söndag 17 maj 2009

Tripp, trapp...eli trapp.

Som ni kunde se i inlägget innan på min lilla hemmagjorda ritning så är det tänkt att vi ska ha två stycken breda trappor som förbinder de bägge nivåerna av altanen.
.
Varför vi ska ha två är för att jag tycker att det blir snyggt helt enkelt och för att de kommer att bli naturliga avdelare för de olika "rummen" vi ska ha därute.
..

.
Egentligen hade vi inte tänkt sätta dit trapporna ännu. Vi ville vänta till väggen mellan nivåerna var ditsatt. Nu kan vi inte sätta den väggen förrän all el är dragen och elen måste vänta till stolparna ska sättas dit till räckena osv. Det är en en massa moment som är beroende av varandra.
.
Nu är det på det viset att vi hoppar upp och ner för den där metern tusen gånger om dagen och det börjar kännas i ljumskarna. Vi tog beslutet att sätta upp åtminstone den ena trappen idag för att underlätta arbetet. Min man resonerade som så att eftersom han är så smidig! kan han krypa under trappen senare när det är dags för att sätta igen väggen bakom.
.

.
Innan vi kunde sätta fast vagnstyckena skulle det mätas noggrant.

Nej men... titta! Ser ni Lill-Märta där i bakgrunden? Haha, vi tvingade ut henne för att få vara nära henne då vi jobbar här ute hela tiden trots att hon hade massor att plugga. Där ligger flickstackarn och pluggar mitt i bygget! Men vi var nära henne i alla fall:)
.

.
Vagnstyckena är av järn och väldigt snygga. Jag ville inte ha några klumpedunsar till trappor.
.

.
Här har jag ställt upp två stycken på den andra sidan också för att ni ska kunna få en känsla om hur det kommer att bli när bägge sidorna är uppe.
.

.
Fem stycken krävs för vare trappa. Stadigt ska det vara. Inget svaj här inte.
.
Med på bild syns vår "inventarie" Thomas granne med sin lilla söta dotter Vendela. Han dyker upp nästan varje dag och erbjuder sin hjälp. Trevlig är han också, så även hans fru Ann-Sofie.
.


.
Första steget på plats, och Thomas fick självklart äran att ta det första steget...
.

.
Andra steget...
.

.
Tredje steget...
.
.
Fjärde...snart där.
.
.
Tadaaaaa....och det femte. Det kunde ni inte gissa va:)
.
.
En liten fika med gottigott var vi värda och passade på att "inviga" trappen;-)
.
Virket till trappstegen är av samma sort som det i uteduschen. Nämligen den räfflade sorten. Vi valde det för att undvika vurpor. Det kanske blir halt om man springer upp och ner i trappen under höst/vinter mellan jacuzzin och bastun.
.
.
Nu slipper vi hoppa upp och ner här. Nu kan vi äntligen gå upp och ner som civilicerat folk!
.
Och bäst av allt... vi slipper nöta ut de redan utnötta ljumskarna! De ska sparas för skojsigare aktiviteter;-)
.
Lite mer än såhär har vi hunnit klart i helgen men nu måste jag gå och lägga mig! Visar säkert lite till imorgon.
.
Buenas notches.

8 kommentarer:

ColonialEast sa...

avis igen :)

Ika sa...

Nu börjar det likna något, tycker dina ritningar var hur tydliga som helst...

Helena sa...

Vad snyggt det blir.Dina ritningar är ju jättebra.
Känner igen mig i mycket av i hur ni verkar ha det.Jag sitter också fnular och kommer med mina ritningar .Christer är precis som Ludde väldigt händig och teknisk och genomför mina tankar och ideer som jag brukar ha.Eftersom Christer är konstruktör är han himla duktig med att komma på bra lösningar på mina ibland tokiga ideer. Har också alltid en bild i huvudet av precis hur jag vill att det ska se ut.Vi har nu bestämt vilken marksten vi ska ha.Blir en grafitgrå sten som är fyrkantig.
Tror att det kommer att passa vårt hus bra.
Ser framemot följetongen av hur ert altanbygge går framåt .
Hoppas att du får en bra vecka.
Kramisar Helena

Ina sa...

Åhh det blir ju så snyggt!
//ina

Lyckan Vinkel sa...

Ja vad ska man säga. Allt ni gör blir ju såååå snyggt. Man kan ju lugnt säga att ni verkar matcha varandra perfekt. Du med alla dina ideér och mannen som utför dom.
Blir ju kanonsnygga trappor och den lilla hörnan vid uteduschen blir ju oxå helt kanon. Vad mycket ideér och framförallt vilken ork att utföra allt så snabbt som ni gör. Snacka om effektiva. En annan sitter här hemma och njuter av att titta på när andra jobbar med vårat stenprojekt. Hi hi hi. Sån är jag.
Ha det gott. Kramis

Huset på Marbogården sa...

Det blir snyggt!

Harry sa...

Det blir ju kanon snyggt. Skoj att få vara med och se nrä altanen "växer" fram.

JAAAA självklart tycker jag du ska komma till Södertälje. Det är ju en klämdag på fredag är du inte eldig då? Eller just du era fredagar är ju riktiga myspysfredagar hemma hos er. Du är i alla fall välkommen att komma och kolla. Jag kommer förmodligen att få spela nästintill hela matchen och jag kommer ha nummer 4 eller 5 på ryggen med all säkerhet. I rugby har man tröjnummer beroende på vilken position man spelar på. Lite annorlunda mot andra sporter helt enkelt.

Jessica sa...

Hej Maria! Jag har tjuvläst här ett tag nu men aldrig kommenterat. Jag måste bara säga att ni har ett väldigt fint hus och eran altan kommer bli sååå fin. Ni har verkligen fått till det bra!
Jag önskar att jag hade alla dina idéer och att min man ville förverkliga dem som din man gör när du kommer med dina planer.
Ha det så bra och lycka till!
Hälsn Jessica