torsdag 16 oktober 2008

Vilken fet häck jag fått!

Och då syftar jag inte på den som döljer sig baktill i mina jeans;)

Kom hem efter mitt lilla flängande denna vecka trött och sliten och blev genast pigg och glad igen över att se alla dessa plantor på vår tomt. De kommer från någon "plantage" i Skåne. Vet inte exakt vilken då det är vår "trädgårdstomte" som beställt dessa åt oss.

Jag hoppas att de på något sätt kommer från den del av Skåne där Viveka bor för det skulle liksom vara lite roligare då. Speciellt med tanke på hur nedrans fint Viveka gjort med sin tomt;)

Hursom, häckplantorna heter Liguster. Den är vintergrön och storbladig. Just denna som jag fått skall vara tjock och fin. Redan till kommande vår skall den bli en meter hög. Den som lever får se...Ner i jorden skall de imorgon fredag. Och då skall "trädgårdstomten" Mange hjälpa till.
Jag önskade mig en Magnolia, och det fick jag. Värsta bjässen fick jag hem!Trodde jag skulle få hem en liten buske som skulle ta lång tid på sig att växa till sig. Fast Skåningarna kan väl sin sak;)Den är full av små knoppar som kommer att bli ljuvliga stora vackra blommor till våren.

Längtar;)Fick dessutom hem ett rosa kinesiskt kösbärsträd utan körsbär! Hm, det ger jättefina rosa blommor fast inga körsbär. Perfekt för mig! Då slipper jag grisa med gamla bär som ligger och skräpar på min lilla gräsplätt!

Visar mer immorn!

9 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

Wow!!
Vet du, just idag har vi planterat ligusterhäck på vår tomt, bilder kommer. Vad kul att ni också ska ha det. Och en magnolia planterade vi ju för ett par veckor sedan. Hoppas du blir nöjd med dina skånska plantor!! Skåne är inte så stort, så de kommer säkert från nånstans här i närheten. Dina ligusterplantor såg fantastiskt stora och fina ut. Våra ser ut som små pinnar. MEn de tar sig nog. Du vet att man ska klippa ner dem helt (eller mycket) till våren?
ha det gott
Kram
V

Anonym sa...

Så fint det kommer bli på din tomt med häcken och träden. Magnolia är ju så himla fint och jag tror nästan att det är ett sådant där körsbärsträd som mina föräldrar har och det är helt fantastiskt vackert när det blommar på våren! Tack för grattishälsningen också - jag somnar varje kväll med husritningarna i famnen...
Kram

Charlottas hemmaplaner sa...

Komplimanger till din fina häck! Vad härligt att du hann börja med trädgården i år. Det måste vara skönt att få bort det kala runt huset. Det gör så mycket för helhetsintrycket! Vår tomt består av lervälling och grus. Så jag hoppas på en kall vinter i år för att slippa lite lera på mina golv.

ColonialEast sa...

Hej Maria - får komma tillbaka och läsa mer sen. Skitstressad. Ville bara skriva snabbt att paketet har kommit! Och jag blev superglad!!! Tänkte fota till bloggen, hoppas hinner i morrn. Tack snälla goa!!!!

Helena sa...

Hej Maria!
Vad fint det kommer att bli.Jag blir sugen på att plantera ett sådant körsbärs träd .Verkar fint.
Ha en underbar torsdagskväll.
Kram Helena

Tinnar och torn sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Tinnar och torn sa...

Hejsan syster!
Vad skönt att höra att det blir ordning på häcken före vintern;o)

Najs det måste vara att det händer grejjer även om du måste fara och flänga just nu.

Jag är glad att Örjan jobbar på med pumphus och annat. Själv känner jag mej helt dränerad på kraft just nu. Tror det är mörkret....

Mysan är det som ligger och kurrar på bilden. För tillfället är det Tiger som har "bänkat" sej på min mage.

Ha en skön helg! Hoppas du får vara hemma och njuta!

Kram Pellis :o)

Ps Jag tog bort mitt första inlägg för det fattade jag knappt själv, jeeezez!

En mammas drömmar sa...

Jättfint! Liguster är jättehärlig häck att ha. Gillar att den är grön året om, annars ser det lite trist ut vintertid tycker jag.
Vi har ett kinesiskt körsbärsträd också. Det är hur snyggs om helst på våren!!
Kram på dig
Kia

Ina sa...

Vad fint ni börjar få det ute... lite mjukare med växter....
Vad skönt att komma hem och se att det händer saker fast man inte varit hemma och jagat på.....

Längtar till det är dax att planera lite växter hos oss - tänkte dock få ner lite lökar så att man kan få någon blomma till våren *ler*.

Ha en underbar och förhoppningsvis stressfri helg.