tisdag 19 maj 2009

Dags för staket.

Jag har väldiga bekymmer just nu angående vilket staket vi ska välja. Nu har vi kommit till den punkt då jag MÅSTE bestämma mig. Det är som med alla beslut man måste ta när man bygger hus. Ett våldsamt svårt och samtidigt härligt lyxproplem.
.
Hur det än är så är det ett beslut som måste fattas, och det NU!
.

.
Jag har under ett helt år varit inne på ett svart liggande staket. Nu är jag inte lika säker längre.
.

.
Det finns ju så mycket att välja på...
.

.
Och det är så mycket man måste tänka på....
.

.
Det är svårt...
.

.
Ack så svårt.
.

.
Det svarta verkar inte alls så praktiskt. Ser ut att bli solkigt ganska snabbt. Dessutom lär det väl bli alldeles gult av all pollen....
.

.
Jag gillar ju egentligen ljusa färger och vitt, vitt, vitt.
.

.
Jag bläddrar fram och tillbaka mellan alla mina inspirationsbilder...
.

.
Glas är ju läckert, men det kan inte vi ha för staketet ska ju fungera som insynsskydd åxå.
.

Jag tycker att Vivekas "Danska pinnar" är asläckra. Det staketet skulle jag vilja rama in utespat med. Har kollat upp det lite och det verkar inte finnas någon sådan leverantör här uppe. Danska pinnar staket verkar vara ett Skåne-fenomen. Vi orkar inte ta reda på hur och var för att få det levererat hit.
.
Jag är även väldigt förtjust i Charlottas staket. Vitt med tryckimpregnerade stolpar och handledare. Fast Charlotta har ju svart fasad på sitt hus. Jag har ju vitt. Blir det för ljust då?
.
HJÄLP!

Ps. Alla bilderna är tagna av mig på husen runtomkring oss i vårt nybyggda område. Ds.

21 kommentarer:

Helena sa...

Hej Maria!
Jag har ett förslag.
Liggande grå aliminum (tror det är aliminium ,eller någon annan metall).Samma stil du kollat på.
Tror det skulle vara snyggt till ert hus.Lite färg men inte för mycket.Lätt att torka av.Håller sig nog fräscht länge.Annars tror jag att vitt är bra till ert hus också.
Lycka till med valet.
Kram på dig
/Helena

Huset på Marbogården sa...

Mycket att fundera på förstår jag, blir roligt att se vad du har bestämt dig för.

Ika sa...

Har inte sett svart, liggande staket förut men tycker helt klart du skall på detta specielt eftesom det var din utgångs tanke. Matchar dina krukor o soffan o är inte lika vanligt som vanliga plankor.

Karin Almonte sa...

Svart eller grått röstar jag på : ) och liggande förstås. Ramar in det hela snyggt. Sagt från en som får nöja sig med en liten sketen balkong ...

Sköt om dig!

Kram/Karin

Charlottas hemmaplaner sa...

Hejsan svejsan!

Jag tror att ett staket som vårt skulle passa aldeles utmärkt till ert hus. Vårt är av lärk precis som däcket och det kommer att bli helt grått om något år om man inte oljar. Tror att det kommer att bli ännu snyggare mot det vita spjälorna. Visst är det mer lättskött med omålat, men det vita är snyggast tycker jag.

Lycka till med valet!

//Charlotta.

Anonym sa...

Hej - har med nöje följt din blogg ca ett halvår och passar på att lämna ett avtryck (men avstår från att ge staketråd...)

Imponerad över att ni gör så mycket byggjobb i egen regi. Själva har vi valt den "enkla vägen" (?) och lejer ut allt praktiskt då vi har "tummen mitt i handen" men massor med idéer.

Mvh,
Rebecka
www.house-on-the-cliff.blogspot.com

Viveka på Humlebacken sa...

http://www.transnaval.se/villa/danska-pinnar.html

Om du vill beställa danska pinnar alltså:)

Charlotta sa...

Tjenixen och gokväll!

Nu ligger svaret på dina frågor på min blogg. Visst är jag både snabb och lydig? ;-)

//Charlotta.

Karlsebakken 37 sa...

Inte blir det väl för ljust - är ju fräscht! Och så beror det ju helt på vad du gör med allt det som är innanför staketet - går ju att leka med färger på utemöbler, krukor etc?

Hoppas allt är bra med dig annars, stor kram från Bullmagen! :)

Vimsingen sa...

