onsdag 12 augusti 2009

Gästblogg - Men, hallå!!! Vart tog hon vägen???

Hon kom hem vääääääldigt tidigt i lördags morse. Först sov hon några timmar, sedan packade hon upp, tvättade och tvättade och sen strök hon en del. Och sen packade hon igen...??? Jaha, fyra dagars konfererande med späckad agenda=antagligen ingen tid att blogga. Jag förstår att Ni saknar Maria men håll ut! Snart är hon tillbaka.

Jaha! Då kanske jag skulle... Eller nä, det kan jag väl inte... Eller jo, det kan jag visst! Det är nämligen några småsaker jag vill visa Er. (Tyvärr ingen gräsmatta, snyft!)

I lördags morse åkte jag iväg för att leta sten igen. När jag var ute och letade förra gången åkte vi förbi något som jag inte kände igen. Av någon anledning stannade jag aldrig där då. Men, nu åkte jag dit, och vet Ni, jag hittade sten! Det tog ungefär fem minuter att välja vad jag skulle ha, betala och slänga in 50 kg sten i bagaget.

När jag kom hem hade Lundinarna hittat ut, kramkalas!

I alla fall, jag hade ju tänkt ha ganska stor vit sten längs med huskanten. Men eftersom vi gjorde mellanrummet ganska smalt valde jag ändå en storlek mindre än jag hade tänkt.
Kolla!

Stenen är matt men glänser ändå lite.

Hm, ja, lite sandig blir den ju. Ja ja, jag vet! Man ska inte piffa innan allt är klart. Men alltså, jag har väntat såååååå länge nu. Min chef sa en gång till mig, "Ja, tålamod är ju kanske inte din starkaste sida." Och vet Ni vad, hon hade rätt!

Nu har bänken, lyktorna och gräset fått flytta fram.

Det ska naturligtvis fyllas på med mer sten. Jag köpte bara två säckar utifall att det inte skulle bli något bra. Sen ska det byggas en trappa vid entrén också så jag får nog vänta tills den är klar.

Ser Ni de fina fina lyktorna också? De fick jag av min svärmor när jag fyllde fyrtio. Jag har haft dem inne tidigare och de åker nog in till hösten igen. De är så himla mysiga att tända på hösten och vintern. Men jag tycker att de passar så fint till min bänk och mitt gräs också.

När stenen låg så fint på plats kände jag att jag ville pyssla mer! Och vet Ni, jag lyckades övertala min man att hjälpa mig att gräva! Tjoho! Men oj vad jobbigt det var! Solen gassade och det var riktigt varmt! Därefter fyllde vi på med massor med jord!

På söndag morgon hängde jag på låset på Plantagen!

Så här bidde det!

Ja ja, jag vet det också! Man ska inte ta bara två av varje, minst tre. Och inte ska man plantera så tätt heller! Men, som sagt, det där med tålamod är INTE min starka sida. Orkar liksom inte vänta ett-två år tills det har växt till sig. Nerifrån altanen kommer man kunna se den här delen och jag vill att det ska växa sig tätt och ganska högt så att det vajar lite härligt i vinden. Alunroten får jag nog lov att flytta lite. Det är för mycket sol här.

Jag tycker så mycket om det här gräset med de lurviga blommorna eller vad man nu ska kalla dem.



Den här röda perukbusken har jag haft i en kruka hittills. Älskar färgen! Kan hända att jag flyttar hit Alunroten också.



Lite småkrafs. I den runda krukan finns en blomma med lite mörkare blad. Den har växt som attan sedan jag planterade den! Min svärmor berättade att den är perfekt att ha som marktäckare så många sådana kommer hamna i våra små slänter framöver.



Min stackars lilla hängsälg! Den har också stått i kruka. Den drabbades av någon åkomma. Den fick något gult konstigt på baksidan av bladen och blev jätteful. Jag ägnade några timmar för någon vecka sedan med att plocka bort typ varenda blad som var gult. Nu har den jättemånga nya knoppar och nya friska blad så jag hoppas den kan återhämta sig.

Jaha, vad har vi här då?


Men se där, början till ett förråd! Tjoho! Även om det inte syns så mycket här så pågår arbetet för fullt. Takstolarna gör snickaren i sin verkstad och han kommer hit lite titt som tätt och mäter. Tänk att jag snart ska få flytta ut makens cykel och vinterdäck från tvättstugan!

