tisdag 31 mars 2009

Sol hos mig!

Förra måndagen visade jag en bild på min lilla skruttaplutta Alexandras våroutfit och menade att det om något var ett tydligt vårtecken.



Här är hon, min lilla solstråle:)



Idag skiner solen som aldrig förr här. Därför har jag helt sonika bestämt mig för att (utan ett be om lov hihi) låna Alexandras brallor och våroutfita mig själv. Visst är de något för långa på mig, men det funkar. Det är ju modernt att vika upp chinosen ju.

Sådär.... nu ska jag traska ut i solen och sälja grejs till mina kunder som bara den:)

måndag 30 mars 2009

Ett användbart fat

Jag har suktat ett tag efter ett våningsfat. De jag har hittat har varit antingen för pluttignuttiga, krusigdulliga, plastiga eller på tok för färgglada.

Inget fel på något av de stilarna jag beskriver men känner att något stilrent och enkelt blir bäst hos mig.

Häromnyssens "snubblade" jag över detta våningsfat på Åhlens. Enkelt och fint. Lagomt och bra. Varken "gammalmodigt" eller "ultramodernt" Helt i min smak. Dessutom väldigt användbart har jag märkt.



Inspirerad av Charlottas "vuxenvåfflor" kom fatet väldigt bra till pass då vi hade lite skaldjursmys i helgen.



Det ser trevligt och fräscht ut att lägga upp det på detta fat.



Och festligt med för den delen.



Igår när vi firade Rebecca lade vi upp en massa smarriga cupcakes, muffins och donuts på faten. Tack Thomas;-)



Mums!



Hundra procent fiberfritt för att låna Delicatos uttryck:)



Idag när jag kom hem från jobbet svängde jag ihop det såhär.



Det är trevligt att stå och laga mat med fina råvaror nära till hands.



Att det dessutom blir vackert att titta på är bara en bonus.

Vilket av mina tre alternativ föredrar du?

Vårtecken 2

Då var det måndag återigen. Den sista för denna månad dessutom. Förra måndagen startade Viveka denna vårteckenspaning och nu gör jag ett försök med att visa vad som hänt hos oss under veckan som gått.



Snön är nästan borta....... igen för vilken gång i ordningen vet jag inte. Jag har bestämt mig för att INTE reagera mer på alla "snöåterfall". Nu har meterologerna åtminstone lovat lite sol till veckan som kommer. Får se om de har rätt.



Vi hann inte plantera så mycket i höstas. Gissa om det kliar i fingrarna nu, men, men det är bara att snällt vänta:)

Min Magnolia har i alla fall massvis med knoppar. Ska verkligen bli spännande att få se den blomma för första gången.



Jag köpte en vinterhärdig Hibiskus som skulle klara av vårt klimat och vår zon. Efter att ha haft den i kruka under hösten planterade jag ut den här. Den ser väldigt död ut om ni frågar mig. Förhoppningsvis sover den bara...... djupt.



Det rosablommiga Kinesiska körsbärsträdet ser ut att komma med mycket blom, även fast det fortfarande är brunt med nakna spretiga pinnar.



Slutligen. Ungen min klär sig inte direkt efter vädret. Det spelar ingen roll att mamma manar på att klä sig lite varmare. Jag fattar inte egentligen varför jag tjatar. Jag minns det själv som igår när jag gjorde precis samma sak. Hellre frysa och se bra ut liksom:)

Ser ni att jag fick skrapa rutorna på bilen imorse.


Nej, längre än såhär har inte våren kommet hos Lundins.

söndag 29 mars 2009

Tittut!

Nu är faster slut. HELT SLUT!!!

.
Min fina Rebecca som fyllde år i fredags firades idag söndag hemma hos oss med familjen. Vi har ju varit krassliga och så så det passade bäst idag.
.
Luddes mamma och pappa kom och grattade. Min mamma likaså. Sedan kom även mina brorsor med fruar och med sig hade de sina ungar.

