måndag 11 maj 2009

Vårspan 8?

Jag vet inte om Vivekas "spana efter vårtecken måndagar" fortfarande är aktuella. Jag har visserligen inte kommit med så mycket de senaste måndagarna mer än att visa mina två träd jag (med hjälp av Magnus) planterade i höstas.
.

.
Det ena trädet var ju det "mystiska" Japanska körsbäret med de mörka blomknopparna. Nu har det börja blomma ordentligt och blommorna visade sig vara rosa tillslut. Puh! Inte så ljusrosa visserligen som jag föst trodde med ändå.
.

.
Tycker att den är fin. Japanskt körsbär..... mmmmm, inte ett Malasysiskt päron;)
.

.
Mitt andra huvudbry har varit Magnolian. Jag beställde en Magnolia med ljusrosa blommor och ett tag trodde jag att de var mörkt lila. Knopparna var vansinnigt mörka och intensiva i färgen. Väldigt häftiga förvisso... men som sagt jag hade ju beställt en buske med ljusa blommor.

Nu när det börjat blomma ordentligt har den ljusat till sig lite. Jag är glad för att det blev som det blev ändå för den är riktigt vacker och beundrad av alla som går förbi där den står på framsidan av huset.
.
.
Nu har det dessutom börjat komma lite gröna löv.
.
.
Petra frågade mig i någon kommentar om det var en Susan. På blometiketten som jag sparat står det Galaxy, men jag kan berätta att min.....just MIN Magnolia heter Magnus, men vi kallar henne för Mangeolia ;-)
.
Angående mitt tidigare inlägg. Fick frågor på vart jag köpt de svarta rottingkrukorna och om de är plastade och täta.
.
Jag är verkligen superkass på att berätta vart jag köpt de ting jag visar på bloggen. Jag är så ivrig när jag skriver att jag helt enkelt glömmer bort det. Det är klart att jag vill dela med mig. Tycker även det är superkul att jag min simpla lilla sak kan inspirera andra. Jag själv snappar upp massor tack vare alla fantastiskt inspirerande bloggar som jag lusläser.
.
Nu till mitt svar,
.
Rottingkrukorna har jag hittat på Ica Maxi. De var väldigt prisvärda. De är inte plastinklädda inuti. Det jag gjorde när jag planterade var följande.....Först trädde jag i en vanlig svart sopsäck sedan pyttsade jag i lekakulor följt av jord. Därefter planterade jag min grönsak. När det var planterat och klart klippte jag bort överflödet av sopsäcken längs med krukkanten.
.
Rätt eller fel? Det lär väl visa sig antar jag.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, din "Mangeolia" och det japanska trädet är verkligen superfina! Och jag vill också bli med Charlotta-Maria, dvs bli ägare till några uppstammade lavendel. Så snyggt!!

Och fasen, är vi inte igång nu! Så gött det känns att ha fått börja riva och slita på tomten och jag hoppas och tror att grävaren kommer om ett par veckor för att bygga väg och börja jämna till marken där det är tänkt att huset och garaget ska stå. Sedan tror jag i o för sig att det kanske inte händer så mycket på ett tag efter det eftersom vi inte har bygglov klart ännu mm mm, men det är i alla fall en början!

Ha det så gott!
Kramisar Malvis

Familjen Eriksson sa...

Nice blomsterprakt i dina träd.
Det verkar som om du blivit biten av trädgårdsmyggan ;) Riktigt fint blir det.

Undrar om en Magnolia kan härda i mitt klimat också? Jaja senare problem.

Jag hade tänkt att mitt arbete skulle ta mig till storstan snart men det verkar kört innan semestern :( Dags för mig att fixa fler kunder i Stockholmstrakten...

Kramis!

Ika sa...

Aaaa se där blommorna fick den färg du vill ha.
Effektivt sätt att stoppa ner påsen o så klippa av den när allt är klart. Skall nog köra ner en vnaliga matkasse i en trälåda så småningom när jag hittat en lämplig blomma. Lukta lite på din Magnus för mig med!

Charlottas hemmaplaner sa...

Vad snygga dina tjejer är där de står på parad! Jag visste inte att man kunde plantera "riktiga" träd i krukor som du gjort. Det är ju jättepraktiskt att kunna flytta runt sina växter och så slipper man ju att gräva. Bara en så'n sak! Funkar det på vintern med krukorna eller måste man ha ett uterum? Ja, du fattar. Fastän jag har haft många trädgårdar så har jag noll koll.

Magnus var en riktig snygging! Kanske skulle jag skaffa mig en Magnus fast jag redan har en hemma... Frågan är vilken Mange som luktar godast ;-)

Kram //Charlotta.