onsdag 27 maj 2009

Allmänt pladder

Känner för att skriva av mig lite men vet inte om vad. Jag börjar lite försiktigt så får vi se vart det bär hän....

Jag tänker på Blogglösa Helenas senaste kommentar. Det visar sig att hon är hårfrisörska. Haha, jag som har frisörskräck!

Somliga lider av tandläkarskräck och andra eller bara jag av frisörskräck.

Jag gillar ju Helena. Hon verkar snäll och go. Det ger hon sken av i sina många rara kommentarer både hos mig och hos andra. Goa, rara Helena. En Frissa alltså:)

Varför jag har frisörskräck beror nog bara på att jag aldrig någonsin blivit nöjd då jag rest mig från en klippstol. Aldrig att de som klippt mig förstått innebörden av att en halv centimeter är just en halv centimeter. Toppa mig max en halv centimeter på längden. Javisst. Klipp, klipp, klipp och där försvann en femma typ. Vadan detta? "Jag tyckte du behövde det" Men jag sa ju att.... ja ni vet. Dessutom så är det ingen som fattar mitt krull. Det är knappt jag fattar det själv men ändå. Att bli frissad och fönad av någon annan borde ju vara en fröjd. Inte för mig. Kommer alltid ut och ser ut som ett miffo jag själv inte vill kännas vid.

Fast jag gillar dig Helena, trots att du är en frissa;-)

Snacka om att jag längtar till altanen blir klar. Målet var ju att bli klara i slutet av Maj. Slutet på månaden är nu på söndag. Nej, vi blir inte klara till dess. Inte helt i alla fall. Vi blir så pass klara att vi kan börja möblera ut det mesta, och så pass att vi kanske kan sätta igång bubbelkoppen. Kanske. Det som inte kommer att hinnas med är färdigställandet av staketet. Det får vi ta varteftersom.

Jag har noterat att besökarantalet till min blogg ökat en hel del nu under våren. Jag undrar givetvis vilka alla är. Jag har koll på morsan och svärmorsan och brorsan och kompisarna och andra brorsan och kusinens fru och på ungarna och på mina bloggkompisar och någon mer. Men vilka är de resterande 300 liksom? Lite nyfiken är man ju.

www.vibyggerhus.se ligger min blogg upplagd bland ett hundratal andra bygga hus bloggar. Där finns det en topplista. Den topplistan är baserad på de röster bloggarna som ligger upplagda får/fått. Min blogg har legat på denna tio i topp lista en ganska lång period nu fast med det blygsamma snittet 2.57 eller nåt sånt. Jag vet fortfarande inte riktigt vad röstningen går ut på, men det är väldigt intressant att se vad som händer där. Ingen blogg har högre poäng än 2.98 (bäst av 5). Mycket märkligt tycker jag då många bloggar som ligger upplagda på sajten är klara fempoängare. Det roliga (eller sorliga) är när man ser att man fått poäng som höjt snittet med en pinne. Från 2.57 till 2,58. Snabbt som ögat är någon där och röstar "ner" igen. Det slår aldrig fel. Det verkar som om de som röstar röstar hellre ner än upp. Varför är det så?
.
Jag fattar det inte i varje fall.... Ska bli spännande och se vad dessa små rader gör med min så kallade poäng på den topplistan. Åker väl ner till noll fortare än kvickt;-)

Jag älskar att infoga bilder till mina texter. Kanske för att jag tycker att det är kul att titta på andras bilder. Det jag vill ha, det ger jag... är min paroll. Hur kul är det att skriva/läsa ett inlägg som säger "vi har kaklat färdigt badrummet idag" utan bild liksom. Klart man vill SE resultatet.

Idag blir det ingen bild. Jag har inte kaklat färdigt badrummet. Det är klart sedan länge:)

Nu till helgen är det exakt ett år sedan vi flyttade från vårt förra hem. Vi flyttade inte in i nya huset dock. Det gjorde vi först tre månader senare. Vi mellanlandade hos morsan. Minns det som igår. Tiden bara flyger iväg, och nu sitter man här och längtar framåt till altanen blir klar istället för att ägna energi åt att fånga dagen och leva i nuet.

