du reggar och röstar,tror det betyder mycket för henne. Ha det! Kramar Petro svenne