fredag 17 oktober 2008

Fredag och masssor att göra;)

Jag har laddat hela dagen inför eftermiddagens bravader. Jag ska äntligen plantera mina växter.

Nu ska jag snart svida om till mitt röda blåtöj och någon varm gammal munkis för att kunna skita ner mig duktigt;) Måste nog ta en vända i klädkammaren åxå för att rota fram ett par långfillingar. Det är ganska kyligt ute nu faktiskt.

Senare ikväll kommer Rebecca hem och med sig har hon sin kompis Helga. Helga är egentligen en tjej som är lika hemma hos oss som vore hon en biologisk dotter. Fast det är första gången hon kommer till nya huset.

Det är ju fredag idag och då vet ni ju vad vi kommer att göra ikväll;) Har ni glömt?

Basta, mysa, äta gott, mysa mera och tända brasa;)

Fast först ska jag ut och gräva!

Medan jag sliter på ute på tomten ska jag bjuda er på två tips.
Svängde förbi Biltema nyss för att kolla in ett par lyktor de skickat reklam om i brevlådan. Tre stycken för 149 kronor.
Väldigt billigt!

Så här ser de ut. De var riktigt fina. Jag köpte två uppsättningar för säkerhets skull. Förmodligen vill jag ha fler sedan när trallen blir klar.
När jag var på IKEA härom nyssens köpte jag med mig hem två diskbaljor. Inte för att jag behövde dem, men de var så fina att jag tänkte att säkert skulle jag kunna använda dem till något finurligt.
De bor numera i badrummet under varsin kommod. Jag kom på att det är bra att ha lite extra handukar nära till hands när vi bastar. (linneskåpet är i tvättstugan vägg ivägg) I den andra har jag lagt in extra toarullar.
Jag har fotat dem på badkarskanten för att de skall synas bättre. Tydligen så tycker Pellan att jag har taskig fototeknik;)


Nä nu ska jag ut.
Superduper trevlig helg på er alla!

7 kommentarer:

Leena sa...

Hoho!

Jag har två likadana lyktor utanför min dörr (den stora modellen). Köpte dem på ICA för ett par år sedan. De är mycket snygga! Såklart;-)

Jo, jag tänkta att Jonas ska vara klar här nästa sommar (detta skulle han hört...hahaha!) och då tycker jag självklart att vi tar en riktig sommarfest hos oss.
Äh, jag tycker vi tar en fest ändå, oavsett hur långt vi har kommit. En sak vet jag i alla fall – här lär finnas gott om sängplatser.

:-)

Kram
Leena

Vitudden sa...

Hejsan Maria!

Ni kommer ju få en kanonfin framsida! Vad härligt att börja med trädgården, jag har en geggig vår med två småbarn att se fram emot tur att vi har damsugare och vattenslang ;-)
Ha en trevlig mysfredag!
Vi ska faktiskt försöka få till en fredagsfilm tillsammans ikväll, var ett tag sen sist.

Kram ulrika

Familjen Eriksson sa...

Snygga ligusterplantor! (Säger jag och låtsas som om jag kan nå't...)

Gräv väl och hälsa trädgårdstomten.

Kramar från lillan

Charlottas hemmaplaner sa...

Så bra att ni hinner få ned växterna i jorden. Imorse fick jag skrapa rutorna på bilen för första gången, så nu är det höst på riktigt...

Snygga & praktiska baljor. Jag måste ta en sväng till IKEA snart och kolla in allt nytt.

Ha en härlig fredag i bastun!

Kram //Charlotta.

Helena sa...

Hej Maria!
Jättefina lyktor till ett väldigt bra pris.Hoppas att det går bra med grävningen.Tror det kommer bli kanonfint.Måste vara skönt att få ordning i trädgården.
Hoppas att du får en mysig fredag.
Kramar Helena.

Tinnar och torn sa...

Hej hopp! Här sitter jag på jobbet och har tråkigt. Vilket jääääätefiiiint foto du tagit :o) De däringa baljorna tror jag bestämt jag ska köpa in jag med sen. Har sett dem på någon annan blogg oxå. De verkar himla praktiska och snygga med. Nu har du nog för länge sedan grävt och bastat klart och sussar gott i soffan eller i sängen?! Om du sover i soffan hoppas jag det var hyrfilm ni kollade på och inte kabeltv...hehe...man måste ju tänka på de stackars grannarna. Ha det sis! Kram Pellis

svartataket sa...

Vad fint ni börjar får det ute!! Ja en sådan balja har fått följa mej med hem! Alltid bra att ha som sagt!!hahaha
Hoppas helgen varit bra!
KRAM