onsdag 27 maj 2009

Det är detaljerna som gör det.

Idag har jag haft värsta blogglusten. Eller bloggdiarren som Viveka så fyndigt kallar det. Vet inte vad det beor på. Jag kör så det ryker medan det varar för rätt var det är så förbyts det "lösa" mot det "hårda" eller vi kanske ska kalla det för bloggförstoppning Viveka?
.
Tar tillfället i akt och berättar lite om hur det går för min man där ute...
.

.
De stora ytorna gick i en rasande fart. Att gjuta plintar, sätta bärlinor, skruva trallgolv var tydligen en "peace of cake"
.
Det är de små detaljerna som tar väldig tid. Min stackars man har verkligen jobbat hårt och prövningarna har varit stora. Med beröm mycket väl godkänt har han lyckats lösa de små finesserna helt på egen hand.
.
Att fnula ut hur en inte så jättefyrkantig pool ska bäst ramas in med hårda och raka brädor kräver nästan sin raketforskare.
.

.
Se så fint han har ramat in duschhörnan med frisen. När vi sedan stänger till här kommer det bli riktigt, riktigt mysigt.
.

.
Frisen runt poolen blir av samma räfflade sort som i duschen och i trapporna.
.

.
Det är kul att leka lite med detaljer...
.


På bilden ovan ser ni på ett ungefär hur det kommer att bli. De breda plankorna på tvären ska bort. Grannar har försiktigt undrat om vi ska ha det så... jomen visst, tjena! Klart vi inte ska. De sitter där för att hålla allt på plats.

Nästa steg är att sätta handledarna runt det hela. 54 meter blir det visst. Sedan sätter vi de smala ribborna på tvären. De blir vitmålade och stolparna och handledarna får förbli i tryckat. På så vis kan jag som var så tveksam känna mig för till nästa år och om jag då vill ha det hela svart, ja då målar vi det hela svart.

Runt själva poolen (det partiet som har högre stolpar) sätter vi ribbor även på insidan. Vi sätter dem omlott för att få det lite privat där inne.

Nu kan man ana hur utespat kommer att bli inramat. Med staketet från den övre altanen som binder med trappans räcke ner. Med mina krukor och Buddha och häftig belysning och stenar och solstolar.... myyyyys!
.

.
Baktill sitter serviceluckan på poolen. Den behöver man komma åt lätt. Gubbis har därför skapat en lucka i golvet.
.

.
Även den luckan krävde en hel del finess...
.

.
Det gör ju inget om det är snyggt även därbakom liksom. Ser ni hur fint han "lappade" ihop hörnen. Alternativet var att lämna en liten böj öppen, men då hade väl all skit och löv på hösten ramlat ner där.
.

.
Det blir så bra, jag är så nöjd.
.

.
Snart ska vi sätta väggen mellan altanerna. Vi spänner upp en tjock fiberduk och sedan kläs det hela in med virke. Just här blir det en liten lucka för att komma åt brunnen där vi ska tömma poolen. Det ska man göra ungefär tre gånger per år beroende på hur mycket man badar och på hur noga man är med renhållning och sånt.
.
..
Ja du älskling, du har varit så duktig så.
.
Just nu känner jag mig som min makes morsa. Jag måste ropa in honom om kvällrna som man gjorde då barnen var små.
.
"Becca, Alex kom in nu. Klockan är mycket. Ni ska äta, duscha och sova. Det är en dag imorgon åxå" "Nej, vill inte! Snälla en liten stund till" .... osv
.
.
Nu får du gå in! Du ser helt slut ut. Ikväll är det Champions leage på TV och jag lovar dig dyrt och heligt att du får chefa över kontrollen. Se så, in med sig nu!
.
In gick han och åt och duschade och lade sig på soffan och tog tag i kontrollen och startade matchen och.... ZZZZZ
.
Som om inte jag visste det då jag lovade bort fjärren;-)

13 kommentarer:

Harry sa...

Shit var han sliter Ludde gubben men så otroooooligt fint ni får det. Vilken dröm altan ni får.

Jag tittade efter dig i fredags men förstod att du inte hann då jag inte såg dig. Matchen gick sådär vi förlorade med 3 poäng och vi var inte särskilt samspelta efter att bara ha tränat ihop i 3 timmar före matchen.

Min spanska är inte alls särskilt bra då jag aldrig fått öva på den så trots att jag läs de både på högstadiet och gymnasiet och 5 poäng på universitetet så kan jag knappt nått längre. Men jag kände igen vissa ord i de du skrev så jag ändå kunde förstå vad som stod.

Kram

Helena sa...

Vad snyggt det blir.Ludde ser verkligen trött ut.Hälsa honom att har varit så himla duktig och gjort så kanonfint.
Har en likadan som Ludde här hemma så också är noga och sliter tills han är helt färdig.:)
Men så blir det bra sedan också .

Tycker förresten att det är bättre när du drabbas av bloggdiarre än bloggförstoppning.:)

Må så gott.

Kram på dig.
/Helena

Charlotta sa...

Tjena moss kompis!

Hjälp. Jag hinner inte med att kommentera alla dina inlägg när du är inne i en "diarré-period"!!!!...
Men nu har jag äntligen läst ikapp.

Om utmaningen: Kul läsning. Jag känner mig ganska besläktad med dig eftersom många av mina svar kommer att bli likadana som dina. Det där med plånboken tex. - jag fattar inte var alla sedlar tar vägen och var alla kvitton kommer ifrån :-) Skall försöka kasta in mina svar under dagen.

