torsdag 6 november 2008

Plötsligt gillar jag gummi;)

Fast inte på det snuskiga sätt som kanske Leena (By the sea in Tosteberga) skulle tycka var intressant;)

Jag har blivit fashinerad av gummistövlar helt plötsligt. Eller plötsligt och plötsligt.....det är nog snarare som så att olika faktorer på senare tid bidragit rejält till min denna så nya "böjelse"

För mig har gummistövlar tidigare varit lika med ett nödvändigt ont om man är typ en "båtmänniska" eller en "skogsmulle" Eftersom jag är ingetdera kan jag inte påstå att jag lagt någon större energi på dessa gummiting tidigare.

Någonting hände med mig dock under vår byggtid. Vi tillbringade väldigt mycket tid på bygget med tanke på att vi byggt själva. Det medförde att vi lärde känna våra nya grannar långt innan vi flyttade in. Vår närmaste granne hade flyttat in dryga halvåret innan oss. De arbetade mycket med sin trädgård under vår byggperiod.

Jag noterade att grannfrun glatt traskade runt i sina färglada något udda gummistövlar jämt och ständigt under sina många arbetstimmar i sin trädgård. De var så underliga OCH fina stövlarna. Jag blev fövånad över att det väcktes en inre lust hos mig att även jag införskaffa mig ett par käcka gummistövlar. Nu var jag liksom inte längre helt övertygad om att det bara var förenat med båtar och skog.




Så här fint står grannarnas stövlar uppradade vid deras dörr.


Blid lånad från Viveka.

En vacker dag berättade Viveka (Humlebacken) i ett inlägg på sin blogg om hennes älskade stövlar! Jag blev helt frälst! Vaddå älskade stövlar? Shit vad härligt det lät. Att äga ett par älskade stövlar! Vart fanns de?

Nu var det inte längre bara en tanke det där att jag kanske ändå skulle kunna....ja ni vet skaffa mig ett par egna:) Det såg till och med snyggt ut med stövlar. Viveka klär vekligen i sina fina;)

Hon är liksom SNYGG i sina älskade!



När jag hälsade på hos Petronella (Tinnar och Torn) mötte hon upp i dessa söta röda raringar som klär henne som en smäck:) Hon är så himla söt Pellis. Jag måste bara tillägga som en liten parentes att Lilla Pellis är jättesöt och näpen i verkligheten. Mina foton gör inte henne den rättvisa hon förtjänar! Men så är jag ju ingen vidare fotograf heller, eller hur Rapuntzelina;)

Hur som helst.....


Bild lånad från Caroline.

som en skänk från ovan visade plötsligt även Caroline (Karlsebakken 37) en bild på sina snygga stövlar i samband med ett inlägg på hennes blogg. Se så käckt hon bär dem till sina jeans och röda kofta!

Nej baskemej! Klart att även jag skall ha ett par schyssta gummistövlar att ta på när jag går ut och "krigar" (betyder "sliter på" typ Viveka) ute på tomten!




Då fick jag syn på dessa. Det var som kärlek vid första ögonkastet;)

Åhhh så fina.

De är från Tretorn och är svarta. Hela fodret består av en rosa flanell och de har jättesöt snörning i rosa baktill. De är varma och ruggigt fotvänliga och sköna att gå i. Den första tiden var jag väldigt orolig och försiktig. Ville liksom inte "skita" ner dessa fina raringar så de fick stå................




....så här fint i hallen;) Ludde frågade mig om jag inte skulle ställa in dem i garderoben eftersom han vet att jag inte vill ha det rörigt i hallen. Innan jag hann svara kom han själv på att jag säkert ställt dom sådär spontant halvt på sniskan med flit för att det skulle se bra ut;)

Ha ha, han känner mig, det gör han ju verkligen. Klart de fick stå sådär de första veckorna som ett fint litet ögongodis där i hörnet. Men jag måste erkänna att jag traskade runt i dem en och annan gång, fast inomhus då;)


.
Det är precis som vore de skapta enkom för mina fossingar;)

Nåväl, de stackarna var ju inte införskaffade för att stå där i hörnet och se söta ut. De skulle ju liksom användas.



Och plötsligt en dag...presis som triss reklamen ni vet. Plötsligt så händer det! Kom de ut ur garderoben, eller rättare sagt ut ur framför garderoben! Det var en vacker och solig dag. En alldeles perfekt dag för en "jungfrupromenad"

Det var lite läskigt till en början. Jag ville ju liksom inte skita ner dem....



