fredag 24 oktober 2008

Världens bästa faster!

Efter en tuff vecka på jobbet med basellusser i kroppen belönades jag med ett "hämt på dagis" av min bror Antonio. Bror och svägerska hade väldiga problem igår på sina jobb och behövde en faster som kunde rycka in.

Nu är det på det viset att det finns bara en världens bästa faster i vår familj så det var bara för mig att styra kosan mot dagis för hämt av två härliga pojkar;)

Min bror och hans familj är relativt nyinflyttade där de bor så jag har inte hämtat ungarna någongång på det nya dagiset.

När jag kom till dagiset var alla ungar ute och lekte på gården. Herregud tänkte jag först när jag kom dit. Hur ska jag hitta mina brorsöner här? Det fanns en himlans massa knattar där som sprang runt i sina färgglada höstkläder och mössor. Jag hade ju ingen aning om vad det var för färg på mina killars kläder.

Jag stog där på lekgården en stund och spanade, tänkte att jag kanske skulle få ögonkontakt med en fröken som kunde peka ut någon utav de mina. En fröken stegade efter en stund fram till mig och frågade..... Är det du som är faster? Ja fast bara till Felix och Max. Där har du Felix men Max får du hämta på gården där borta.

Efter att ha plockat med mig Felix och hans saker. Öppnat och stängt två grindar med låsanordningar som närapå var fastersäkrade fick jag plötsligt syn på en knatte i rätt storlek med ett stort leende under en långt nerdragen illgrön luva!

Maaaaax! Ropade jag glatt.Han sprang mot mig allt vad han kunde med sina små pinniga ben och med världens största smajl över hela ansiktet. Max tvärnitade precis en meter framför mig, smajlet utbyttes till en ministers allvarliga min. Och han sade bekymrat.....

(M=Max, F=Faster, FE=Felix.)

M-ja måj inte så bja.

F-Men lilla gubben vad är det då?

M-Jag är bökyld och hostig...host, host,host.

F-Nej men oj då! Då åker vi hem och mysar.

M-Ska vi åka hem till...istället för ord får jag ett litet smutsigt finger pekat mot mig.

F-Ja det kan vi göra!

M-Max svarar med ett tyst leende och tar mig i handen och leder mig bort mot hans hylla för att hämta sina saker.

I bilen tjattrar Max på om än det ena och än det andra i vanlig Max-ordning. Plötsligt säger han...

M-huset äj stooojt.

F-Vilket hus? Menar du mitt och farbror Luddes hus?

M-aa, ja tyckej det är jättebint. (jättefint)

F-vad tycker du då Felix? Du säger inte så mycket.

FE-Jag har vunnit en järndank!

När vi kom hem så ville de genast ha mat för de var jättehungriga. Stackarna hade fått något som de inte tyckte om till lunch idag. Fast Max hann i samma andetag berätta för mig att han ätit yoghurt utan flingor till frukost iaf.

Det visade sig att min köksö var väldigt barnvänlig ändå trots allt;) De fick sitta på den nersänkta delen med varsin kudde.


Tittut...Senare på kvällen efter mys och bus körde jag dem hem. Jag "riggade" iordning dem för natten. Läste världens längsta saga (de fick välja) och prick 20.00 var deras stora bruna ögon dolda av ögonlock med de vackraste längsta ögonfransarna ni kan tänka er.

Sedan fick Faster läsa expressen till 21.00 då broder Anton äntligen kom hem;)

Snipp snapp snorum....det var alles för nu från faster Maria;)

12 kommentarer:

Tinnar och torn sa...

Vicka sötisar! Tur de hade som fick komma hem till världens bästa faster! Smart att använda nedsänkta delen som sittplats :o) Hoho...jag ser kaffemaskinen i bakgrunden....sugen blev jag nu...måste nog göra en latte.... ;o) Kraaam

Familjen Eriksson sa...

Håller med Pellan, sötisar!
Det blev ju perfekt barnstol på ön.

