söndag 26 oktober 2008

Sköna söndag

Det finns inga dåliga väder säger en del...men jag tycker det är piss med gråa dagar där det liksom varken regnar eller ej. Det enda positiva med såna "pissvädersdagar" är att man kan fnula och pula lite sådär lagom myspysigt inne utan att behöva ha dåligt samvete.

Idag har jag faktiskt gjort en hel del utan att för den skull tagit ut mej. Jag har i lagom takt myspysfnulat lite överallt här hemma.

Före..

Det har jag gjort med dessa vackra liljor som sällskap;) Jag fick buketten av min kusin Patrik förra helgen och se vad vackert de slagit ut efter en vecka!



Efter.

Vad har jag gjort då? Jag har gjort flera listor. En "att göra lista", en "vill ha lista" och "en om jag vore..lista". Jag har gjort mallar till Ludde i papper så att han kan såga ut dem i trä åt mig som jag kan måla sedan. (Visar när det pysslet är klart)

Jag har även pimpat upp mitt dressingroom lite. Saknade en spegel och någonstans att hänga lite halsband. Spegeln inhandlades i veckan och idag var det ett perfekt läge för att få den på plats.


Man vill ju spegla sig när man klär på sig. Åtminstone jag.



Där på den vita bänken brukar jag sitta och fundera vad jag ska ta på mig;)


Passade även på att sortera lite andra saker som legat och skräpat i en stor låda. Nu har jag även ordning på armband, örhängen och annat i den här lilla hyllan.




Sedan kom jag på att jag hade lagt undan stenar som blev över då vi kaklade badrummet. Längst in i garaget i en hink hittade jag dem. Jag tog loss dem från det nät de satt i och diskade dem rena och fina.




Och numera har jag en liten skål på hyllan ovan toan med de fina stenarna;)




Eller snarare "ett litet skålarrangemang"




Att blommorna i badrummet blommar så här fint nu gör ju det bara än trevligare att vistas i badrummet länge:)



Och så var det det här med hallen...vad fasiken ska jag göra här????? Hallen är enorm (20 kvm)och inbjudande men ack så svår att möblera. Behöver förvaring det är ju aldrig fel, men jag vill inte heller ha en övermöblerad hall.



Just nu har vi IKEA.s expedithyllor där. De är praktiska och vansinnigt billiga men de är inte så "sexiga" Skulle vilja ha "kryssmöbler" (ocean house) fast jag vet inte om det skulle passa att blanda med det andra lite mer strama stuket.




Ett som är säkert i varje fall är att hallen behöver FÄRG!




Förslag någon?

Oj vad klockan drog iväg! Nu måste jag kila ner till Botkyrkahallen. Alexandra och Ludde har match idag igen. Idag är det Dalen som står för motståndet. (Igår var det Kais Mora, och de slog vi)

9 kommentarer:

Anonym sa...

Men hjälp, betyder det att jag måste kolla på sporten igen idag...?:)
Här har det regnat hela, jag menar HELA dagen. Hade tyckt att det var skönt med lite mittemellanväder..
kram

Anonym sa...

Hejsan Maria!
Oj vad du har pysslat och donat.Blir ju jättefint.
Ha en fortsatt skön söndag.
Kramar Helena

Anonym sa...

Hej Maria!

Du verkar verkligen ha utnyttjat "pissvädret" till din fördel. Man måste ju försöka se fördelarna med allting, eller hur? Ditt pimpade dressingroom är så fint. Jag kommer att fixa något liknande i mitt hus om några veckor.
Ha det så bra
//Charlotta.

Anonym sa...

Kollade just på en sajt om innebandy, och om jag kollade rätt, så ber jag att få beklaga.. Håller tummarna för nästa match!
kram

Favoriterna sa...

Hej. Har suttit en bra stund och tittat igenom din blogg. Den är underbar. Vilket fint hus ni har.
Vi är själva mitt uppe i byggprocessen. Vi flyttar in i vårt hus i februari.
Jag lär nog kolla in mycket på din blogg för att få inspiration och ideér.
Ha det gott.
Kram Jessica

Taklyftet sa...

Du har blivit utmanad, kom förbi så får du veta mer.
Hallen är himla snygg men jag håller med om att lite färg inte skulle skada. Varför inte en tavla eller två, det hade gjort susen.
Kram Jenny

Anonym sa...

Du har det ju så HIMLA tjusigt! Fantastiska blommor, riktigt snyggt med stenarna i badrummet och badrummet är ju inte heller så pjåkigt;), hallen är superfin - vad skönt att ha sådan rymlig hall! Snygga kuddar på expediten!! Jag är ju också frälst av Ocean House och det skulle säkert vara supersnyggt med någon av deras möbler! Annars har ju Bruka snygga möbler också med korgar till förvaring...

Apropå färg så hade jag en märklig dröm i natt.. Jag drömde om en familj jag känner och de hade i sitt vardagsrum tapetserat i en supersnyggt rött/guldslingermönstrat tapet en stoooor cirkel mitt på väggen. Nu var de i drömmen inte alls bra på att tapetsera och skarvarna lös vita, men det är man lite skicklig så kan ju det vara en idé?

Tack för synpunkterna om svart golv - superbra, det ska jag lägga till minnet och titta lite på grå golv istället!
Ha en superbra vecka!
Kram

Tinnar och torn sa...

Hojt! Sitter här o hänger, måste vänta in kvalitetsansvarige som kommer kl 12.00. Så jag kan inte sova riktigt ännu. Går jag o lägger mej nu så kommer jag aldrig upp ;o) Vad mycket du hunnit fnula med då...tänk när min energi är på topp sen, fanken va skönt! Du om imorgon, kan vi höras på fm och bestämma då för som jag känner det just nu är det inte läge för roliga besök. Kommer förmodligen parkera i sängen efter jag pratat med Olle idag och inte kliva ur annat än för att äta lite kanske :o) tills jag går på igen på onsdag kväll. Det straffar sej att inte vara hemma när man är sjuk! Har 38 graders feber och känner mej nära döden, hehe... behöver vila, vila ,vila och ev blogga lite från ryggläge dåra ;o) Skulle vilja ligga i ditt sköna badkar just nu....Kraaaam Törnrosa-wannabe ;o)

Anonym sa...

Heeej :)

Va, ska jag komma med ideér? Haha jag e väl inte sååå fyndig! Men jag kan försöka, det är ju en jättemysig hall ni har och ljuset är ju underbart från fönstrena längre fram! Förvaring är ju ett ont måste ibland, men jag hade kanske satsat att ha den under trappen, så man inte springer in så långt i huset när man ska hämta vantar och sånt och dels för att inte skymma utsikten rakt fram när man kommer in. På den vänstra väggen hade det varit snyggt med en fototapet, lite snygga växter längs "gallret" och kanske en mysig fotölj eller fotpall där i hörnet? Det var iallafall mina första tankar =)