torsdag 14 maj 2009

Brallisar

Den som inga byxor har får gå med rumpar bar!
.
Till all tur är jag ägare till ett par superschyssta röda brallor, så nej..... jag behöver inte skutta runt på min tomt med rökarn i vädret;-)
.
Malvis skrev i en kommentar här hos mig att hon tyckte mina arbetsbyxor var nice. Malin själv fnular på att införskaffa sig ett par egna. Tänkte berätta för dig Malvis och även för er andra hur det kommer sig att mina brallor är just röda.

För några år sedan bad jag Ludde att köpa mig ett par arbetsbyxor. Jag ville gärna ha ett par rosa. I byggbranchen är det tydligen inte så vanligt med rosa byggbyxor. Undrar varför? Ludde köpte mig därför ett par vita som målarna använder. Han hade frågat hos sin grossist om just rosa byxor och fick tipset att de vita målarbyxorna var lätta att färga.
.
Sagt och gjort. Jag köpte ett infärgningsset, följde instruktionerna noggrant (trodde jag) och färgade mina byxor...... som blev alldeles röda. Typiskt mig!
.
Först blev jag förbannad, men efter en stund då jag kikat en stund på resultatet kände jag att det röda passade mig bättre.
.

.
Det roliga är att knälapparna och kanterna nertill på benen förblev vita då de är av ett annat material som tydligen inte suger åt sig färg.
.
Någon gång i denna månad fyller jag år. Närmare bestämt tre och en halv timma innan Maj
månad övergår till Juni. På min önskelista finner man dessa fina trädgårdsarbetsbyxor.
.

.
.
De kommer från Garden Girl och jag är fullständigt tokkär i dem!
.
Var uppgift kräver sin byxa. Bygga hus = Röda byxor. Påta i trädgård = Ljusblå byxor med blommor. Sitta i soffan och blogga = Pyjamasbyxor med hål farligt nära mumindalen ;-)

9 kommentarer:

Anonym sa...

Nära mumindalen - men huvva!! Jaha ja, det blir alltså till att fixa till kulören på brallorna själv då... ja, det är väl bara att testa och se... Jag tycker det var fint med rött jag i alla fall;) Och jag ska väl nöja mig med ett par arbetarbrallor än så länge och får väl förhoppningsvis fixa trädgårdsbrallor till nästa sommar... och pyjamasbrallor - det skiter jag i;) (alltså inte bokstavligt talat då!! Men jag sover liksom bäst i t-shirt jag!)

Natti
Malvis

Huset på Marbogården sa...

Hej!
Alltid lika roligt att hitta nya bloggar att följa.
Ha det så bra! Kram.

Ika sa...

Jaha så där sprack min plan om att få ett par rosa byxor.....aldrig funderat på att snog gubbens o klippa till dem lite?

Röda arbetsbyxor säljes på Jula annars!

Harry sa...

haha....mumindalen det var ett helt nytt uttryck för mig. Jag har också röda snickarbyxor men jag behövde inte färga mina. Jag har dock köpt ett par nya jätte snygga med 3/4 längd på benen. Jag måste ta och visa dem någon dag. Det är riktiga plantera blommor byxor. Inga man vågar spilla målarfärg på precis!

Hoppas Ludde läser din blogg så han ser vad du önskar dig. Om inte annat kanske dina döttrar gör det.
Kram på dig!

Tinnar och torn sa...

Hej på dig vännen1! Här sitter jag en helt vanlig torsdag lite lurig mjehehehe. De är så fina dina brallisar. Tror jag ska visa mina imorgon. Tror attan de är från....nä vänta nu... Rose garden heter nog mina. Från granngården. Jag har matchande handskar med hoho! Super! Men de där var ju söta. Klart mannen måste köpa såna till dig. Menar måste ju ha bra brallisar för att hålla trägårn i trim va?!Kram o hörs! Petro poters

Vimsingen sa...

Haha. jag har en rosa arbetsoverall som min man färgade in till mig för två år sedan som julklapp. Ska ta kort på den i helgen. Dock påminner den starkt om studenternas overaller...
I julas fick jag ett par röda snickarbyxor, inköpta på Jula.
Bilder kommer i helgen. Jag är sugen på ett par gardengirl också.
7Vimsingen

Viveka på Humlebacken sa...

Där ser du, det är som med blommorna, det blir liksom inte rosa, det blir starkare färger:)

Åsa sa...

http://www.billigaarbetsklader.se/ här kan du hitta rosa snickarbyxor ;-)

Charlottas hemmaplaner sa...

Snygga brallor, både de röda hemmafärgade och de där blommiga. Så klart att man vill ha ett par till varje aktivitet. Fast du får väl skaffa ett par nya myspysbyxor så det slipper bli kallt i hela Mumindalen? ;-)

Själv äger jag inga arbetsbyxor. Däremot har jag väl sisådär 30 par jeans i min samling och det finns både arbetsjeans, målarjeans och slappisjeans.

Nej nu skall jag snart åka hem och blanda en bus-grogg. Lovely!

Kram

//Charlotta.