Bäst att kolla hur de mår..... Det gick jättebra på promenaden. Jag till och med trampade i en vattenpöl...med flit! Fast jag torkade av dem noga sedan:)

Numera har jag på mig dem så ofta jag kan. När jag handlar, när jag tankar, när jag går till brevlådan för att ta in posten och....




...när jag går på innebandymatch! Alexandra tycker jag är knäpp!? fastän hon erkänner att de är riktigt snygga.

När jag äntligen hade förlikat mig med tanken på att jag + ett par gummistövlar kunde vara = sant............dök den här bilden upp på Vivekas blogg!



Bild lånad från Viveka.
.

Nu måste jag även skaffa mig en sydväst och en regnkappa till mina fina stövlar;)
.

Jag är så in i bomben förtjust i den här bilden på Viveka. Jag skulle gärna framkalla den och rama in den i en snygg ram och ha den i min annars så färglösa hall för att piffa upp den.

Fast jag vet inte om Viveka är sugen på eller skulle uppskatta att hänga som ett konstverk hemma hos Lundins;)
.
Jag skulle i alla fall le av ömhet när jag gick förbi min tavla:)

21 kommentarer:

Karlsebakken 37 sa...

Hahaha, vilket superroligt inlägg!! Tack för att jag fick vara med - känner mig hedrad! ;) Blir vääldigt avundsjuk på dina fina stövlar, rosa och allt, såna skulle jag också kunna tänka mig... Kanske vi skulle starta en egen Stövelklubb? Jag använder mina stövlar så mycket också, speciellt bra när man har hund som MÅSTE ut och gå oavsett väder. Måste säga att jag är impad av all din kreativitet och roliga idéer du har med din blogg. Det - tillsammans med utsökt smak - är verkligen något som gör din blogg speciell! Kvällskramar från mig till dig

Helena sa...

Hej Maria!
Vilka snygga stövlar du köpt.Nu finns det verkligen så många snygga gummistövlar.Jag är själv ägare till ett par svartvit rutiga.
Toppen att ha vid bygget eller när jag går ut med mina små hundar.Såg att du hade varit på fina gotland och ätit julmat.Härligt.
Ha en toppenhelg .
Kramar Helena

Viveka på Humlebacken sa...

Nä vet du vad, nu skrattar jag så att hela jag hoppar igen... Det var en dag med många skratt det här..
Dina stövlar är ju HELT underbara... jag blir nästan sugen på att köpa nya... men jag förblir mina kära stövlar trogen. Och så blir det ju så jobbigt, för min snygga regnkappa och sydväst matchar ju liksom, så då skulle jag behöva köpa allting nytt...
Jodu, det hade sett något ut, den bilden på mig, i en ram... jisses, jag dör nästan när jag tänker på det...

Leena sa...

God kväll din galenpanna!

Assnygga stövlar! Lite sportiga, det passar dig. Själv har jag fem par, varav jag använder två. Du vet, jag ska ju alltid överdriva på alla håll och kanter så självklart räckte det inte att köpa ett par. Jag fick gummistövelnoja när vi flyttade ut på landet. Här går knappt att ha något annat på vinterhalvåret. Damer med pumps (eller transor) göre sig icke besvär i Tosteberga, såvida det inte är högsommar och de går på en av våra två asfalterade vägar (Här finns in alles tre). I annat fall är det gummistövlar som gäller när man ska över kohagarna.

Roligt tema, men så är du ju också en kul tjej. Hur gick det med hånglet? Fick du ner honom i brygga?
Ha, ha, ha!

Kram!

Leena sa...

Sicket jäkla syftningsfel jag fick till i förra kommentaren: "Damer med pumps (eller transor)....."
Låter som om damerna har transor på fötterna.

Haha!

Natti!

Lyckan Vinkel sa...

Hej Maria. Det var ett riktigt roligt inlägg. Men nu blir jag ju tvungen att gå o köpa gummistövlar. Hmmmm, trodde jag aldrig!!!!
Tack förresten för det fina inlägget på min blogg. Jag kan tänka mig att det blir ett par tapetbyten i barnens rum under tidens lopp. Fast jag har ju tänkt att våra barn ska ha dessa tapeter till dom blir tonåringar. Åtminstone!!!! =) Ha ha ha, får väl se hur det går.
Ha det gott nu i dina fina, nya gummistövlar!!!
Kram Jessica

Tinnar och torn sa...

Hihihi, gulle dej! Nej du, det är inget fel på fotografen men vidare snygg på bild har jag aldrig blivit, inte näpen och gullig heller. Jag är helt klart mer till min fördel i rörelse ;o)

Skitsnygga stövlar du köpt, sköna ser de med ut att vara. Det är inte mina direkt även om det är Tretorn. Men de är väldigt praktiska att trava runt i leran med.
Och jag håller helt med. Bilden på Viveka är helt underbar!
Kräm på däj! Sis

Vitudden sa...

