lördag 18 oktober 2008

Häck och sten.

Det här är Mange (trädgårdstomten) som hjälper oss med tomten. Egentligen känner jag att jag borde berätta för er vem Mange egentligen är, men det är en lång story så det får bli lite senare.

Mange är skitduktig i trädgården och dessutom så snäll att han hjälper oss med den. Här gräver han ner häckplantorna.Efter en stunds grävande kom även Ludde ut. Jag trodde inte att han var intresserad, men man ska inte dra några förutfattade slutsatser innan vederbörande fått chansen att bevisa motsatsen;)

Fast jag tror ändå att Ludde kröp ner i jorden för att han och Mange har en skön chargong med mången kul skrattkavalkad som följd;) Alltså inte för att han plötsligt blev trädgårdsintresserad!
Det skrattades så det ekade på hela gatan!
Häcken planterades i "zickzak" för att den skall bli fetare nertill. Plantorna i sig var redan väldigt kraftiga och fina.
Vilken enorm skillnad det blev bara av att få dit den lilla häcken vid muren. Till våren ska den bli ca 1 meter hög och då ska man klippa ner den till ca 25 cm för att den ska få förgrena sig i botten och därmed bli ännu kraftigare.
Det är så fint med vintergröna växter. Det ser annars så trist ut med brun/svarta torra pinnar under vintern.
Jag fick syn på en fin sten längre bort på området som såg ut att vilja flytta hem till oss. Med två stora starka karlar som gör "allt" för mig;) i släptåg stapplade vi iväg bort mot stenen för att hämta hem den.
Det var lättare sagt än gjort! Den vägde en del. Efter mycket suck och stånk landade den tillslut på den plats jag anser att den hör hemma;)
Nu är det "grusgropens" tur att bli planterad.

Här ska Den stora härliga Magnolian få bo tillsammans med den runda fina Buxbomen och tre små minienar. Vi börjar så så får vi se hur det ser ut. Ludde ska ju även belysa lite här så det får inte bli för belamrat med grejjer i gropen.
När killarna kommit så här långt blev jag "tvungen" att gå in för att förbereda kvällen med tjejerna. Bastun skulle sättas igång, käket fixas, alla vämeljus tändas osv.
När jag gick ut för att se slutresultatet var det aldeles för mörkt för att fotografera. Jag visar lite senare.
Jag blev iaf jättenöjd!
Och här sitter våra fina nybastade flicksnärtor och väntar på mera fredagsmys tillsammans med oss;)

7 kommentarer:

Taklyftet sa...

Vad fin häcken blir och planteringen av grus ytan. Jag förstår att du villa ha dit sten för det blev ursnyggt!
Du får ha en underbar helg! Kram Jenny

Anonym sa...

Men du, så fint det blir! Att du hade sånt "öga" för trädgårdsdesign har du allt smygit bra med! Blir verkligen supersnyggt och med Luddegubbens belysning kommer det nog bli en "knockout"!
Ha en skön helg!
Kram

Familjen Eriksson sa...

Tur att man får bli glad över en fet häck någon gång i sitt liv...

Förresten tror jag att du får döpa Magnolian till Mangenolian som ett sätt att visa uppskattning ;)

Klart att Rebecca ska följa med, hon är så välkommen, vi blir ju en kort annars om inte Pellis kommer ifrån.

Nu känns det här som värsta uppsatsen men jag måste ju ge igen för uppsatsen hos mig. Du har rätt angående jobbet förresten, det känns superbra, lönen blev ungefär som väntat och med fri lunch i matsalen...

Kramelikram

Charlottas hemmaplaner sa...

Följer arbetet på er tomt med STORT intresse. Detta kommer ju vara mitt huvudfokus till våren. Du verkar ha precis samma tanke om tomten som jag har: MYCKET sten för att få det lättskött och snyggt.
Ha en underbar fortsättning på helgen!
Kram //Charlotta.

ColonialEast sa...

Vilken schysst sten ni fick tag på!! Blev ju jättefint! Jag har några magnolior på våran tomt. De är såååå fina. En har jag satt i en kruka - vaf... står den fortfarande ute? kom jag på nu .... hua brukar ha den i uterummet som vi har rivit ..... Blir nyfiken på vem den där Mange är. Vem är han egentligen??? I morrn hoppas jag kunna avslöja vad som var i mina paket :-) Är ju alltid mörkt när jag får tid att fota ....

Tinnar och torn sa...

Hojt!

Det blir sååå fint. Duktiga är de :o)
Är du sjuk din stackare?? Som sjukvårdskunnig säger jag bara vila, vätska och mycket kärlek så blir det bra, hihihi...Du verkar ju rätt ompysslad iallafall, det är bra. Men du skulle suttit i soffan och brudarna vid spisen, mjehehehe....
Thank the lord för persienner!!!

Mange-noliaförslaget från fröken Eriksson tycker jag var super, det måste du ju bara anta....

Jag är så asbesviken att jag inte kan komma loss i november. Försökte kolla runt på jobbet om det var någon som kunde tänka sej byta...men det verkar kört! Men jag har inte gett upp ännu :o)

Ö tackar för applåden och du...vet du vad jag kom på nu...man kan ju faktiskt plantera pumpor på slänten bakom där så blir det ett pumphus i dubbel bemärkelse, fniss...

Ha det o krya på dej bigsis! Kraam Pellis

Tinnar och torn sa...

...jag glömde...vilka supefina kort du tagit....hihihi...tur att "du ente e beatter" eller nåt...
Va trist att Rafael åkte ur....hm...