söndag 17 maj 2009

Älskling, jag har tänkt om.

Jag är en sann funderare. En fnulare. En fundilerare. Jag kan sitta i timmar och bara filosofera för mig själv och skapa i mitt stilla lilla sinne. Det är mycket som snurrar i mitt huvud och jag ändrar mig allteftersom jag fnular.
.
Min man är raka motsatsen. Han är en fixare. En trixare. En tekniker. En pulare. Funderar han så är det kring hur han ska lösa de tekniska bitarna och hur han ska kunna få ihop saker och ting. Vi är totalt olika individer och kanske därför kanske egentligen en så kallad .... "perfekt match" Jag talar om hur det ska se ut och han gör så att det ser ut som jag tänkt.
.
Förra våren/sommaren då vi tillbringade mesta tiden på bygget snurrade mycket i mitt huvud må ni tro. Ludde hade fullt upp med att bygga upp allt det jag hade fundilerat ihop under hösten/vintern innan. Jag låg flera steg före som vanligt. Jag hade redan påbörjat fnulningen av uppförandet av den blivande altanen. Den vi håller på som bäst att bygga nu.

När jag funderar händer det ofta att jag plitar ner mina tankar i något slags teckningar. De kanske kan liknas vid ritningar. Inte riktigt som riktiga ritningar för jag är ingen arkitekt direkt, men någorlunda i alla fall. Jag försöker helt enkelt plita ner mina bilder från huvudet så gott som jag förmår.
..

.
Detta är ett exempel på en sådan teckning direkt scannad från mitt huvud via min hand. Den visar klart och tydligt min vision om en jättealtan i två etage med de breda trapporna och utespat. Det vita fältet nertill till vänster är huskroppen. Resten tror jag att ni säkert känner igen då jag visat hur det hela börjat arta sig i mängder med bilder i mina tidigare inlägg.
.
Notera att jag uppe i det högra hörnet hade en vision om en utedusch.
.
När saker och ting börjar ta form händer det ofta att jag ändrar mig eller att jag plötsligt ser hur det kan göras än bättre.
.
I torsdags hände det som är något av det värsta min händige karl vet. Jag ändrade mig! Nu såg jag plötsligt exakt hur duschen vid utespat skulle se ut.
.

.
Jag ritade ner snabbt som ögat mina tankar för att min "tekniker" skulle kunna lösa uppgiften.
.

.
Jag tyckte det skulle bli läckert med en liten cool effekt i hörnet. Ville snedda hörnet för att mjuka upp det hela lite och även "leka" lite med materialen.
.
Fyrkanten symboliserar duschörnans golv. Plankorna i fyrkanten är sådana räfflade för att undvika halk samt för att bryta av det mot det andra golvet. Runt duschgolvet ville jag ha en fösänkt fris att lägga vacker vit dekorsten i.

Till en början blev gubben sur. "Alla dessa j-vla moment som tar en massa extra timmar" fräste han åt mig då jag gav honom min modifierade "ritning".
.

.
Men... 9.9 av gångerna gör han ändå som jag säger trots sina små utbrott;)
.
Nu hade jag gjort mitt jobb. Att överföra min tanke till verklighet var hans jobb. Sådär satt han en bra stund och tänkte och räknade och ritade....
.

.
Han fick sätta ett virrvarr av nya små reglar...
.

.
Det tog massor av extra timmar att få till den där lilla ramen.....
.

.
Många små vinklar var tvunget att mätas ut korrekt. A och O är att vara utrustad med bra verktyg för att få till det hela snyggt.
.

.
En och annan svordom ploppade ut ur den käften...
.

.
Men han kämpade duktigt på...
.

.
Arbetsställningarna var inte alltid de mest optimala...
.

.
Min gubbe är inte direkt någon liten kis, men han lyckas ändå alltid åla in sig i de mest trånga utrymmena.
.

.
Jag bevakade hans arbete ytterst noggrant må ni tro...
.

.
Han hoppade i och ur det där hålet typ 100 gånger....
.


Jag var inte den enda som var road av att titta på då detta lilla duschgolv uppfördes. Alexandra och grannen Thomas satt här i timmar med mig och mös....
.

.
Sådärja, nu fattas det bara en regel till som ska sitta i mitten av fyrkanten.
-

.
Simsalabim så var golvet på plats också! Jag har lagt dit tre stenar för att illustrera hur jag har tänkt med frisen sedan. Stenarna jag ska ha där ska inte vara så stora och de ska vara vackert vita. Tror att det blir något i stil med vit marmorkross.
.
.
Det blir en fin liten effekt där i hörnet utav det här...
.
.
Jag kan säga att Ludde trots sina små utbott och trots sin irritation mot mig då jag gav honom detta lilla merjobb är supernöjd med resultatet. Mest nöjd tror jag att han är över sig själv.
.
Nöjd över att han ännu en gång lyckats lösa uppgiften. Min uppgift;-)
.
Vi har hunnit med massvis av annat också under helgen. Det arbetet förtjänar ett eget inlägg. Vilket kommer att skrivas inom en snar framtid. Kanske ikväll. Kanske inte....

6 kommentarer:

ColonialEast sa...

Gud vad jag blir avundssjuk på din händige man Maria!! Och snyggt blir det av dina ideer. Häftigt med de där stenarna!! Ska det bli ngt gjort här hemma får jag lösa det själv. Lite taskigt sagt kanske men han är ju inte superintresserad av bygge maken min direkt. Ibland önskar jag att jag hade en sån där händig man som bara längtade efter att förverkliga mina ideer. Som du. Kram på er!!!

En mammas drömmar sa...

Maria, maria...vilken altan! Jag är grön i ansiktet för närvarande. Sååå snyggt!
Och vilka snygga trädgårdspåtarbrallor!
Ha det bäst!
Kia

1+2-barnsmamma Carola sa...

Åh, så bra du tänker och åh, så bra Ludde utför det!
Kram

Charlotta sa...

Hejsan svejsan!

Hade det funnits ett pris för läckrast altan så hade du vunnit det. Och detta fastän den inte ens är klar ännu. Inte illa!

Fattar inte hur ni orkar slita hela helgerna. Visst är det roligt när man sliter för sin egen skull och ser resultatet växa fram - men ändå!!!

Själv är jag inne i en apjobbig period på jobbet så hela min kropp skriker "VILA"! när jag kommer hem på fredag kväll. Positivt är i alla fall att det är en kort vecka nu...

Det där med perfect match tror jag benhårt på. Jag och Magnus är också ett bra arbetsteam, även om vi inte bygger som ni. Jag, precis som du, står för alla drömmar och planer. Mitt huvud är ständigt fyllt med idéer som jag delar med mig av. Magnus är realisten som stoppar mig när jag spinner loss, vilket händer ganska ofta...

Hoppas nu att ni blir klara så vi snart får se den där badbilden!

Kram //Charlotta.

Viveka på Humlebacken sa...

Wow, kommentarer känns överflödiga...:)

Anonym sa...

Åhh vilken man...Han är en fixare. En trixare. En tekniker. En pulare...och bara gud vet vad mer han är....