måndag 25 maj 2009

Lite blandat från helgen

Vi har haft en lång härlig helg med varierande aktiviteter minst sagt. Vad sägs om ett stycke Tysklandstripp, lite tapasmingel med grannar, diverse krukplanteringar, ett uns shopping, altansnickring, långa sovmorgnar (som vi behövde dem!).... bara för att nämna några utav aktiviteterna.

Just nu ser det inte vidare värst roligt ut på altanen. Vi håller på som bäst att få dit stolparna till staketet. Det är ett väldans pyssel med det.
.

.
Ibland smög jag mig bort från snickeriet till den här hörnan för att pyssla lite med det som jag för tillfället tycker är roligare.
.

.
Vartefter jag får krukor planterade och klara ställer jag dem på rad mellan huset och det omålade garaget. De står där så fint "på vänt". De väntar lika ivrigt och otåligt som jag på att få komma "ut" på den nya altanen.
.
.
När jag rotade runt i garaget hittade jag mina Heineken hinkar. Jag hade totalt glömt bort att jag hade dem. Det var ett kärt återseende. Jag har ett gäng kvar av dessa från min tid som ölkrängare:)
.
.
Eftersom jag är inne i en "planteringsfas" just nu hamnade mina Heinekens på stentrappen med ett par penseer i. (Petunior ska det ju vara! Tack Ika)
.
Att stjärnan på varumärket är rött stör mig då jag envist vill ha rosa blommor. Tror jag ska ringa ölproducenten och be dem göra en ändring:)
..
.
Gubben har plöjt vidare ute på altanen. På bilden ovan studerar han linjen som skall sågas ut rakt innan staketstolparna ska sättas upp.
.
.
Först såg det ut såhär...
.
.
sedan togs den här maskinen fram...
.
.
vilket resulterade i den här raka fina linjen.
.
.
Det tar sin lilla tid att väga av varje stolpe för att allt ska sitta rakt. De tjocka brädorna sitter bara där tillfälligt. De är till för att stadga upp det hela sålänge.
.
.
Trappa nummer två har vi fått upp också under helgen.
.

.
Lite luncher har avnjutits ute under de "lediga" dagarna med. Om ni undrar varför jag inte tagit bort plasten från kuddarna i soffan ännu så beror det på att det "snöar" sågspån ideligen hos oss.

6 kommentarer:

Ika sa...

Jätte snygga hinkar du komit över, håller med om att den röda stjärnan borde ändras i produktionen till rosa.

En trist sak som jag vill påpeka är att du inte har planerat några penseer utan snarare surfiner. Vill inte låta för petig utan vill du kalla dem för penseer så kör på.

Karlsebakken 37 sa...

Ah men shit - ni är så himla effektiva!! I varenda inlägg som ploppar in så har ni fått skitmycket gjort sen sist - har ni ett gäng arbetsmyror som beordras fram när kameran är borta eller? Och i så fall - har du numret till dem?

Hos oss tycker jag bara att det kryyyyyper långsamt framåt och frustrationen ligger nära till hands. Tycker egentligen att det enda som går fort är hur pengarna sinar på kontot... :)

Oh well, jag får väl njuta av min lilla pelargon så länge och ta en sväng till Plantagen istället och göra av med ännu mer pengar, hehe!

Ja du, när det gäller ledighet så tycker jag det är hur svårt som helst. Det är så många regler och oklara besked att jag har just nu ingen aning om hur vi ska få till det här på ett bra sätt. Som det ser ut nu blir jag hemma i 13 mån iaf (med 10 veckors avbrott för Lars pappaledighet) och sen får vi se... Det blir inte Stavanger (om jag får bestämma) men om jag ska vara kvar på Accenture så blir det pendling till Oslo iaf och det är ju över 4h om dagen tur och retur i bara pendling. Får se om jag ska försöka göra något åt situationen när jag är hemma på mammaledighet men vi får se lite. Trivs ju så himla bra om det inte vore för pendlingen!!

Anyways, verkar som om ni har haft en hääärlig långhelg och en mycket välförtjänt ledighet - nu är det, som sagt, inte långt kvar till sommar och ledighet, jaay!

Ha en fortsatt bra start på veckan nu vännen så hörs vi snart igen!

Massor av måndagskramar!!

En mammas drömmar sa...

ojoj, vad fint det börjar bli! Längtar efter färdigbilderna, för jag har en känsla av att det blir något in i hästväg...
Tycker rött och rosa är skitsnyggt ihop...bara så där "byg the way!"

Kram
Kia

Charlotta sa...

Riktigt avis på alla dina fina krukor är jag. De där ölhinkar var ju bara sååå coola. Asläckert med de rosa blommorna (vad de nu heter)till zinken. Tror att det hade blivit för gulligt med rosa stjärnor. Röda stjärnor är kaxigare och bryter av mot det rosa. Supersnyggt.

Nästa helg skall det bli 25 grader och sol. Hoppas att ni hinner fylla på poolen tills dess..

Kram //Charlotta.

Viveka på Humlebacken sa...

Hehe.. jag vet inte om jag påverkar dig så mycket men OM jag har kunnat få dig att tycka att det är lite kul med trädgård, så är jag jättenöjd!! För det är kul!! Och hinkarna med blommor var ju bara för underbara, jag gillar att stjärnan är röd, tycker att det ser fräckt ut till det rosa!
Och du, jag gillar inte heller dukar egentligen, men ibland så bara passar det!
kram

Evelina sa...

Hello!
Till att börja med vill jag säga att det är jätteroligt att läsa din blogg! Och du har väldigt bra smak!
Jag är lite sugen på att bygga en likadan dusch som du har (med glasskiva), men min sambo (är glasmästare) vägrar, för att han anser att det kommer ut så mycket vatten på golvet (i och med att det inte är tätt vid glasskivans fästen). Snälla säg att han har fel, degt är ju så snyggt! Och en sak till; har du -matt eller blankt kakel på väggarna?
Ha de bäst!