Om pladdret: Jag delar din frisörskräck! Känner mig alltid så utelämnad när jag sitter i den där stolen och frissan granskar mina kluvna toppar med allvarlig min. Men Helena måste ju bara vara en GRYM frisör. Kanske får jag åka till Skövde och boka tid i Helenas salong för att komma över frisörskräcken??? Tror faktiskt att jag skulle känna mig helt trygg med Helena, fastän jag aldrig träffat henne IRL...

Betr. topplistan så håller jag med dig till 100%. Det är helt sjukt att man märker att man systematiskt får negativa röster. Systemet borde göras om på något sätt. Frågan är bara hur? No big deal kanske. Men ändå...

Jag håller alla tummar och tår för att du blir månadens husblogg i alla fall. Blir du inte det så är det stor skandal!!!! Lundins nya hus har enligt mig allt vad som krävs av en husblogg. Och mycke' mer därtill!!!

Slutligen beundrar jag allt finlir som Ludde trollar fram på er altan. Han är verkligen sjukt duktig!! Det måste verkligen vara guld värt att vara gift med en handyman! Efter allt det han fixar så är han faktiskt värd att ha full makt över fjärrkontrollen!

Kram

//Charlotta.

Dammråttan sa...

Japp, han är precis lika galen... Det är tur att han har så bra medarbetare, som jag tex... ;-)
Det händer alltid nått när Kimmy är i farten kan man väl säga.

Ha en trevlig helg!

Kram/Maya

En mammas drömmar sa...

Oj vad fint det blir. Är helt förundrad! Att han står upprätt din Ludde, han verkar mest ligga på knä och spika!
Själv har jag svårt att komma upp efter att ha lekt med barnen på golvet en halvtimme.

Kram
Kia

Carina sa...

Hejsan.
Vilken härlig blogg du har, har precis hittat hit och det är sååå kul att se hur erat husbygge fortskrider.. jag blev mest intresserad av din blogg pga att jag och min gubben själva byggt ett hus med Trivselhus 2005 och då var jag jätteintresserad av att bygga hus "Downhill 401" men tyvärr var inte min gubbe på samma våglängd, så det blev ett annat hus istället ;)
Tycker altanen blir glimrande bra, det ser väldigt mysigt ut :)
Ha en bra dag!

Ika sa...

Nu förstår jag varför inte det fina vädret kommer tillbaka till oss, ni har lagt beslag på det ser jag. Varje kväll så ser det ut som solen skiner lika mycket.

Förstår att gubben din sliter hårt, alla delssa vinklar är inte lätta att få till så snyggt som han fått. Bara några dagar kvar nu......har jag kommenterat detta inlägga två gånger nu ?? hmmm

Fia-Lotta sa...

Hej!

Har hittat hit till din blogg och kan knappt slita mig;) Vilket otroligt fint hus och vilken otrolig altan och vad otroligt flitiga ni är;-) Såå inspirerande=)
Önskar att jag hade bara en liten gnutta av er energi;-)

Ville bara säga det, hi hi!
Har ingen blogg själv, men kommer garanterat att följa din=)

//Fia-Lotta

svartataket sa...

Det kommer att bli sååå fint!!Det låter som vi har samma smak på altanen! Vi ska byta ut våra kryss mot smala ribbor i 45X45. Men vi är i valet om svarta eller vita!Båda är lika fina ju!! Men det är som du säger, bara att måla om om man ångra sig.. Maken min är mer till svart på dom och jag är mer till vitt.
Vitt för att det ät ljust, men maken säger svart för att vitt blir så smutsigt fort. Ska han få sin vilja igenom? fniss. Tack för din info om mina miljader frågor sist!Jag vill också bada :) Jag fundera på en sådan badbalja . Eftersom vår ena surkärring till granne bakåt aldrig kommer att gk en pool mot henne o vi vill inte ha den fööör nära huset heller, o då blir det närmare henne o 4,5 meter, suck!
Men jag kan tänka mej att det är kalas med en sån ni har.Min ena syrra bodde i Australien tidigare o där har ju alla sådana som ni har! O det är nästan mer sällskap med en sådan än än pool om man är vuxna. Ja den som lever få se:)
Vad kuligt att din pappa börjat kika in här! Förstår att det är roligt!Hälsa maken att han gör ett ASBRA jobb som tonåringarna säger:)
Nu ska jag kolla om sonen vill ha något onyttigt o äta! Han tappade tom brallorna när vi var o handlade i dag så jag fick rycka fram o dra upp dom då han hade händerna fulla..hahaha.
KRAAAAM Jessica

Huset på Marbogården sa...

Vad fint det blir, roligt att följa bygget:)

Viveka på Humlebacken sa...

Hehe, få aldrig bloggförstoppning Maria, det skulle blir så tråkigt då!
kraaaaaaaaaam

petra sa...

Som han sliter.Det är en väldigt händig man OCH så snyggt det blir. är sååååååå avis på ert altanbygge. vi har inte ens kommit igång, jag vet ju inte riktigt hur jag vill ha det. Kan liksom inte se det framför mig än.

Men efter att ha sett ert vet jag att jag vill ha ett ganska stort i alla fall.

ha det bäst
kram

Helena sa...

Åhhh, jag kan bara tänka mig vad fint det kommer bli hos er, jag är sååå avis, och vad han sliter Ludde-pyssling :)

Hoppas ni får en toppenhelg och passa på att vila lite också och njut av det fina vädret! Det ska vi göra, i morgon kommer lillasyster med jättemagen hem från storstan och vi ska bo i stugan hela högen och njuta av det fina vädret :)

Kram