onsdag 8 oktober 2008

Rastlös

Mitt "bloggvirus" är utbytt till "blogglust"

Det märks att jag är något rastlös va? Jag sprätter runt i huset som en rastlös höna. Alexandra fick just kramp på mig och gick upp på sitt rum. Ha, jag är snart där uppe och busar med henne igen;)

Fick en plötslig lust för en stund sedan att göra rent kaminen. Det är tydligen så att moderna kaminer med mycket glas blir jättesotiga snabbt. I alla fall våran. Eldar vi i så fall fel? Hursom, jag satt och glodde in i min tomma kamin och blev förskräckt över hur sotiga glasen blivit.

Hade någonstans i bakhuvudet att jag läst på någons blogg om ett tips på hur man bäst gör rent sin kamin. Man skulle ta ett tidningspapper och fukta det lätt. Sedan skulle man gnugga in aska i tidningspappret. Jag testade det nyss och jädrans vad lätt soten försvann, och vad skinande rent det blev!

Tack för tipset du som skrev om det och som jag tyvärr inte kommer ihåg:(

En annan sak, jag efterlyser Sofia. (Inte Sofia med bloggen Sofias blogg). Du har lämnat kommentar nummer 11 till mitt inlägg där jag berättar om min Mexico resa. Jag har inte sett din kommentar förrän nu! Det måste ha skett ett missförstånd. Jag har helt enkelt tagit för givet att Sofia med IKEA-bänks tipset var Sofia med bloggen. Sådant här gör mig ledsen.

Rätt ska vara rätt.

Snälla Sofia, kan du inte skriva ett inlägg till hos mig och lämna mig din mail adress så att jag får göra rätt för mig.

Till den andra Sofian, jag klandrar inte dig. Jag reagerade inte då du skrev att du VUNNIT ett pris. Det var ju ingen tävling jag hade utan mer en gåva till den som hjälpte mig finna min bänk.

Hoppas verkligen att du Sofia utan blogg (som jag inte känner till) hör av dig!

Nej men nu har ju baskemej vänner börjat på femman!

ALEXANDRA, kom till mamsen;)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha ha - Maria du är för härlig! Herregud, vad ditt hem kommer skina rent innan din Luddegubbe har kommit hem igen... har du aldrig prövat att ligga på soffan en stund, läsa en bra bok, sappa mellan tv-kanalerna... och bara göra INGENTING? Själv är jag superbra på det, men önskar att jag bara hade ett uns av all din energi! Tack för ett gott skratt (och alla dina snälla kommentarer) och hoppas att du hittar "din" Sofia!
Kram

Viveka på Humlebacken sa...

Men kära lilla Maria, du har inte haft bloggvirus, du har haft bloggförstoppning, och nu tror jag bestämt att någon har gett dig lavemang... bloggdiarré måste detta kallas... (förlåt... kunde bara inte motstå det, hoppas att du inte tar illa upp, jag menar inget illa!)

"Fel" Sofia :) sa...

Hej Maria! Oj vad dum jag känner mig nu. Jag såg bara din kommentar i min blogg där du skriver att jag har vunnit kryddor pga någon kommentar jag ska ha skrivet i din blogg. Flitig kommenterare som jag är har jag ibland svårt att alltid minnas allt jag skriver. Jag kände inte ens till att det fanns en tävling så jag blev jätteförvånad när jag fick veta att jag vunnit :) Självklart skickar jag tillbaka kryddorna till dig om du så önskar?! kram