De är goa och söta och så, men GAAAAAAH!!! Småttingarna alltså:)

Been there, done that..... liksom.
.
Småttingarna fick för sig att farbror Luddes och Faster Marias nya hus är perfekt att leka kurragömma i.
.
.
.
Det här är minstingen i familjen. Max heter han. Det är ett busfrö med stort B och en snackispåse med stot S. Max tyckte att bästa gömstället var under köksön.
.
.
Adam fattade inte varför farbror och faster gjort trappor utan bakstycken. Adam chansade ändå och trodde att de mindre ungarna inte skulle se honom. Yeah right:)
.
.
Lilla blyga Linda gömde sig bakom fasters gardiner i fasters sovrum. När hon blev ertappad sprang hon in i badrummet och hoppade in i badkaret!
.
.
Det är inte så varmt här säger knas Felix när han hittas i farbror Luddes bastu och får samtidigt för sig att visa sina muskler!?!
.
.
Alla småkusinerna ville gratta storkusinen Rebecca.

Faster säger,

Jättekul att ni kom.................. men hua så skönt när ni gick:)

För nu är faster mer trött än trött!

fredag 27 mars 2009

Vad är det för en dag?

Det är inte vilken dag som helst idag. Det är inte heller vilken fredag som helst idag. Det är den 27.de Mars idag..... minsann:)

Och just idag är det min födelsedag!

Jag fyller INTE år idag, men det gör min ena dotter. Min älskade dotter Rebecca. Idag fyller Rebecca 23 år och som vanligt firar jag MIN födelse-dag när någon av mina döttrar fyller år.

För det är ju trots allt JAG som FÖTT fram dem.
.


Min Rebecca är en 23-årig glad och go person. Söt och näpen som en godispralin.



När jag var liten önskade jag mig en syster (har bara bröder) I min dröm skulle min syster heta Rebecca. Jag fick aldrig någon lillasyster. När jag 20 år gammal (ung) blev gravid visste jag att nu skulle jag få en Rebecca trots allt. Ingen syster men väl en underbar dotter.

Den 27.de Mars 1986 på självaste skärtorsdagen kom hon till mig efter en låååång seeeeg förlossning. (Inte alls som lillasyrran som sköt ut sig själv ur min kropp som en katapult)
.
Typiskt Rebecca att ta det lungt liksom. Inte för att hon är en seg personlighet. Snarare tvärtom. Hennes personlighet vill gärna "stanna upp" och njuta av livet, uppleva nuet och stunden där man just befinner sig. Rebecca vill "uppleva" och det gör man inte om man stressar sig igenom livet.
.

.
Jag har en underbar relation med min underbara dotter. Den gör mig lycklig givetvis. Hon är så mjuk och fin. Behaglig och go. Glad och skrattig. Vacker och söt.
.
Människor omkring oss som träffar Rebecca för första gången reagerar alltid likadant. De säger "Vilken härlig tjej" "Så rar" "Så trevlig och glad" "Så behaglig till sättet" Osv, osv.... Jag vet säger jag då stolt, det är min dotter det:)
.

.
Redan på BB kom det fram massor med personal från såväl vår avdelning som från andra avdelningar till just min lilla vagga jämte min säng. De sade att Rebecca var så fin, hon hade ett sådant vackert litet runt huvud och näpet sött ansikte. Jag hörde på personalen att de verkligen menade det och att det inte bara var något de sade till alla.
.
Vi har gjort massvis med kul saker ihop. Ibland hela familjen och ibland bara jag och Rebecca på tu man hand. Många gemensama erfarenheter har vi och även många gemensamma upplevelser.
.
Ett utav de starkaste roligaste härligaste mysigaste kanske mest "udda" upplevelser jag har med min fina Rebecca är när vi tillsammans representerade det Spanska Landslaget för två år sedan i Innebandy VM (klicka i det röda fältet)
.
Gissa om det var svårt att skilja på begreppen då. Å ena sidan var jag hennes lagkamrat, å andra sidan hennes mamma som ville följa och heja sitt barn från läktaren. Det skönaste var ändå när vi spelade i samma femma och var med i "Line upen" tilsammans. Eller att höra ens "lagkamrat" ropa "mamma passa bollen" hahaha så underbart!


