fredag 3 oktober 2008

Utmanad igen

När jag var bortrest fick jag ytterligare en utmaning från Petronella (Tinnar och Torn).

Den här utmaningen var aningens mastig, men jag försöker ta mig igenom den då!


1. Tre saker om dig själv som du är stolt över.

Jag är jättestolt över mina barn. Fast här kanske man ska svara om sig själv och då säger jag istället att jag är jättestolt över mig själv som lyckats prestera två så underbart fina, smarta, roliga, duktiga, vackra tjejer! Rebecca och Alexandra är sannerligen det bästa jag har!

Jag är faktiskt även stolt över att jag och Ludde tillsammans har lyckats förverkliga vår dröm. Att bygga vårt hem själva!

2. Som vän är du?

Snäll, rolig och generös. Jag tror att det sammanfattar mig rätt bra.

3. Är du bra på.

Se till så att de mina mår bra. Laga mat.

4. Är du avundsjuk?

Alla människor är avundsjuka! Även jag. Men jag är inte missunnsam! Jag tycker att det är roligt när folk lyckas. Ofta ligger det hårt arbete bakom och det beundrar jag.

5. Öl och pilkastning eller discomusik och dans?

Beror på när, hur, var, men kanske föredrar jag lite hotstuff från 80-talet;)

6. Tränar du? Isåfall vad och hur ofta?

Jag har alltid idrottat i mitt liv. Har spelat både fotboll (div 2) och Innebandy (Elitserien) Innebandy spelar jag fortfarande fast på en lite mera lagom nivå. Dvs. spelar matcher och struntar i träning. I min ålder och med min bakrund kan man göra så;) Faktum är att jag blev uttagen i det Spanska innebandylandslaget i samband med VM förra våren. Det var jättehäftigt att delta. Nu är de på mig igen inför VM 2009 fast jag vet inte hur jag ska göra. Måste börja träna isåfall.

7. Det första du gör på morgonen.

Knaprar i mig ett minipiller, sedan masar jag mig fram till min kaffemaskin och trycker fram en kopp nybryggt kaffe på färskmalda bönor. Sedan sätter jag mig i soffan där min laptop numera bor på armstödet och kollar om någon skrivit ett roligt inlägg;)

8. Hemlig förälskelse (typ skådis eller annat oskyldigt)?

När jag var tonåring var jag jättekär i han som spelade Skywalker i Sjärnornas krig.

9. Pratar du med dig själv?

Ja ofta. Fast jag tror att jag gör det mest när jag är sur.

10. Mest märkbara tantvarning?

Kan det vara att jag tycker att det är för hög pausmusik på Innebandymatcherna?

11. Vad skulle du vilja göra mer på din fria tid?

Gillar att måla. Det hinner jag aldrig göra.

12. Något nytt på G inom en snar framtid?

Lite tomtarbete. (Trots att Viveka (Humlebacken) gett mig komplex) Ska plantera en häck kring muren och försöka fixa lite krukor. Just nu ser det väldigt kallt och kalt ut.

13. Nåt som du skulle vilja göra, men som du aldrig får tillfälle, tid, råd med.

Just nu vet jag inget direkt. Spontant känner jag att jag och Ludde behöver en liten tripp någonstans på tu man hand med tanke på hur vår semester varit denna sommar. Att vi inte gör något just nu beror mer på att det är fel tillfälle och att vi inte har tid.

14. Det bästa med att ha barn?

Är att de är den bästa gåvan livet ger dig. Att de gör mig lycklig, och all den kärlek man ger och får. Att se flickorna växa upp till egna individer med egna värderingar och ändå se sig själv lite i dem är faktiskt en enorm känsla.

15. Är du pinsam ibland? När?

Döttrarna tyckte väl det när de var i unga tonåren. Fast deras kompisar tyckte jag var den coolaste morsan;)

16. Person du avskydde i skolan?

Kommer inte ihåg om jag avskydde någon i skolan. Tror inte att jag gjorde det. Jag är en sån som inte lägger energi på sådant jag inte gillar.

17. Hångel på första dejten?

O ja, varför inte;)

18. Din bästa killkompis (om inte nu, sen förr)

Självklart Ludde!

19. Vad gör du på helgerna?

Umgås med familj, vänner. Äter gott kanske dricker gott vin. (Om det inte är en massa innebandymatcher förstås)

20. Livsdröm?

Att alla mina nära och kära mår bra. Att jag och Ludde ska "stå" ut med varandra resten av vårt liv och att våra barn ALLTID ska vilja komma hem även när de är vuxna med egna liv.

