måndag 4 maj 2009

Vårspan 7

Ännu en måndag, ännu en vårspansdag.

Visar i vanlig ordning min Magnolia. Jag har ju inte så mycket annat på min tomt ännu.
.


Jag tycker den är skitfin, även fast färgen inte riktigt stämmer överens med det jag hade tänkt.
.

.
Ljusrosa nästan vit trodde jag att jag hade beställt.
.


Blommorna har inte öppnat sig ännu men de är riktigt feta ska ni veta. Nästan en decimeter långa! Väldans coola.
.
.
När vi planterade Magnolian i höstas planterade vi även ett Japanskt körsbär. Även här trodde jag att det skulle blomma med ljusrosa blomster.
.
Jag har varit väldigt skeptiskt då alla andra såna här träd runt omkring mig redan blommat men inte min. Nu börjar det hända grejer även med mitt träd...... men inte ser det ut att komma ut några ljusrosa blommor här? Det ser ut att bli cerise. Har jag fått ett annat träd eller är detta en okänd kusin? Någon som vet?
.

.
Med min tur och med min totala oduglighet vad gäller växter förvånar det inte mig ett smack om det visar sig vara ett Malaysiskt päron:)
.
Ikväll har vi snickelisnickrat lite till med altanen. Det känns konstigt att växla blåtöj med kostym och skruvdragare med portfölj. Snart gör jag väl ett kundbesök i snickarstassen och bär plankor i pumps;-) För Ludde är det ingen skillnad. Det han däremot kan drabbas av är att blåtöjet hans smälter in i huden...eller nåt.
.
Nåväl... imorgon är det dags för en Gotlandstripp igen. Inget blåtöj ska med och inte heller någon skruvdragare. Lämnar gubbis hemma ensam ett tag så nu får han klara sig själv.
.
Ha en härlig vecka!

14 kommentarer:

Från koja till slott sa...

Åh, älskar Magnolia-buskar! Vill också ha!! Vår trädgård ser för tillfället för jäklig ut, blir väl ändring på det med så småningom!

Förresten Tusen tack för din söta och fina kommentar hos mig tidigare, den värmde och det var snällt sagt!

Kramar Pernilla

Christina sa...

Jag vill också ha en magnolia i min trädgård, men är tveksam om det går här på höglandet.
Ha det bra på Gotland! //Christina

Karlsebakken 37 sa...

Tjoho! Åh, vad kul att höra ifrån dig, har nästan saknat dig när vi inte har hörts på hela helgen! :)

Altanen blir grymt fin, förstår att du drar dig för att åka hemifrån och inte få vara med och spana. Men så blir det ju så kul att komma hem och se förändringen - det är mitt ständiga mantra när taxin kommer 05.25 varje måndag morgon iaf...

Gillade skarpt ditt Malaysiska päronträd alltså, hahahaha! Jag har ju heller inte någon som helst koll på trädgård och växter, mina fingrar är så ogröna det bara går att bli. Ska bli ett sant nöje att se hur vår trädgård kommer att se ut så småningom. :)

Visst var det läckra lampor? Kände att folk tittade lite konstigt på mig när de gick förbi, kände mig som en inbrottstjuv på spaning som stod där och inte kunde slita mig!

Nope, nu ska jag packa ner mig och min sparkande mage i sängen, är dödstrött efter en intensiv helg av städning och murande på garaget. Ha det så bra på din favvisö nu, stor kvällkram!

ColonialEast sa...

Hej Maria! Visst är det Magnolia Susan??? Den är så fin! Har en likadan i kruka men den har inte börjat visa tecken på några blommor ännu. När jag ser din fina blir jag lite orolig. Kanske inte blir några blommor i år. Har misskött den under vintern och låtit den stå i garaget. Men din ser fantastisk ut tycker jag. Kram!!

Ika sa...

Jag har snott ännu ett par gamla blåtöj o sytt om dem lite.

Ta det lite lugnt med dina träd så skall du se att de ändrar nog färg när knopparna slår ut. Iaf lite grann!

Ha de gôtt på Gotland!

Fia sa...

Ja blir också sugen på en magnolia. Både den och körsbärsträdet får ljusare blommor när knopparna slår ut.
Fia

Viveka på Humlebacken sa...

kan det vara så, Maria att du helt enkelt är för färgstark för ljusrosa? att växterna känner på sig att om de ska smälta in måste de lysa lite färgstarkare...
bara en tanke
kram

Charlotta sa...

Följer med spänning utvecklingen av det Malaysiska päronträdet eller vad det nu visar sig vara till slut....

Ha det så GOTT-gotti-GOTTGOTT på GOTTland.

Kram //Charlotta.

Tinnar och torn sa...

Hejsan din båtflykting! Nu är du nog på ön. Hoppas solen lyser på dig där nere. Här är det moln. Fast det är bra för jag bara måsta pluggapluggaplugga....

Fin den blir altanen.Ni är så duktiga. Nu måste jag bara in till Carro oxå innan jag sätter fart.

Puss på dig gumman och ha det superbra så hörs vi snart igen//Kram Petro shtion höhö....

Cindy sa...

Åh va vacker Mangolian är....vill ha. Ni kommer verkligen att få en as läcker trädgård. Kram

Lotta-livets väv sa...

Så härlig din magnolia är! Jag hoppas att min, nyplanterade blir så vacker nästa år!

Pernilla sa...

Urfin!!! Jag tycker om färgen men ljusrosa är den ju inte. :)

AnnSo sa...

Hallå där! Nu har jag tagit en paus i mitt obegripliga jobb för att söka efter din blogg. Måste säga att den är riktigt najs även om jag inte hunnit gå igenom hela (ännu)! Kul att du är så duktig på att skriva!

Kände att jag måste lämna en kommentar så du vet att grannen har varit här och snokat, men det var ju inte helt enkelt. Fick hålla på och registrera mig och allt!

Jag går ju också här och väntar på att din Magnolia ska slå ut i full blom och ditt körsbärsträd skall börja blomma. Åker ju snålskjuts på Er tills vår sandlåda förvandlas till något som kan likna tomt.

När ditt körsbärsträd slår ut så är det vad jag kommer se när jag tittar ut genom fönstret när jag sitter här hemma och jobbar, trevligt!

Ses! AnnSo

petra sa...

Min man hälsar och tackar så mycket. Han fick det lite tidigare än tänkt. När han såg innebandykuvertet undrade han såååååå vad det var. Så jag kunde ju inte hålla mig.
Han blev väldigt glad, han skulle rama in det,hihi.

Tack för din hjälp.
många kramar