.
Idag fyller min älskling 23 år. Jag ska berätta för henne för 23.dje gången hur det var den dagen då hon kom till mig. Hur lycklig jag var, hur fin hon var (är) hur glad jag är för att just hon är min. Hur stolt jag är för att just hon är hon och jag ska berätta för henne hur mycket jag älskar henne......fast det vet ju hon redan om och det har jag sagt långt många fler gånger än 23 till henne:)
.
Jag mår lite bättre i halsen idag. Tyvärr ligger Rebecca själv krasslig hemma hos sig, men jag ska åka och hämta "hem" henne om ett tag för att ta hand om henne.
.
Precis som en mamma som har födelsedag bör:)
.
Grattis till mig själv som presterat denna fantastiska varelse......
.
Grattis, grattis, grattis till min älskade unge på 23 års dagen med en stooooor grattiskram!
.

En dotter som du skulle alla ha.
Du ger mig så mycket glädje varje dag.
Tillsammans vi har så mycket roliga minnen.
Allt vi gjort och kommer att göra ger oss glada sinnen.
En speciell plats i mitt hjärta du har.
Där kommer du finnas i alla dar.
Fyll ditt liv med glädje och lycka.
Jag fick en toppen dotter kan man tycka.

torsdag 26 mars 2009

Här ligger jag...

Nu tror ni att jag ska visa en massa härliga bilder när jag gottar mig på relaxavdelningen på Vildmarkshotellet (Kolmården). Det hade jag förmodligen gjort också..... om jag varit där.

Istället har jag tillbringat heeela långa dagen nerbäddad i min soffa med persiennerna nerdragna. Har inte ens orkat ta in den härliga vårsolen som lyst med full power idag!
.

Vi tar det från början....

Igår åkte jag till Nyköping för att ställa ut på en liten Restaurangmässa. Det var kallt i lokalerna där vi stog och jag kände mig lite smårisig. Halsen gjorde ont och det var svårt att svälja. När jag kom hem sent på kvällen kände jag mig helt däckad. Jag bombade i mig alvedoner och sög på Mucoalginer för att om möjligt ta väck min värk i lederna.

Idag skulle jag vidare till Kolmården för konferens i dagarna två. När jag vaknade imorse kändes det som om jag hade svalt en varig tennisboll! Inte skönt kan jag säga. Det kostar mig en nedrans massa energi i ansträngning att svälja. Gaaah! Så vidrigt, så ont! Det var bara att ringa bossen och förklara läget.

Jag har arbetat i lite mer än tjugo år på företag där tjänsteresor och konferenser varit ofta förekommande. Jag har endast missat två konferenser, bortsett från hela 1992 och halva 1993 då jag var mammaledig med Alexandra.

Den första konferensen jag missade var förra året. Den 17-19 Mars närmare bestämt. Jag tog ledigt för att kunna vara med under vår husresning. Den andra konferensen jag missar är alltså denna. Och nu ligger jag här, i min soffa, nerbäddad, med ont i hals och leder och huvud och...... fast jag mår lite lite bättre nu. Har ju legat och trynat hela dagen:)

Jag har legat här och sniffat i mig härliga dofter från min prunkande köksbänk. För täppt i näsan, det är jag i alla fall inte!

Jag tog hem massvis med färska örter från mässan och ställde upp dem på.....


.
Köksbänken. Ni vet väl att örter inte egentligen vill stå i krukor. De håller längre om man ställer dem på djupa fat och så är det viktigt att vattna dem varje dag OCH underifrån. Alltså vatten på fatet!


.
Det är så härligt med färska örter i köket. Det doftar verkligen ljuvligt!
.

.
Tydligen så blev jag lite piggare för en stund. Jag fotar lite till :)
.
Det här är min "Hora" Eller Hortensia som det egentligen heter. Den ska jag ha utomhus senare hade jag tänkt.
.

