tisdag 28 oktober 2008

Tinnar och Torn

I mitt arbete far jag mest runt och besöker kunder. För det mesta vill inte mina kunder ha besök mellan 11.00 och 13.00 vilket innebär att jag har möjlighet till lååång lunch ibland. Idag hade jag dessutom sällskap av Alexandra eftersom hon har höstlov och ville bli avsläppt på stan för lite shopping.

Vi bestämde oss för att bjuda över oss till Petronella på en fika och en titt på husbygget. Petronella och hennes sambo Örjan bygger som de flesta vet vid det här laget ett sagoslott med tinnar och torn och har bloggen med det fyndiga namnet Tinnar och Torn.

Det var superkul att träffa Pellis igen! Det var ju så länge sedan;) Hon bjöd på fika och nybakade goda muffins.

Fast innan fikat fick jag och Alexandra en aldeles egen guidning i deras blivande hus. Vilken häftig känsla det var att få se detta fantastiska hus live! Det är verkligen INTE samma sak som att endast se bilder på en blogg. Det kommer att bli såååå fint när det är klart. Läget var sjukt bra vid en sjö. Fy på dig Pellan som inte visat detta tydligare på din blogg! Och tomten, den gränsade till en hästhage med en massa galopperande hästar i. Snacka om idylliskt!
Självklart ville jag även kolla in Örjans pumphus som han slitit så hårt med under hela sensommaren och hösten. Det var ett gulligt och gediget litet pumphus som står där så vackert vid sidan av den privata vägen.När vi kom var elektrikern där och vi fick hjälpa till med lite tyckande gällande utebelysningen på denna sida av huset.

Jag såg saker som Pellis pysslat med i huset som även jag gjorde när vi byggde;) Hon hade ritat med blyertspenna på betonggolvet hur badkaret ska stå. Ha ha, så höll jag också på när jag längtade som sjuttsingen efter resultat;)
Här står vi och "krämas" (kramas) i det berömda tornet. I det här rummet ska Örjan och Pellis sitta och berätta sagor för varandra innan de går och lägger sig. Hoppas Örjan drar den om Rapunzel för Pellis nångång;)

Nej men oj! Nu ser jag när jag tittar noga på bilden att vi tillsammans ser ut som en MumsMums!

Jag är chokladen, och Pellan är det vita smaskiga inuti;)

Tack för kaffe och titt Pellis, jag kommer gärna igen;)

Pös & Kräm

11 kommentarer:

Maria sa...

Några tips nu inför att vi ska flytta in i vårat hus?, vi börjar nästa bli helt klara. Förresten, du har blivit utmanad! kolla in min blogg

http://mariaochhenrik.blogg.se/

Familjen Eriksson sa...

Mumsmums, hihi. Du är väl för fyndig.

Jag har redan börjat städa inför ert besök här. Vi har ju bott här så länge att det börjat sätta sina spår på saker och ting. (Speciellt små sylthänder på vägen till badrummet) Och jag är ju ingen pedant men kan vara nog så effektiv om jag vet att det vankas besök :)

Snygga gardiner förresten. Det måste kännas mysigt nu på höstkvällarna. Kom bara ihåg att dra för innan ni somnar i soffan ;)

Pös(munk) & (bryl)kräm!

Viveka på Humlebacken sa...

Nä, nu blir jag avis, vill ju också se!
kramar till er båda

Tinnar och torn sa...

Hahaha,mumsmums...ja det ser ju ut som om jag stoppat i mej en hel hög, jösses man e ju verkligen fotogenique. Kul att få se huset på din blogg :o) man ser det med lite nya ögon liksom! Ja det var skitbra att ni var med och tyckte till om utebelysningen, så vi kommer att köra på det. Lite roligt att elkillen sen när jag var nere igen sa lite sådär förtroligt till mej att du nog inte visste riktigt hur det var det där med trappbelysning, hihihi...jag hade inte hjärta att säga att du är gift med en elektriker ;o) mjehehehe. Nu bara läääängtar jag till det är klart...jag vill oxå spontan-åka till Ikea och handla gardiner ju...
Puss o kräm/Rapuntzel i Pisa....

Anonym sa...

Mumsmums... :) Hur olika vi människor är... jag såg inte alls att ni påminde om två mumsmums...

Låter onekligen som om Petronella och Örjan har ett riktigt, riktigt fint läge där de bor! Eller kommer att bo, rättare sagt. Nåja, en åker kan också vara tjusigt...;)

Ha en toppen vecka!
Kram Malin

Tinnar och torn sa...

Hahahahaha.....du e för rolig du... Först travar du runt på min leriga bakgård ute på landet i VITA gympadojjor. Sen sitter du hemma "i stan" inomhus med dina nya stövlar...hihihi..Det är ju nästan snudd på lika knasigt som mina rosa tånaglar ;o) Kräm (med mjölk) Pellis

ColonialEast sa...

Vilka gulliga mums mums :-) Vad kul det måste va att få se deras hus live!

Anonym sa...

Äh, du snackar Maria! Du har ju så himla snyggt badrum att dina gäster sitter där och häckar när ni ska umgås om jag har förstått det hela rätt! Och med tanke på vilken otroligt rolig tjej du verkar vara så måste ju ditt badrum bara vara såååå sjukt snyggt att gästerna dröjer sig kvar där... eller hur;)

Kram på dig!/Malin

Taklyftet sa...

Vad kul att kunna åka förbi varandra på en fika och kunna utbyta tankar och funderingar.
Gardinerna blev snygga.
Kram Jenny

Tinnar och torn sa...

Hojt! En sista sväng in innan nattinatti. Nu ser jag ju på läslistan; först Lundins husbygge och precis under; Tinnar och Torn....coolt...Krämisar P

Familjen Eriksson sa...

Hallå där!

Ska inte du jobba vid den här tiden på dygnet???
Jag såg nog att du var ute och surfade runt på favvobloggarna ;)

Kräm kräm