fredag 29 maj 2009

Medan jag sov

Imorse då jag klev upp efter en gudomlig skönhetssömn möttes jag av min make som redan varit igång väldigt länge.
.
Eftersom han är sin egen chef har han bestämt sig för att jobba på hemmaplan hela dagen idag. Jag strosade bort till min kaffemaskin och tappade upp mitt svarta och tog en runda för att se efter vad maken pysslat med medan jag sov.
.

.
Spåren var tydliga och jag undrade vad han höll på med inne. Det är tydligen härifrån allt där ute ska tändas. Smart iofs då vi har två altandörrar från matsalsdelen.
.


Dessa spår gav mig ilningar längs ryggraden och en kraftig dejavu känsla infann sig. Hua, hur många såna här färglada plaststumpar har jag inte knatat runt på bygget och städat undan under byggtiden!
.

.
Överallt ska han in och pilla. Jag fattar inte hur han kan veta och hålla reda på hur allt ska hänga ihop?
.


"Någon" har hört min bön om bättre väder till helgen minsann. Redan på morgonen sken solen starkt!

Spåren från min "handyman" fanns överallt. Även utomhus.
.

.
Sablar, vad med kablar...
.

.
Tydligen hade han hunnit med att åka iväg till sin grossist nu på morgonen också för att hämta hem något sprojlans nytt på marknaden som han varit eld och lågor över.
.
Det är en slags minispot av samma märke som spottarna i trallgolvet. Hide a lite heter de. Dessa ska sättas upp på väggen mellan altanerna och lysa neråt.
.
.
Här ska det sitta fyra stycken. I partiet mellan trapporna som bildar något slags burspråk. Vi ska ha rotting soffgruppen här vänd mot huset. Nedanför belysningen ska jag skapa ett par vackra stilleben att kika på då vi sitter och myser därnere.
.
Nä nu måste jag nog kila iväg och jobba. Jag är inte chef över mig själv jag och min chef vill nog ha mig ute på fältet.
.
Ska bli kul att komma hem senare och se hur långt gubbenovich kommit!
.
En härlig fredag önskar jag er alles.

10 kommentarer:

Liw sa...

Haha, ja jag vet att man ska vattna underifrån...men det ärinte så snyggt att ha dme på fat ju ;) Man kanske kan plantera dem??? Va fint det blir med massa ljuskällor, kom på att vi måste fixa med ljus på vår altan snart också.... suck, hela vinter hade vi inga projekt, nu har vi tusen!! tur det snart r semester :) nänu måste jag till jobbet!

ha en trevlig och vaaaarm helg!
kram

Viveka på Humlebacken sa...

Jisses vad han är effektiv... och snyggt blir det. Längtar efter att få sitta där nån gång med ett glas Rioja:)
kramis och ha en riktigt härligt fredagkväll nu (är det fortfarande bastu som gäller varje fredag?)

Karlsebakken 37 sa...

Herregud, du sprutar ju ur dig blogginlägg som en annan kulspruta! Så roligt, älskar hur du kan pigga upp min dag med ett nytt inlägg!

Det enda som kan övergå din bloggfart måste ju vara din man och hans framfart. Vad äter ni två egentligen? Eller är det luften i huset? Kaffe intravenöst? Vad det än är - kan du skicka över lite av det, vi skulle behöva det här, haha! "I'll have the same as her" som de säger i "När Harry mötte Sally"... :)

Här går det i lite mer "sakta men säkert"-fart, var iaf kul att se att klädningen börjar komma på plats på ena väggen. Då är det ju bara tre kvar. Och resten. Hua, det här kommer att ta TID. Anyways, tycker iaf att du kan skicka över Ludde hit så att de får killfesta lite ihop i helgen - tror de hade hittat varandra ganska bra! Och du kan hälsa att vi har maaaassor med öl i kylen efter att pappa var något optimistisk i hur mycket öl det kunde gå åt på honom och Lars förra helgen...

Ha en härlig fredag och pingsthelg nu så hoppas vi att vädergudarna och SMHI är överens om vad som gäller ang sol och 25 grader...!

Massor av soliga krmar från Tønsberg!

P.s var inte meningen att "tjuvläsa" inlägget till din pappa, men jag var ganska stolt när jag insåg att spanskan från gymnasiet faktiskt verkar ha fastnat någonstans i bakhuvudet för jag förstod nästan allt...! D.s

Tinnar och torn sa...

Hejsan vännen! DU, vet du vad jag kom på!! När du hade det där problemet du vet?! Då rosade jag dig men sen kollade jag aldrig att du fick den. Funkade det? Fick du något sms om ros? Kraaaam sis nogisece

Huset på Marbogården sa...

Effektiv man du har:) Ser ju ut att bli jättefint. Trevlig helg!

Familjen Eriksson sa...

Halloj! Skriver en rad från varmare breddgrader... Har det HELT UNDERBART!!! Inte en molntuss i sikte under de fem dagar vi varit här.

Duuuu, om Ludde får det tråkigt i sommar kanske du kan ta med honom till Adrians backe så kan han få leka lite på vår altan också ;-) Det blir sååå snyggt hos er så jag blir superavis.

Solkramisar!

Ika sa...

Nu har jag skickat länken till min gubbe på jobbet, han gillar verkligen spottar överallt.

Jag gör fortfarande soldansen så att jag får behålla den sol vi har hela helgen. Tog en promenad på lunchen och handlade lite gott som bars hem i små lila påsar (fd gröna påsar) Klirr klirr så det om oss när vi kom gåendes i solen. Ser verkligen framemot altanen i kväll, den är på behärigt avstånd från alla vilddjur.

Charlotta sa...

Hej Maria!

Din Ludde verkar vara en riktig Duracell-kanin!!! Fattar inte riktigt var han får sin energi ifrån. Fråga honom om han käkar någon slags tabletter i smyg. Vill också ha sådana tabletter!!!!

Asså er altan kommer att bli så där super-duper-lovely. Det är till och med belysning under trappstegen. Så himla proffsigt. Luddes är inte bara elis, han är ljusdesigner också. Kan man hyra honom?????

Du är inte dålig du heller. Jag har svårt att hänga med i svängarna när det gäller Lundins hus. Fullt ös medvetslös liksom....

Själv är jag helt slut efter veckan och min plan med kvällen är att göra så lite som möjligt.

Trevlig helg!

Kram //Charlotta.

Helena sa...

Vad snyggt det blir.
Blir verkligen jätteläckert med all belysning.Fattar att Ludde är eld och lågor när han får hålla på med det som verkligen är hans grej.
Ha nu en riktigt härlig fredagskväll.
Kram på dig.
/Helena

1+2-barnsmamma Carola sa...

Tack för den gulliga kommentaren hos mig. Förstår mycket väl att du inte hinner kommentera hos mig och många andra. Du skriver så roliga och intressanta inlägg att du får en stor beundrarskara.
Jag läser många inlägg på bloggar som jag inte kommenterar, var så säker. Det tar FÖR lång tid om man ska kommentera allt.
Jag lägger bara in någon kommentar då och då när jag helt enkelt inte kan låta bli.
Han är nästan för bra för att vara sann, din elis. Att du dessutom kompletterar honom så bra med ditt otroliga sinne för det estetiska gör ju er till ett helt fantastiskt par! Nu väntar jag med spänning på att se balsalen=altanen bli färdig med ursnygg belysning och mysigt piffande.
Kram