.
Åhhh vad jag längtar efter sommaren nu!!! Eller först våren... sedan sommaren:)


.
Jag hade en sånhär i min förra trädgård. Den var jättefin varje år, men den vägrade att blomma om! Den här gången ska jag lyckas få den att komma tillbaka med blommor till nästa år har jag bestämt mig för.


.
Mitt lilla olivträd:) Det är så fint. Det ser ut att må väldigt bra även fast jag hört att de inte gärna vill vara innomhus.
.
Jag är inte känd för att ha några gröna fingrar direkt men jag har VERKLIGEN bestämt mig för att ge mig och mina växter en chans i och med det nya huset. '
.

.
Kolla bara här liksom! Lite har jag lyckats med.

Jag har aldrig någonsin lyckats få mina orchideer att blomma om. Jag är en sån som köper nytt när de blommat klart.
.
I höstas köpte jag massvis med orchideer och fick även ett gäng i inflyttningspresent. När de blommat klart hade jag ett dussintal här som jag tänkte försöka ge en chans. Vi har ju så många fönster och ställen att "gömma" undan dem på.
..
Nu äntligen börjar en del av mina orchisar skjuta ut nya skott med massvis med knoppar i. Lite stoltich är jag allt:)
.


Shit vad hände med detta inlägg? Jag började som sjuk och krasslig med tennisboll i halsen och nu avslutade jag med en massa blomster och snack om att mina fingrar minsann börjar bli lite lite pyttelite ljusgröna ändå:)
.

Nu tillbaks till soffovich, alvedonovich och mucoalginovichen!

onsdag 25 mars 2009

Onsdags blaj

Sitter och väntar på min kollega som ska hämta upp mig idag. Det är onödigt at ta två bilar när man ska åt samma håll. Vi ska till Nyköping för att stäla ut våra produkter på en liten restaurangmässa.

Imorgon och på fredag bär det av ytterligare en bit söderut. Då ska vi nämligen konferera igen och denna gång ska vi till Kolmården och Vildmarkshotellet.

Slänger in detta egentliga innehållslösa inlägg så att ni ska veta varför jag "tystnat" en stund.

Har varit en snabb sväng runt hos er andra bloggisar och istället för en snabb liten kommentar hos er hälsar jag på det här viset. Hej, hej;)

Somliga andra får en liten extra hälsning här nedan. Eftersom jag nu skriver i hundranitti så hinner jag inte länka. De finns ändå länkade till vänster på bloggen om ni av en händelse inte redan varit hos mina vänner.

Viveka (Humlebacken), responsen på din vårutmaning var fantastisk! Håller med. Kul att det blev så. Det ska även bli roligt att fortsätta med den fortsättningsvis. Vad många landskap du fått ihop. Jag som trodde att allt ovan Uppsala var Norrland och allt under Södertälje var Danmark typ:)

Haha, jag bara skoja! Nedrans Stockholmare tycker väl ni nu. Hahaha...

Sandra (Talludden), Tycker om ditt senaste inlägg!!! Vad var det jag sa. Visst var det värt allt slit! Jag är verkligen glad för din och Dicks skull.

Maria (Adrians backe), vilken liten sötis du har i backarna:)

Ika (Ika kan själv) MUMS!!! Och ja det blir kalas på fredag kväll och även på lördag.

Charlotta (Charlottas hemmaplaner) Ja jäklar snart är det dags du!

Petronella (Tinnar och Torn) Halloj fröken polman! Vilka inlägg! Vilka härliga funderingar. Instämmer helt och fullt med dig även fast jag är värsta neggot till vinter och snö. Det finns liksom inte kyla i mina gener helt enkelt. Du har ändå helt klart rätt! Våga njuta oavsätt väder! Absolut. Ska försöka.

Apropå väder är jag en jäkel på att släppa just väder;) Fast det är ju en helt annan femma det. Jag misstänker att jag har min överkvinna någonstans därute dock, förmodligen den man minst anar. ...Hihi. Nu menar jag inte dig Michelle! (Min kompis IRL) Du slår oss alla;-)

Vilket märkligt inlägg detta blev!