Ja, annars har det faktiskt inte hänt så mycket. I måndags var stenkillen här och småpulade lite. I går var han ledig och i dag dök han inte upp... Men hallå! Vad är det för stil? Det är ju så pyttelite kvar nu! Och vart är förresten killarna som ska fixa jorden och gräset? Kom hit nu, jalla jalla!

Jaha, nähä, det var nog allt för denna gång!

Må så gott!
//AnnSo

16 kommentarer:

Anonym sa...

Men vilken tur att du inte lämnar oss inläggslösa och vad roligt med allt som händer i din trädgård :) Fortsätt du blogga, varför inte en egen? Mvh. Maria i Norrbotten

Anonym sa...

Oj, oj vad fint det blir. Som du skriver är nog växterna lite för tätt satta, men å andra sidan har du ju jobb nästa sommar med att flytta dem. Kul kul att du nämner mej. Kram från svärmor

Linn sa...

Ja äntligen!!!! Jag har kollat varje dag men aldrig kommer det nåt nytt inlägg, jag började nästan ge upp. Tack så mycket, du har redan gjort min dag mycket roligare!!

Karlsebakken 37 sa...

Så fint det blir - snyggaste grannhusen i Stockholm vågar jag gissa!! Gott jobbat!

Caroline

Erika sa...

Jätte snygga planteringen i det vita gruset mot muren. Gräs växer nog i bra takt med ditt tålamod.

svartataket sa...

snyggt tjejen!!! Kan du inte ta o skaffa dig en egen blogg nu när Majsan är back in business då?? Vi hakar garanterat på hela bunten:))
KRAM

Linda sa...

Det blir verkligen jättefint!!! Du har ju lika bra smak som Maria ;-) Tycker gott du kan skaffa en egen blogg nu när du är inkörd...

Vimsingen sa...

Jätefint, du funderar inte på en egen blogg nu när Maria är hemma igen?
/Vimsingen

Vimsingen sa...

Jätefint, du funderar inte på en egen blogg nu när Maria är hemma igen?
/Vimsingen

Unknown sa...

Jag har länkat din blogg till min blogg för jag tycker att du bjuder så mycket på dig själv, dels bildmässigt men också text och roliga inlägg, jag hoppas att det är ok, annars hör du av dig till mig.Jag bara älskar bilderna på er veranda med eldfatet vid "poolen". Sedan verkade ni ha verkligt härliga grannar på champagne besök. De bilderna skrattade jag gott åt.
Fortsätt med dina fina bilder och inlägg, man blir riktigt glad och inspirerad. Allt blir ju så fint. Jag älskar också stenar. Så nästa år blir vår trädgård "Japansk" ute i stugan, allt för att slippa gräsklippningen.
Många glada hälsningar från Annelie
i Sundsvall
http://radhusochstuga.blogspot.com
Gå gärna in och ta en titt om du vill!

Viveka på Humlebacken sa...

Nääää vet ni vad. Det har varit jättekul att läsa AnnSos inlägg och se de vackra bilderna. Men när hon slutade blev det helt tyst. Nu vill jag att Maria ska komma tillbaka till bloggvärlden (jag höll på att säga tillbaka till verkligheten, men det är kanske där du befinner dig). Det är tomt och tyst utan dig, SAKNAR!!!

Anonym sa...

Vart har du tagit vägen. Jag längtar alltid efter nya inlägg, även om jag aldrig lämnar kommentarer. Hoppas att det inte har hänt något.
Kram Anna-Lena

Tinnar och torn sa...

Hejsan Annso!

Fint du får i din trädgård du med :o)

Ja, hallååååå kan man verkligen hojta nu!!! Ett liiiitet livstecken vore fint. Saknar dig Maria! Kram Petro

Sara sa...

Jag ser också fram emot AnnSos egen blogg... :)

Ett hus i skogsbacken sa...

Vacker trädgård!! Åh, vad jag längtar nu efter att fixa våran, men det lär nog dröja ett tag, vi är bara i stomresningsprocessen än :=) Fin blogg annars! /Elin

Anonym sa...

Men... Nu börjar jag bli orolig! Du kan väl göra ett kort inlägg så att vi vet att allt är bra?

Kram!