tisdag 28 oktober 2008

En porrig hörna

Igår kväll var jag som för det mesta annars helt solo. (Ludde och Alexandra är ju ständigt på träningar) Egen tid har jag gott om! Jag gick runt i huset och funderade. Mest över min färglösa hall. Jag känner att den första tiden i nya huset då man inte vill hänga upp något på väggar för att man är så rädd för att göra hål börjar lida mot sitt slut.

Nu vill jag verkligen få det lite ombonat här hemma. I synnerhet med tanke på att det är höst! Nu behövs det verkligen FÄRG! Och inte bara i hallen!

Jag fick ett sånt där plötsligt tokryck och brände bort till IKEA. Ville kolla om det skulle ge mig lite inspiration. Tänkte väl kanske även att där kan man köpa något billigt att slänga upp så länge medan jag funderar och väntar på att detdära perfekta dyker upp.

I alla fall.....jag kom hem en timme senare med gardinstänger, tyger och en massa annat smått och gott.


Före.

Så här såg det ut före. Väldigt trist och färglöst. Här sitter ju vi och mysar. Inte är det här en ombonad och mysig hörna heller!




Jag köpte två paket gardinlängder som var en nyhet på IKEA. Tyget är ganska läckert faktiskt. Det ena är mörkt lila och det andra mörkcerise. Ser lite väl glansigt ut på bilderna tyvärr, men jag är ju ingen hejjare på det här med fototeknik. (Eller hur Rapunzel?)

Jag var inte sugen på panellängder. Inte heller på vanliga gardiner med omtag och sånt tjafs. Så jag tog fram saxen och klippte dessa fina färdiga gardiner på hälften. Nu hade jag plötsligt åtta längder!


Fotat i kvällsljus. Ser ju ut som en bordell!

När Ludde och Alexandra kom hem sent från träningen suktandes efter att få slappa lite i soffan den lilla kväll som var kvar tvingade jag Ludde att ta fram verktygen igen för att hänga upp mina gardinstänger.


Fotat i dagsljus.

Gardinerna är inte färdigsydda ännu som ni kanske ser. De måste kapas på längden. Av det som blir över ska jag göra en randig kudde till soffan tänkte jag.

När gardinerna är helt färdiga kommer inte det att se så bulligt ut. Dom ska liksom bara hänga ner lite rakt som en panelgardin fast med lite veck eftersom jag hängt upp varje våd i en sån där panelgardinshängare. Jag visar färdigställandet när jag är klar.

Det ser faktist bättre ut live än på bilderna. Nu är det genast mycket varmare och mysigare här hemma.

Fast håll med om att det ser "porrigt" ut på bilderna;)

Hm...problemet med min färglösa hall kvarstår.....

12 kommentarer:

Harry sa...

ÅÅhhh tjusigt värre. Det blir alltid mycket mer hemtrevligt och ombonat när man får upp garinder. Porrigt tycker jag inte att det ser ut men däremot lite bulligt och ihoptryckt. Jag tror det blir kanon när det blir helt klart!

Lycka till med den färglösa hallen.
Kram

Tinnar och torn sa...

Tjuuusigt...du är en mästerfotograf Sis :o) Ser fram mot att mysa i den hörnan nästa gång jag kommer...nej jag menar då ska jag ju bo i ditt SPA ju....Kram Pellis

Anonym sa...

vamrt och mysigt det ser ut, det är väl konstigt att man på hösten och vintern helt plötsligt vill ha gardiner? :)

Ina sa...

Tycker det ser super mysigt ut.... och väldigt ombonat ut.

kram Ina

Vitudden sa...

Hejsan Maria!

Jag tyckte om dittt "porriga" rum det är fint med lite färg speciellt nu på hösten. Själv kommer jag inte ihåg senaste gången jag var själv ensam hemma, men det kommer väl en tid när mina barn också har ett liv utanför hemmet. Ska bli kul att sen vad du gör av hallen sen.

Kram Ulrika

Anonym sa...

Hej Maria!

Vad kul att du tog fram symaskinen! Nu måste jag också göra slag i saken. Visst är det härligt med lite bordell-färger så här på hösten? Det bästa med textilier är ju att man man så lätt kan ändra stil. Till våren tror jag att det porriga kommer att kännas helt fel, men nu behöver vi de varma färgerna när det är så grått ute.
Nu ser jag fram emot att se din hall - jag undrar vilket färgtema det blir där? :-)
Kram //Charlotta.

Anonym sa...

Hörrö du! Det är nog första gången som jag hickar till när jag ser en rubrik! Vilken chockrubrik för en sådan prydis som mig...

Och ja, visst är det hemskt att jag inte är så hemlig och mystisk längre! Nu vet ni ju både vad jag heter och vad jag har för skostorlek - hu så läskigt;)

Nåja, porrigt eller inte... det blev ju riktigt mysigt med gardinerna! Färg på väggen i hallen - har du funderat över att spänna upp något snyggt och färgglatt tyg på en träram och göra en läcker tavla eller typ tre stycken bredvid varandra?

Ha en härlig vecka!
Kram Malin

ColonialEast sa...

Hej Maria,

Gud vad du har "pimpat" runt i huset. Massa före efter bilder och massa mysigt har det blivit!

Vad härligt det låter med en massa egen tid. Stoor brist på det här hemma.

Kram!!

PS. Kolla på räknaren om du fått en massa nya besökare nu när du har ordet "porrig" i rubriken. När jag skrev om grannens nakenpromenad fick jag helt plötsligt 100 nya besökare ....

ColonialEast sa...

Glömde berätta. Har bestämmt färgkod: S 1002 Y. Tack!!!!!!!

Anonym sa...

Ny att kommentera har. Vill bara tipsa om..hoppas det tas positivt och att jag inte sarar. Dra ut gardinstangen lite sa du hanger garndinen mera mot vaggen, du far hog mysfaktor samtidigt som man fortfarande ser dina vackra fonster och far mycket ljus in i rummet.

Maria sa...

Till anonym,

nej jag blir inte sårad! Tvärtom bara tacksam för tips och ideer.

Jag är inte helt klar med gardinuppsättningen och egentligen vill jag inte ha gardiner överhuvudtaget med tanke på att det tar bort precis som du säger ljus och fina fönster.

Jag testar mig fram och vill bara nu när det är ruggigt ute "rugga" till det lite inne bara.

Tack;) Maria

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Ha ha ha!
Ja, Maria, du har helt rätt! Det ser porrigt ut. Men det är bara för att det är jättesvårt att fota inredningsbilder, gardinerna blir så bulliga och blanka på fotot. Men jag fattar vad du menar och det kommer att bli kanon när det är klart.
Varför inte sy flera kuddfodral i samma tyger, det kan bli en pick över i:et. Kuddar är MYS!
Nu får du säkert ÄNNU fler besökare bara för att jag "glömde" en bokstav i pricken. Ha ha!

Kram
Leena

Ps. Vad trevligt det såg ut hos Petronella och Örjans:-)