Har Pellan berättat att hon var 20 minuter från mitt hus i två dagar utan komma och hälsa på... Aja baja. ;)

Förresten tror jag att dina "bokstäver" hörde mig, nu är det bara 5 stycken.

Kram kram

Viveka på Humlebacken sa...

Själv är jag världens bästa moster (eller en av dem) och jag känner igen mig mycket. Det är underbart att hämta dem, men det är skönt när föräldrarna kommer. Man är så glad att ens egna barn är större. JAg är så glad att min syrra och hennes barn bor så nära oss, vi kan verkligen träffas ofta, lyx.
kram
v (vid mitt nya skrivbord)

Familjen Eriksson sa...

5 stycken. Vattenburet från Termotech, om den infon hjälper...

Tack!

Karlsebakken 37 sa...

Åh, härlig historia! Själv är jag "nybliven faster" sedan jag träffade L till hans två systerdöttrar och jag njuter massor av det! De är (för det mesta) två små änglar och det bästa som finns är när de kommer och kryper upp i "tante Carolines" famn! När jag tänker efter så måste vi nog upp och mysa lite med de i helgen, var ju en hel vecka sedan jag såg dem sist...! ;) Hoppas allt är bra med dig och att du är helt frisk nu! Njut av en hel helg HEMMA - det ska jag iaf! Med besök av bästa kompisen från Sverige. Tur att hon inte kommer förrän kl. 21. Här behöver städas... Ha en härlig helg, stor kram C

talludden sa...

Gud vilka härliga grabbar!!!
Förstår precis det härliga i Felix kommentar. Helt out of the blue:)
Min kollega ska ha barn och berättade det för blivande storasystern. Kommentaren blev, hoppas det blir en flicka då ska hon få leka med mina my little pony. Men oj, då måste jag kamma alla svansarna. Å så sprang hon iväg..
Är det måhända Godisglasen från IKEA grabbarna dricker ur;)

Tack för feedback på tapeterna!
Vi väntar nog med att tapetsera tills vi bott in oss.

Helena sa...

Håller med alla andra.Vilka sötisar.Ser ut som att de det rätt mysigt hos faster.Har också en Felix ,men han är 15år. Oj oj vad tiden går fort .Nu går han första året på gymnasiet(han har hoppat över ett år).
Hoppas att du och din familj får en skön helg.
Kramar Helena

Vitudden sa...

Hejsan Maria!

Vilken fin historia!I vår familj är vi just nu fyra barn under tre år så det är full fart när vi träffas och det gör vi ofta :-) Jag ska faktiskt skjutsa iväg Alex till faster idag så att vi i lugn och ro kan titta på tapeter och annat skoj. Det är aldrig några problem att lämna honom för lite bus hos kusinen, stackars faster bara som får röja sen ;-)
Ha en skön fredag!

Kram Ulrika

Taklyftet sa...

Vilka sötnosar!
Har spanat in din el nu ;-)
Håller med om att din handdukstork är fin, det lutar åt att jag kommer att härma dig.
Jag såg att du har samma lampor i trappan som jag funderar på och jag undrar om det är led eller halogen, vad skulle din händige karl rekommendera?
Du får ha en trevlig helg!

Anonym sa...

Ja, du är nog sannerligen en utmärkt faster!
Ha en härlig helg!
Kram

Charlottas hemmaplaner sa...

Hallå Faster Maria!

Vilka gulliga små killar!!!

Visst är det nyttigt att påminnas om småbarnsåren ibland? Det är ju egentligen inte så länge sedan men man glömmer ju så fort... Det är ju så kul med barn. Fast en sladdis blir det definivt inte tal om! Eller vad säger du???

Vad du och jag skall göra till helgen? En god middag med vin blir det ikväll, eller hur ;-)

Taklyftet sa...

Tackar för det snabba svaret! Det gjorde mig en hel del klokare, det kommer nog bli halogen trots allt.
Du vår ha en bra helg!
Kram Jenny