Aja, nu har ni i alla fall "hört" från mig....

Ha det najs.

måndag 23 mars 2009

Vårtecken

Viveka har ju uppmanat eller uppmuntrat eller utmanat oss bloggare att varje måndag framöver visa de vårtecken vi hittar i våra respektive områden.
.
Viveka har lagt upp en länklista på sin blogg där hon även anger vart i landet bloggerskorna finns. Smart av Viveka. På så sätt kan man se hur långt våren kommit runt om i landet.
.
Som jag tidigare berättat anser jag att vårtecken inte nödvändigtvis behöver vara en tussilago i något lerigt dike. Jag har förvisso inte sett någon tussilago ännu .... men vårtecken har jag sett. Åtminstone sådana som betyder vår för mig;-)


.
Just idag kändes det inte alls något vårigt här då jag möttes av den här synen utanför min dörr.
.
Hua vad less jag är på snön nu! Typiskt Aprilväder, och det är inte ens April ännu.
.
.
Det jag kan trösta mig med är att vi i år åtminstone har tak över huvudet och har därför snön utomhus och inte innomhus!
.
Bilden ovan är tagen inne i huset för precis ett år sedan då vi höll som bäst på att resa kåken mitt i ett plötsligt snökaos!
.
Under den gångna veckan och helgen har vi i alla fall haft barmark här och ett och annat vårtecken.
.
.
I torsdags när jag skulle dra ner rullgardinen i sovrummet fick jag span på en prick i fönstersmygen. Vad är det för skit tänkte jag först........

.
Vid noggrannare koll såg jag att det var en nyckelpiga!
.
I normala fall hade jag skrikit rakt ut och ropat på Ludde och bett honom ta ut insekten då insekter och kryp är det värsta jag vet. Även nyckelpigor. Nu skrek jag bara på Ludde med kvittrig röst och utbrast att VÅREN ÄR HÄR!!!
.
.
Ett annat tydligt vårtecken jag fick span på förra veckan var när Alexandra kom hem från skolan dressad på detta våriga vis :) Jag hade ju inte sett henne under hela veckan då jag varit på Gotland.
.
Solbrillor, ljusa chinos, tunn jacka, vita tygskor.... Hon lär inte klä sig sådär idag i alla fall!
.
Det största vårtecknet för mig är ändå att slutspelet i innebandyn är igång. Varje år vid den här tiden brukar hockeyspelare såväl som innebandyspelare spara ut något slags vidrigt och fult "cupskägg" eller "slutspelsskägg"
.
Även vissa damspelare faktiskt, fast de kan spara ut annan typ av hårighet;-) (Inte i fejset alltså) Jag har varit med och sett allt möjligt sunkigt i mina dagar kan jag upplysa er om.....inga detaljer va:)
.
Min Ludde har ett eget "cupsignum" inför slutspelen. Det har han haft under alla år som jag känt honom.


Textfärg
.
När Ludde kommer hem från frissan med ljusa slingor i håret :) ..... ja då är det baskemej inte bara slutspel....
.
DÅ ÄR DET FANIMEJ VÅR!

Bakis?

Jag vet inte om det beror på åldern eller om jag bara helt enkelt vill så det värker för det här laget att det därför just värker som det vill i min kropp.
.
Det gör ont, jävligt ont i min kropp idag. Jag känner mig bakis, och jag har inte druckit en droppe av sånt man normalt blir bakis av! Jag har inte heller själv spelat eller coachat. Jag har bara tittat!

Mina anspänningar inför/under våra matcher är inte snälla mot min kropp. Jag försökte förklara lite om hur jag känner i inlägget innan detta.

Igår efter matchen kändes mitt huvud stort som en pilatesboll! Jag var så trött... hade vansinnigt ont i benen! Direkt när vi kom hem efter matchen var jag tvungen att ta två alvedon och lägga mig i soffan. Somnade gjorde jag på studs.

Det började med en lång resa från södra sidan upp till norra sidan och Tibblehallen....


