fredag 20 mars 2009

Visby

Det här är det sista jag visar från Gotland denna gång. Jag lovar. Kan bara inte låta bli att dela med mig av allt detta vackra. Särskilt som Viveka och Charlotta skrev i sina kommentarer nyligen att de aldrig varit på Gotland.

Viveka berättade även att hennes vänner och bekanta säger till henne att det är "skandal" att hon aldrig besökt Gotland. Jag vet inte om det är just skandal. Det jag kan tycka är att det är synd, för Gotland är verkligen sevärt och det ligger ju bara ett "stenkast" bort:)

Nu följer lite bilder från vackra Visby! Enjoy....Ringmuren.Runt ringmuren brukar jag gå på morgonpromenader.
.
Det är så vackert på vissa ställen att det nästan gör ont!
.
Det finns många ruiner inne i själva Visby. Det här är stortorget. På sommaren får inte bilar köra här inne. (Tack och lov)
.
.
Det finns massor med små hus som har jättemysiga bakgårdar som tomter.
.
.
Mera ruiner.Fatta att de som byggde upp allt detta en gång i tiden gjorde det utan lyftkranar!

.
Allt är snett och vint inne i stan. Det är så charmigt.
.
.
Egentligen tycker jag inte om att köra bil här inne, men jag måste ju ta mig fram till mina kunder. Det känns lite som om man är med och bidrar till slitage av all kullersten. Det gillar jag inte!
.
.
Här är mitt hotell där jag alltid bor då jag åker över.
.


I det höga huset "gamla apotekshuset" bor ett par som är mina kunder. Jag fick förmånen att gå husesyn hos dem denna gång. Vilken underbar lägenhet! Allt är snett och det finns inga dörrkarmar som är lika höga:) Människorna förr kan inte varit långa!
.
Huset är K-märkt och det är från 1250-talet. Det är Sveriges äldsta hyreshus. Det bor två familjer i huset och mina vänners lägenhet är på 150 kvm med utsikt över Almedalen och havet.
.
Det är verkligen läckert!
.


Jag arbetar inte på Gotlands turistinformation, men jag rekomenderar er alla att åka över någongång till Gotland om ni får möjlighet!
.
Det är inte enbart vackert på Gotland, befolkningen är verkligen supermysig och dessutom så har de Sveriges i särklass charmigaste dialekt!

.
Min nästa resa över blir första veckan i Maj. Då har säkert mycket börjat blomma där borta, ahhh härligt!
.
Det är sånt här som kallas för "förmåner" va;-)

10 kommentarer:

Familjen Eriksson sa...

Aahhh, Visby och Gotland är nästan FÖR vackert!!! Jag har varit där några gånger men det var måånga år sedan nu.

När ska man hinna allt man vill göra???

Tack för grattisarna. Det värmer gott på morgonen.
Saknar dig jättemycket nu.

Kramar
Maria

Viveka på Humlebacken sa...

Så himla vackert. Undrar om jag ska planera in en resa med maken dit, kanske man ska åka innan det blir sommar, så att det inte är så fruktansvärt mycket turister.
Hehe, skandal.. det säger min syrras svärmor.. hon är från Gotland och hon tycker att det är SKANDAL att vi åker till Thailand och Egypten och allt möjligt, men inte har varit på Gotland... Kanske är jag lite beredd att hålla med henne...
Gyllene kvicken föreställer väl inget särskilt, någon skrev att det var ett änglaägg, men jag tror att man ser vad man vill.. i mina ögon är det gyllene kvicken och inget annat...
kram

Viveka på Humlebacken sa...

Och du, när du är tillbaka på fastlandet: Vad sägs om att vara med i en vårteckensutmaning som jag försöker dra igång. Kolla in hos mig och kommentera om du tänker hänga på:)
kram
Viveka

Viveka på Humlebacken sa...

uppdatera sweatie, uppdatera

Lyckan Vinkel sa...

Ja herregud så vackert. Jag som är uppväxt i den Östgötska skärgården saknar verkligen havet där jag bor nu. Och på Gotland kan man ju snacka om närhet till havet. Måste nog snart ta en tripp till Gotland. Har inte varit där sen barnsben!!
Ha en trevlig helg nu och Tack förresten för din kommentar på min blogg. Ska verkligen försöka att skynda långsamt.
Kram på dig/Jessica

Karlsebakken 37 sa...

Fast jag tyckte faktiskt visst att ni var lite lika - runt ögonen och så... Och längdmässigt är det ju perfa för Alexandra, då kan hon ju ha högklackat till brudklänningen utan att bli längre än sin blivande man, hahaha! (Nä, jag spårar inte ur i tankegångarna alls nu...!?) :)

Så vackra bilder från Gotland, har bara varit där en gång när jag var liten. Och då var vi på något ställe där jag fick träffa Pippi Långstrump och t.om få dricka ur Sockerdricksträdet! Minns det som det var igår... :)

Oh well, ville egentligen bara kika in och önska skön fredag och HÄRLIG HELG! Här ska det fixas på nya sovrummet i helgen, ska bli kul! Och så ska jag upprepa morgonens favvis: ligga i sängen och känna bebisen röra sig, sparka och snurra runt där inne! Första gången jag kände det "ordentligt" imorse och tårarna bara forsade av lycka...!!

Stor kram från mig och magen!

Anonym sa...

Vilken förmån!

Har bara varit på Gotland en gång men har faktiskt glömt. Kanske borde ta en tripp dit igen... ;)

Trevlig helg!

Ika sa...

En väldigt trevlig förmån måste jag hålla med om.

C-vitamin verkar inte funka, jag har ju ätit apelsiner varje dag hela året nästan och nu dricker jag nyponsoppa.

Lägg till mig till den där listan av personer som inte varit på Gotland. Jag har knappt varit ute i skärgården på västkusten så jag hoppas kunna upptäcka massa fina saker i Svergie en dag.

talludden sa...

Mmm. Tack för känslan av Gotland. Min farmor är från Gumbalde så jag har Gotland som ett andra hem.
Härligt.

svartataket sa...

Halloj bruttan,
Det var inte i går :)))
O på Gotland var det urlänge sedan jag var! Fy på mej! Lyllos dig som åker dit så ofta! Jag kan följa med i din väska nästa gång;))
Trevlig fredags bastu o mys.
Här vankas det tacos (igen) Tubsen har fått mej till en nytänning på tacos..hihihi, from you of course:)

KRAAM på er