Sådär, vilken pärs! Fick tänka till lite vid vissa av frågorna. Har försökt att svara kort, men det är svårt. Ibland vill man bara sväva iväg i det djupaste djup. Nu vet ni iaf lite mer om vem jag är.

Jag skickar denna vidare till Malvas rum. Personen bakom den bloggen gör mig nyfiken. Hon verkar vara en mystisk, harmonisk, spännande och lugn person.

Och till Maria på Adrians backe. Maria har redan gjort såna här utmaningar tidigare men inte en sådan här djuping tror jag. Jag vill veta mer om Maria.

10 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

Men hallå, om du får komplex av min trädgård då får du inte gå in på min blogg mer... kom hit i verkligheten i stället så rinner komplexen ut i sanden... det är rätt rörigt faktiskt. men bit för bit..
Kul att läsa lite mer om dig, Maria, men där stod inget som förvånade faktiskt. Känns som om vi är rätt lika, när det gäller värderingar i livet och sånt:)
kram

Tinnar och torn sa...

Vad kul att både du och Viveka orkade svara på alla frågorna! Jag hade nästan glömt av den där utmaningen så det var en glad överraskning. Du komplex över trädgården, ohojojoj...då ska du komma och kolla här...här kan man snacka katastrof....kommer ta tid innan det blir ordning på den! Jättekul iallafall att få läsa om er två...Kram Petronella

Anonym sa...

Oj, vilken utmaning! En del av frågorna känns ganska svåra att svara på och jag behöver nog lite tid på att verkligen känna efter var jag står... Men tack ändå Maria! Mystisk... hm... och jag som trodde att jag var som en öppen bok, lite lagom mellanmjölk och Svensson-Svensson sådär... Jag väljer att ta det som en komplimang!
Ha en skön fredagskväll!
Kram

Familjen Eriksson sa...

Hmm, får ta tag i utmaningen på måndag. Helgen går som vanligt i rivningens tecken (och soptippens). Ska försöka vara klar innan fredagmorgon... ;)

Kramis

Anonym sa...

Tackar för utmaningen - då var min fredagkväll "räddad"! Tog ett tag att fundera, men det var ganska kul ändå tycker jag. Att fundera gör jag i och för sig dagligen, jag menar alltså att fundera över just de frågor som ställdes...
Ha en skön vecka Maria!
Kram

ColonialEast sa...

Hej Maria!
Allt bra med mig. Varit lite busy i veckan. Kolla mitt senaste inlägg så ser du varför .... Ska catcha upp med allt nu. Typ byggandet, bloggande, mailandet .... Kram!!

Anna och Tobbes Blogg sa...

Hej Maria! Oj vilket intresse det var på stolarna hi hi hi. Det är många som har hört av sig. I helgen har jag kört iväg stolarna på upp-putsning. Synd att jag inte hann med att läsa bloggen innan jag lämnade iväg dem. Men jag ville göra dem fina innan jag satte ut dem till försäljning. De hade stått länge i den kalla källaren på Statt hotell i Sölvesborg och fått rostangrepp på foten. Men med lite putsning blir kromet som nytt igen = ). Jag lägger upp bilder när det är klart så får du säga till om du är intresserad. Kram Anna

Vitudden sa...

Hej Maria!

Vad roligt att läsa lite mer om dig, jag har fått samma utmaning och ska klura lite på den vid tillfälle. Just nu har vi sjukt mycket att göra med huset, det är tur att jag är hemma och är föräldraledig med allt som ska kordineras. Mina stackars barn får dock inte så mycket tid just nu fast än så länge klagar de inte.

Ha en trevlig dag!
Ulrika

talludden sa...

Tack för din comment i min blogg. Nu hittade jag en ny favorit!
Fick direkt en massa frågor.
Vad heter era duschblandare & vart har ni köpt dem. Undrar samma sak om tapeterna. Gillade verkligen era badrum och garderobsinredningen. Du verkar vara en skotjej precis som mig:)
Vad kostade hela garderobskitet från IKEA?
Ska nu "adda" dig på min favoritblogslista.

Ika sa...

Roligt att ha dig hemma igen, verkar som du hade några soliga dagar. Skoj att läsa lite mer personliga tankar.