måndag 11 maj 2009

Måndagsfixet

Måndagar är inte så roliga. Åtminstone tillhör de inte till mina favoriter.
..
Trött och sliten efter helgens bravader drar man iväg och arbetar. Trots det hade jag målsättning och hopp om att hinna med tusen ärenden. Mellan kundbesöken svängde jag in här och där för att leta efter stora krukor till de nya små träden jag köpte på söndagen.
..

.
Självklart köpte jag mer än vad jag egentligen behövde. Zinkkrukorna köpte jag på Ikea och när man är på Ikea så råkar det alltid följa med en massa annat.
.
Den svarta lite högre krukan hittade jag på Mio. Den tror jag blir fin till syrenen.
.


Mellan vår stenanlagda infart och gatan finns det ett "trasigt" parti i asfalten. Det skall asfalteras senare. Just nu har detta ställe blivit en favoritplats att plantera på för mig. Här kan jag grisa utan att skita ner så mycket och från den här platsen kan jag tjitt tjatta med mina små kompisar som cyklar fram och tillbaka med sina färgglada cykelhjälmar.
.

.
Här har jag ställt mina planteringar mot väggen bredvid soptunnorna i väntan på att altanen ska bli klar. Nertill på syrenen på själva stammen (den i svarta krukan) har det kommit två gröna grejer. Ska man ta bort dem? Någon som vet?
.
De står där på rad likt desperata panelhönor på lördagsdansen och väntar på att någon ska bjuda upp:) Tre spinkisar och en tjockis. Bara det inte rasslar in en stor fet ek här och limmar på mina tjejer;-)
.

.
Nu har plankhögarna äntligen sinat. Detta är vad som återstår av de dryga 1100 metrarna.
.

.
Den där slänten ska göras iordning också! Den tar vi senare... eller? Man vet aldrig!
.

.
När man fotar det nedre trädäcket från den här vinkeln ser det ju helt galet stort ut....
.


...och det är det ju också. Det kommer visserligen brytas av med de breda trapporna och längs med ytterkanten kommer ett fint liggande räcke och väggen mellan de bägge altanerna ska kläs in med fiberduk och sedan med trävirke.
.

.
Det återstår en hel del sågning här och där.
..

.
Och gubben han sliter på. Skruv för skruv, plank för plank. Sakta men säkert växer det hela fram. Åhhhhhhh vad jag vill piffa där ute nu!

8 kommentarer:

Harry sa...

Åhh så fint de blir...

Sofia sa...

Fint med klotväxter som buxbum. köpte mig själv ett liguster på stam som påminner lite om buxbom fast det var mycket större. Kram

Ika sa...

Piff du den där slänten nu när du redan har jord under naglarna.

Marlene sa...

Hittade hit av slump, tittade mig omkring. Ni kommer få det underbart, med huset å växterna. Bor själv i zon7 och har inte samma möjligheter som du men gör mitt bästa. Det är ju terapi att få hålla på med rabatter å växter.
Ha det bra/
Trädgårdsvän i zon7 - Marlene

Jeanette sa...

Knipsa du lugnt bort dina två små tjuvskott nere på syrenstammen! Ha det gott!

Ina sa...

Otroligt läckert... längtar tills vi bygger altanen.
Och vad fina blommor och krukor du har funnit...

Det blir så fint.

och vad han jobbar.... vilket gubbe du har.

//ina

Liw sa...

vad stora dina växter var :) mycket fina! Gillar sånna där spinkiga träd... jag vill h två sådana vid vår ytterdörr sen när vi har stenlagt framsidan =)

Anonym sa...

Det blir kanon bra.......men vad ska ni göra när ni är klara. Jag förstår inte var ni får all energi ifrån. Jag blir riktigt avis. Själv bor jag i ett gammalt hus med många projekt, vilket jag tycker är mysigt...men jag hamnar i soffan eller framför datorn...då blir det inte mycket gjort.
Ha det gott Anna-lena