Hejsan Maria!

Det är en fröjd att läsa dina roliga inlägg, du har verklgen skrivandets gåva. Som förskollärare så är gummistövla förknippat med regniga höstdagar på jobbet där jag har ett par stadiga gröna tretorn. Det kanske är dags att jag ger gummistövlarna en ny chans här hemma i en upphoyyad version, blommiga kanske :-)
Hoppas du får en trevlig helg!

Kram ulrika

talludden sa...

ÅH VAD FINA!
Jag älskar rosa så dina stövlar blev jag väldigt kär i.
Härliga bilder från stövelanvändare.
Mina är svarta med blommor i olika färger;)
Nu har vårt hus kommit och jag tänkte på dig! Jag NJÖT!
Kram Sandra

Familjen Eriksson sa...

Hej min lilla Gummi-Spagge!

Skulle precis skriva ett svar till din superroliga kommentar igår när vi upptäckte allt vatten i hallen.

John och jag satt i sängen och fnissade glatt till dina super-rim.

När det tråkiga äntligen var utrett och alla kopplingar trippelkollade och allt vatten uppsuget så hade känseln kommit tillbaka i foten. INTE ROLIGT.

Så då blev det de tunga drogerna och natti-natti istället.

Jag blev riktigt avis på dina stövlar, de var ju helläckra. Passar dig som en smäck. Måste nog gå och prova ett par när jag har två fötter igen

Familjen Eriksson sa...

Mäh, glömde skriva kräm.

Pös o kräm o ha en bra fredag!

Anonym sa...

Jamen du är ju för gullig! Vilken förälskelse och vilken härlig berättelse! Om ett par gummistövlar! Fast jag håller med - de är så snygga!! Glöm jul och pynt och annat skit, det är ju GUMMISTÖVLAR jag vill ha!! Tänk så det kan smitta av sig...;)

Och nej, du Maria, det är inte i Storvreta utan i BBK han (och Josefine) spelar. Josefine ska däremot ha match mot Storvreta imorgon...

Vadå vissen? Trollhassel ska ju se ut så där! Visst här den superhäftig! Ulrika från Vitudden funderade på att ha en i sin trädgård och det lät spännande tycker jag. Jag har aldrig sett den "levande", men det måste nog vara supermysigt att ha!

Ha en härlig fredag!
Kram Malin

Familjen Eriksson sa...

Knasboll.

Klart att du inte ska känna dig dum. Du är väl inte synsk eller allvetande eller nå't.

Lööve U!

Jeanette sa...

Vilket härligt inlägg!
Jag känenr så igen mig och nu har du verkligen övertygat mig om att jag också bara m å s t e ha ett par jag med.
/Jeanette

Tinnar och torn sa...

Nä nu gav du mej en skitbra idé!! I vår hall har vi sedan länge bestämt oss för att ha foton på familjen när vi åker olika former av tivoli-grejjer. Du vet kortet som tas precis när de släpper ner från Fritt fall o dylikt. Undrar om jag ska ha bloggisar på den väggen med. Med kortet på Viveka i mitten. Jo det vore nåt kanske. Tål att funtas på! Ha eh rejt bastukväll. Vi ska på bio om jag nu somnar nångång så jag orkar :o) Kräm Rapuntzelina

Tinnar och torn sa...

Hahaha, nu var jag tvungen att skriva pallan för att publicera, hehehe....

Tinnar och torn sa...

eh rejt bastukväll???? det vet jag inte vad det är...Men en grejt bastukväll tycker jag ni ska ha ;o)

liw sa...

hahaha vilket sött inlägg om ett par stövlar! :) jag har också ett par blommiga som jag älskar =) fast dina var finare!!

svartataket sa...

hahaha. Dom var ju kalas snygga!Ja stövlar ska vara roliga :) Jag har ett par mörkrosa med ljusrosa prickar! Inte så heta, men bättre än inga..hihi Men jag ska byta upp mej till några andra tänkte jag,typ grönblommiga eller prickiga:)

KRAAM

Ika sa...

Har själv ett par gröna Viking stövlar, samma som din granne. Jag får inte heller mina helt rena längre vilket är synd för de är ju så fina. Vet inte hur jag hade klarat mig utan mina goa stävlar, de är ju jätte härligt att traska runt i dem. Ett par med värmande flannel i låter inte helt fel....

jimmy sa...

hej hur ofta har du gummistövlar på dig jag har gummistövlar på mig varje dag