lördag 21 mars 2009

Helenas hus 4

Nu har vi kommit till köksbilderna.

Vårt kök heter Vit kvadrat och kommer från Hth.

Bänkskivorna är svart granit. Även här kommer kaklet från Konradssons kakel.

Köksfläkten är från Thermex. Den fungerar jättebra fast den är frihängande och så hög. Vi har också en extern motor på den, vilket gör att den blir mer tystgående.

Vitvarorna kommer från Siemens, förutom kyl och frys som är från Elektrolux.


.
Golvet är valnöt. Vilket vi tycker ger en varm känsla till allt det vita.


.
Vi har diodrar i alla fönster i hela huset, även i garagedelen.
.


Som ni ser är fläkten rätt så hög. Bakom den skymtar ni vårt hörnskaffei där det får plats en hel del.
.
.
Vår köksö med induktionshäll.
.

En inbyggd soffa som det är mysigt att sitta på och prata med den som lagar mat:)
.


Ser ni de häftiga lamporna i taket? Kan säga att det är rätt bra att man kan dimmra dem.
Det blir värsta scenljuset om man har alla lamporna tända helt. De är också riktingsbara så att man kan få ljuset där man bäst behöver det. Om ni tittar på bilderna där lamporna är tända kan ni se att de högst placerade ger ett mer punktbelyst sken. Ser ni? Syns bäst på de första köksbilderna.

.
Kök i dagsljus.

Det här var allt jag hade att bjuda på denna gång. Jag hoppas att ni har tyckt att det varit kul att få se en liten del av vårt hus. Jag återkommer med fler bilder vid ett senare tillfälle, om ni är intresserade vill säga. Har ni några frågor kan ni ställa dem här så ska jag försöka att svara på dem.

Vill passa på att tacka världens goaste Maria som låter mig gästblogga.

Ha en härlig vecka och tack för att ni läste mitt inlägg.

Kram // Helena
.
Tack Helena för titten säger jag å mina vägnar och säkert å alla andras vägnar som läser min blogg. Det är ett imponerande hus ni byggt! Vill du visa mer framöver är det bara att mejla mig dina bilder med text som vanligt så lägger jag upp dem här. Du har ju en alldeles egen etikett här hos mig ju;-)
.
Nu ska jag ut i det sköna vädret och suga i mig allt vad vårtecken heter!!!
.
// Maria
.
OBS! Eller P.s vilket ni vill.... Det här är Helenas 4.de gästinlägg idag. Det ligger alltså ytterligare tre under här. Bäst är att scrolla ner till det första och läsa därifrån. Eller egentligen gå in under etiketten "Helenas hus" och läs igenom de gästinläggen i kronologisk ordning för att lättare få en klarare bild av vem Helena egentligen är. D.s

10 kommentarer:

Tinnar och torn sa...

Hej där Helena! Vill bara säga att det ser fantastiskt ut. Har bara skummat igenom bilderna då jag måste iväg och städa hus men ikväll ska jag "lusläsa" bilderna. Ha en bra dag både du och Sis! Kram Petronella

Charlottas hemmaplaner sa...

Hej Helena C/O Maria!

WOW! Vilket hus du har fått!!! Det var ju rena ketchup-effekten när man har väntat så på att få ta sig en titt. Plötsligt fanns det hur många bilder som helst att beundra...

Jag älskar din stil! Det är modernt, fräscht och genomtänkt. Du må tro att jag tittar på alla detaljer! Mosaiken i det runda fönstret är ju så läckert. Och spottarna. Och badrummen. Och fondväggarna. Och.... Just nu känns det faktiskt som jag skulle vilja bygga ett hus till med all ny inspiration jag fått.

Tusen tack för titten! Du får gärna visa ännu mer när ni blivit klara. Jag är ju inne i en trädgårds-period och det skulle vara så kul att se utemiljön hos dig. Jag vet ju att den kommer att vara lika genomtänkt som allt det andra....

Kramar //Charlotta.

Hej Maria!

Tack vännen för att du skriver gulliga kommentarer fastän de försvinner ibland! Hemskt ledsen över min knäppa kommentars-formulär! Min blogg suger verkligen. Jag vet inte ens vem som kommenterar eftersom man inte behöver skriva bloggadress hos mig. Det finns ju ett antal Marior, Malinar och Helenor där ute. Fatta vad frustrerande för mig när jag inte vet vem jag skall svara.... Jag skulle vilja gå över till Blogger, men det verkar inte som det funkar att flytta över en blogg hur som helst. Och att börja från början känns inte så kul... Jag har också problem att få mina kommentarer att fästa hos vissa bloggare. Om jag skriver en längre kommentar så brukar jag alltid ta ctrl + C så att jag vet att jag kan klistra in det igen om jag inte lyckas första gången. Betydligt enklare än att skriva om allt igen....

Nej, nu skall jag ut i solen igen. Har haft en underbar dag. Skall premiär-grilla ikväll. Gör ett inlägg senare.

Kramar //Charlotta.

Helena sa...

Hej Petronella och Charlotta
Kul att ni gillade bilderna.
Tack för er kommentarer jag blev jätteglad för dem.Kanske återkommer längre fram med fler bilder.
Ha nu en härlig lördag.
Kramisar Helena

Pernilla sa...

Jag trillar in här lite då och då. Kanske dags att lägga upp dig som favorit. Jag gillar verkligen era köksfönster, det ser ut som små tavlor! Så fint!

Har fått för mig att vi bor nära varandra. Har för mig att du ngn gång skrivit att ni bygger söder om söder i Sthlm?! Helt fel? Vi gör i alla fall det.

Tinnar och torn sa...

Hej igen! Lämnar en liten kommentar i pausen :o) Så himla fint det är Helena, vill absolut se mer sen. Erat badrum var fantastiskt fint, som värsta
SPA-t.Gillar era små fönster i köket precis som Pernilla. De ser faktiskt ut som små tavlor ju. Tack så mycket för titten!! //Petronella

Sis! Lycka till imorgon då, själv ska jag tvätta fönster ;o) Pusspuss//juzzedio

Ika sa...

Vilket härligt hus ni har Helena. Hoppas du visar mer bilder vid något tillfälle, kanske när ni fått dit lite mer jord?

Maria, jag har spanat på lite ikaträd idag men enligt plantskolan måste jag vänta till 1 april innan de har fått alla leveranser. Fuskis dig som har ett redan. Mor minne undrade om jag verkligen skulle plantera ett nu när vi måste riva altanen men serru det ska jag.

VILLA VRÅKEN sa...

Härligt kök....

// Linda

Anonym sa...

Vilket fint hus! Gillade ert golv jättemycket och hoppas att det är så vårt blivande golv kommer att se ut eftersom vi troligtvis kommer att köpa ett valnötsgolv.

/Mia

Helena sa...

Hej !
Tack så mycket för er gulliga kommentarer om vårt hus.

Ha en härlig söndag:)

Kram Helena

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Helena!

Jättefint hus ni har byggt!! Modernt och stiligt. Gillar verkligen den inbyggda soffan som ger hög mysfaktor till köket.
Inser att jag inte har hängt med riktigt för jag trodde inte att ni hade kommit så långt som ni har gjort, men det är bara att gratulera..och applådera den goda smaken:-)

Kram till både dig och spannackan *klapparar med kastanjetterna och slår en klack i golvet*