.
.....Småbrudarna Alexandra och Jessica som åkte med oss i bilen ömsom tjattrade i hundranitti ömsom spelade "jobbig" musik på högsta nivå för att ladda. En annan satt och var grön i fejset dels av nervositet och dels av allt oväsen.
.
Eftersom jag åkte med laget till matchen var jag framme två timmar innan matchstart. Det betyder att jag hade två timmar för mig själv att vara nervös på. Usch! Det är en annan sak om man spelar eller coachar själv. Då har man fullt upp med sina förberedelser inför match. För mig blir det bara en massa tid för att våndas.
.

.
Efter två sega timmar började således matchen, men först skulle alla stå upp för att lyssna på nationalsång. Ser ni långskånken i vitt pannband där i mitten? Det är min lillskrutta;-)
.

.
Matchen startade bra. Svisch sa det och vi fick en kanonstart med 4-0. Det var pirrigt och nervigt ändå för Täbytjejerna är unga och hungriga och ryckte upp sig rejält sista delen av matchen och fick därför en redan illamående morsa/fru på läktaren att bli än mer illamående.
.
Tack för matchen. Bra jobbat. Trevligt sommarlov. (Till Täby vars säsong nu är över)
.

.
Matchen slutade med 6-4 till oss. Puh! Skönt! Nu får laget ladda om för semifinalspel och jag, jag får försöka hitta ett sätt för att lugna mina nerver framledes.
.
Lite artiklar om gårdagens match finns här här här och här.

söndag 22 mars 2009

Söndagsmix

Känner att jag behöver "babbla" av mig lite.

Först vill jag bara förtydliga mina inlägg från igår. De som heter Helena 1, Helena 2, Helena 3, Helena 4. Det är alltså INTE bilder på MITT hus!!! Det är gästinlägg från Helena som har varit en flitig kommenterare på såväl min blogg som på mina "bloggsystrars" bloggar. Helena har byggt ett fantastiskt hus och det är alltså HENNES bilder och text i de fyra inläggen. Helena har ingen egen blogg. Därför "lånar" jag ut utrymme på min blogg till Helena.

Är det någon som är nyfiken på Helena och hennes hus kan ni gå in under Etiketten "Helenas hus"

Nu blir det innebandy.

Förra söndagen spelade vi (mitt lag Balrog där min make och mitt ex är coacher och där vår yngsta dotter spelar och där min älsta dotters bästisar spelar, för er som inte hängt med) den första kvartsfinalen i en serie i bäst av tre matcher. Vårt motstånd är Täby och det är alltså ett derby.

Den första kvarten vann vi med klara 6-2. Idag blir det returmatch borta för oss. Alltså hemmafördel Täby. Det är alltid pirrigt med slutspelsmatcher för det verkar inte spela någon roll om man varit grym under en hel serieomgång. Det är först i slutspelet som det verkligen gäller.

Vid vinst idag är vi klara för avancemang till semifinal. Vid torsk blir det en tredje avgörande i vår hemma hall nästa helg eftersom vi placerade oss bättre än dem i serietabellen.

Jag vet inte vad det är med mig iår. Jag har varit med så länge nu att jag borde vara luttrad. På något sätt blir det bara värre och värre för varje år som går. Jag är jättepirrig och stissig och sitter och darrar som ett asplöv när jag tittar på matcherna numera.

Dagens drabbning börjar 15.30 och den går att följa online på http://www.innebandy.se/ . Jag hoppas att ni håller tummarna för oss nu.

Jag skrev i en annan blogg tidigare. Den handlade om mitt liv som innebandymorsa. Jag var tvungen att gå in där och se efter vad jag skrev förra året då vi var där vi är idag. Jisses.... så mycket känslor sport rör upp:)

Jag länkar till några läsvärda texter här här här och varför inte den här . ( Dessa inlägg som jag länkar till är skrivna i samband med SM finalen förra året. Det betyder INTE att jag tagit ut något i förskott. Vi är fortfarande i kvartsfinal och än kan mycket hända.)

Jag vet inte egentligen varför jag länkar dessa texter på den här bloggen. Det är ju en husbyggarblogg... eller det var det först från början i alla fall. Jag tror att jag känner såhär faktiskt.....