På tisdag kommer Kungen och Drottningen på besök. Jo det är sant. På riktigt. Kungen och Silvia alltså. De anländer vid två snåret. Ska se till och fota så ni får se;) Undrar vad jag ska ta på mig? Tror jag tar mina garden girl. Jag älskar mina byssor. de är så fina. Har redan hunnit tvätta dem två gånger. Gillar inte att mina fina saker blir skitiga. Kommer ni ihåg hur pjoskig jag var när jag skaffade mina gummistövlar? Haha, tror att det är Carolines favvoinlägg;-)

Ja så får det bli när Kungen och Silvia kommer på besök. Mina garden girl och mina fina gummistövlar tar jag på;-)

Igår var jag i Västerås. Fick åka i tidiga ottan. Skulle vara där till sju. Men det var det värt. Sämre arbetsdagar får man leta efter. Jag skulle delta i en golftävling som sponsor vid hål fyra. Där satt jag hela dagen i en brasse stol invid ett litet bord med dricka och snacks till deltagarna som var mina kunder. Där satt jag hela dagen i strålande sol.... ännu en dag på jobbet liksom.

Jag ser visserligen ut som en tvättbjörn i fejset idag, men det är smällar man får ta;)

söndag är det morsdag. Dessutom fyller jag år. Jippi. Det betyder att jag får en helg med mina döttrar igen. De är det bästa jag vet. Jag älskar dem så mycket..... som mammor brukar göra. Jag är inte ett dugg annorlunda jag. Jag älskar det faktum att de är så olika. De är verkligen två helt olika personligheter. Fast jag älskar dem precis lika mycket! Bägge två.

Nej men hörröni. Nu tror jag att det får vara nog med mitt onsdagspladder.

9 kommentarer:

Helena sa...

Goa Maria.Gillar dig också.Lovar dig att om jag skulle klippa dig skulle du inte vara missnöjd.:)
Jag tillhör en av de få som faktiskt klipper en halv centimeter om kunden vill det.Lite ovanlig frisör ,jag vet:)Haha.

Det är jätteviktigt att kunden kan känna förtroende och ska naturligtvis kunna lita på en.
Håret är ju jätteviktigt.:)

Självklart ska du ha de nya byxorna och stövlarna när ni får storfrämmande:)
Kan bli lite svettigt bara med stövlarna då de lovat 26-27 grader varmt på tisdag.

Må så gott Maria.
Kram Blogglösa Helena

Maria sa...

Helena...

Aj fan tänkte inte på det! Får ställa stövlarna fint på nya altanen som en liten spontan dekoration.

Okej, om vi träffas någon gång får du ta en halv centimeter av mig. MEN BARA EN HALV CENTIMETER!

Kram Maria

Vi bygger ett Doppingen hus sa...

Hej. Tack för din omtanke, det är aldrig roligt när något går snett. Han som gjöt grunden ringde idag och beklagade hur det hade kunnat bli så fel. Får se hur han löser det.
Kram Gabriella

Helena sa...

Jag lovar.Skulle aldrig ta mer än det.

Kommer att bli en snygg spontan dekoration med dina fina stövlar.

Ha det!
Kram
Helena

Dammråttan sa...

Hallå där!

Ibland är världen liten...
Kikar ju in på din blogg lite då å då för att läsa dina roliga inlägg och kika på ert fina hus. Så en dag damp poletten ner (är lite trög tänkt ibland), när jag såg en bild på min chefs fru från innebandy finalen. Borde väl anat att ni kände varandra med tanke på ert stora gemensamma intresse. Så jag har en hälsning från Dalarna till hela er familj från Kimmy!

Måste säga att er altan ser FANTASTISK ut! Är mycket avis...

Kram/Maya

David sa...

Ok. Jag erkänner.

Jag är en av de 300 som med nöje läser din blogg. Och naturligtvis har du fått en femma av mig på vibyggerhus!

Håller med dig om frisörer. Usch. Tacka vet jag en rejäl trimmer. :)

Pernilla sa...

Men jag är också en av de 300. Jag har väl skrivit ngt förut, tror du har koll på mig. Det är sjukt att folk röstar ner! Dåligt! Varför ens ha en sådan funktion?

Känns som att ni har gjort lite samma resa som den vi befinner oss i nu. Vi bor hos min pappa. Huset klart om 1 månad och 24 dagar but who's counting! ;)

Gillade ditt onsdagspladder. TAck

Karlsebakken 37 sa...

Haha, det är faktiskt sant - gummistövelinlägget ÄR ett av mina favvisinlägg hos dig! Tillsammans med mååånga, mååånga andra - du är grym!

Nu ska jag ta tag i den där utmaningen... Ha en bra kväll nu, stor kram!

Ika sa...

Funderingar måste få komma ut ibland, roligt att höra vad som snurrar i ditt huvud.
Hoppas verkligen du får ett dopp på söndag!