Så svårt. Helst skulle man vilja ha en variant som man kan byta ut enkelt efter tycke och smak. Ni som känningar i byggbranchen. Har ni någon smed att rekomendera?
Trevlig helg.
/Vimsingen

Vimsingen sa...

Absolut kan det vara något för oss! Kan nu maila namn och nr till vimsingen@yahoo.se så tar jag kontakt med honom!
Trevlig helg
Vimsingen

Daniel sa...

Inte alltid så lätt
- men glas blir ju så forts smutsigt oxå å jobbigt att tvätta så ofta!

ColonialEast sa...

Jag tror liggande svart skulle bli supersnyggt mot ert hus. Såg en granne till oss som gjort ett sånt och det är supersnyggt. Om det är praktiskt vet jag inte men det brukar inte bekymra mig (tyvärr!). Ha en härlig helg!!

PS. kommer också att ha staketproblem snart fast det ligger lite långt ned på priolistan än så länge. Vi kör provisoriskt bauhausstaket 99 metern för att hålla ungarna i fållan. Inte snyggt!

ColonialEast sa...

Just det - Fru Vilmas smedtips är jag också intresserad av. Du kan väl maila mig oxå. Snälla ....

Tinnar och torn sa...

Hej där! Här är jag. På jobbet i vanlig ordning ;o) Nejdå, skämta bara. Det var längesedan jag jobbade nu faktiskt. Har ju haft häcken full med utbildning. Vilket klokarsle jag måste blivit hehe. Kan inte hjälpa dig riktigt med staketvalet men Helenas förslag lät väl bra. Ha det, nu ska vi käka sushi. Kram Petro.

Anonym sa...

Vad tråkigt att vara så osäker på sig själv att man måste ta hjälp av andra. Alla har olika smak, du måste helt enkelt bestämma dig själv. För du vill väl ha det som du själv vill och inte alla andra? Du ger ett osäkert intryck....

Gårdsromantik sa...

Är precis lika velig själv!

Hoppas du löser det.

Kram Maud

Maria sa...

Till anonym.

Nope, jag känner mig inte osäker på mig själv, och nej jag måste inte be andra om hjälp för att välja staket åt mig. Tycker bara det är kul att se vad andra har för åsikter. Att välja vilket som passar oss bäst gör vi själva tillsammans.

Smaken är som baken delad javisst. Förväntar mig inte att alla ska tycka lika. Gudbevars, fy vad trist det hade varit i så fall!

Jag är INTE osäker på mig själv. Varför skulle jag? Jag gillar mig själv är mer än nöjd över mig själv och skulle inte vilja vara annorlunda. Jag är stolt över min familj, och jag är lycklig över det faktum att jag och min man har samma mål i livet.

// Maria

Tina på Peppar och Vanilj sa...

Jag har inte samma uppfattning som anonym gav uttryck för...(?) Du verkar vara en enastående människa som har förmåågan att inspirera och skänka postiva avtryck till och med här i bloggvärlden! Gillar dig och din blogg och ler varje gång du lämnar avtryck :)

Staket frågan var klurig... men jag vet att du tar det rätta beslutet till slut och jag tycker att det aska bli kul att se....

K R A M // t i n a

Helena sa...

Bra svar Maria.
Hoppas att du slipper sådana tråkiga kommentarer.Vi som brukar läsa din blogg vet ju vilken härlig go person du är.Osäker är verkligen inte ett ord jag förknippar med dig.Du vill ju bara bolla ideer med oss som brukar läsa din blogg.
Beslutet vad ni väljer är ju självklart ert.
På tal om beslut .Hur går det med staketet?Har ni bestämt er?
Det kommer säkert att bli kanon,vad ni än beslutar er för.
Viktigaste är ju att ni trivs med det.
Vi som själva håller på att bygga hus vet ju hur många beslut det är som ska tas.Kan säga att vi alla nog tvivlat både en och två gånger på beslut under hela bygg tiden.
Du är verkligen inte ensam.
Man kan ha haft en bild hela tiden i huvudet av hur det ska se ut ,och när det kommer till själva beslutet ska tas börjar man tvivla.
Håller själv på så med vår marksten just nu .Från början hade jag en bild av en ljusgrå sten.Men nu har vi istället bestämt oss för en fyrkantig mörkgrå/svart sten.
Du ser .Du är verkligen inte ensam.

Ha nu en riktigt skön helg.
Kram på dig.
/Helena

Taklyftet sa...

Det var på tok för länge sedan jag kikade för. Vilken fart ni fick upp altanen, jag skulle vilja låna din make och hans händiga vänner så det går lite snabbare här också ;-)
Ha en bra vecka!
Kram