Det är viktigt för mig och min person att min omgivning förstår hur jag känner, mår och tänker. Det är inte jag som spelar, det är inte jag som coachar.... men shit vad detta berör och angår mig!!!

Kommer man mig nära (vilket många av mina bloggsystrar har kommit att göra) då vill jag att man ska veta hur jag känner inför olika situationer.

Så nu vet ni på ett ungefär.... tror jag.

Hursom helst, om dagens drabbning kan ni som är intresserade (Viveka? ;-)) läsa här och här och här .


Pirrig? Jag?............. NÄHÄ;-)

Vårtecken aktivitet

Humlebackens Viveka har dragit igång en kul "leta efter vårtecken" aktivitet.

Imorgon måndag ska de som anmält sig hos Viveka visa sina vårtecken på bloggarna. Viveka är så finurlig att hon har tänkt göra en länklista på sin blogg med alla som är med och även visa vilka städer/landskap de kommer ifrån. På så sätt får vi alla se hur våren ser ut på de olika ställerna i landet.




För min del kan ett vårtecken mycket väl vara något helt annat än en tussilago i ett dike, eller en snödroppe i ett brunt gräs...... och det lär ni bli varse imorgon:)

lördag 21 mars 2009

Helenas hus 4

Nu har vi kommit till köksbilderna.

Vårt kök heter Vit kvadrat och kommer från Hth.

Bänkskivorna är svart granit. Även här kommer kaklet från Konradssons kakel.

Köksfläkten är från Thermex. Den fungerar jättebra fast den är frihängande och så hög. Vi har också en extern motor på den, vilket gör att den blir mer tystgående.

Vitvarorna kommer från Siemens, förutom kyl och frys som är från Elektrolux.


.
Golvet är valnöt. Vilket vi tycker ger en varm känsla till allt det vita.


.
Vi har diodrar i alla fönster i hela huset, även i garagedelen.
.


Som ni ser är fläkten rätt så hög. Bakom den skymtar ni vårt hörnskaffei där det får plats en hel del.
.
.
Vår köksö med induktionshäll.
.





En inbyggd soffa som det är mysigt att sitta på och prata med den som lagar mat:)
.


Ser ni de häftiga lamporna i taket? Kan säga att det är rätt bra att man kan dimmra dem.
Det blir värsta scenljuset om man har alla lamporna tända helt. De är också riktingsbara så att man kan få ljuset där man bäst behöver det. Om ni tittar på bilderna där lamporna är tända kan ni se att de högst placerade ger ett mer punktbelyst sken. Ser ni? Syns bäst på de första köksbilderna.

.
Kök i dagsljus.

Det här var allt jag hade att bjuda på denna gång. Jag hoppas att ni har tyckt att det varit kul att få se en liten del av vårt hus. Jag återkommer med fler bilder vid ett senare tillfälle, om ni är intresserade vill säga. Har ni några frågor kan ni ställa dem här så ska jag försöka att svara på dem.

Vill passa på att tacka världens goaste Maria som låter mig gästblogga.

Ha en härlig vecka och tack för att ni läste mitt inlägg.

Kram // Helena
.
Tack Helena för titten säger jag å mina vägnar och säkert å alla andras vägnar som läser min blogg. Det är ett imponerande hus ni byggt! Vill du visa mer framöver är det bara att mejla mig dina bilder med text som vanligt så lägger jag upp dem här. Du har ju en alldeles egen etikett här hos mig ju;-)
.
Nu ska jag ut i det sköna vädret och suga i mig allt vad vårtecken heter!!!
.
// Maria
.
OBS! Eller P.s vilket ni vill.... Det här är Helenas 4.de gästinlägg idag. Det ligger alltså ytterligare tre under här. Bäst är att scrolla ner till det första och läsa därifrån. Eller egentligen gå in under etiketten "Helenas hus" och läs igenom de gästinläggen i kronologisk ordning för att lättare få en klarare bild av vem Helena egentligen är. D.s