tisdag 25 augusti 2009

Inte trodde jag att...

...jag någonsin skulle komma att längta till den årstid då det blir mörkare fortare om kvällarna.
.
Jag är verkligen inte en sån jag. Nej, jag är en sån som längtar till ljuset och våren.
.
Jag älskar ljuset och jag älskar våren.
.
Jag älskar somrarna och de lååååånga ljusa dagarna och de låååånga ljusa kvällarna.
.
Jag älskar att sitta ute länge om sommarkvällarna och gärna en bit in på nätterna som aldrig blir riktigt mörka.
.
Jag älskar att höra fågelkvitter innan jag ens hunnit i säng.
.
Nu plötsligt längtar jag efter mörkare kvällar. Mörkret får gärna komma tidigt. Gärna redan vid sju tiden. Det skall även helst vara molnfritt. Sådär pass molnfritt och klart på den svarta himmelen så att man ser hur stjärnorna blänker och lyser. Med mörkret får det gärna även komma lite bitande kyla. Sådär så att det ryker lite lagomt mycket ur näsborrarna när man andas.

Vad har hänt med mig? Shit! Vad är det för märkliga tankar jag har? Vem är jag nu för tiden? Känner inte igen mig. HJÄLP!!!
.
Hmmmmmm... Jag tror det beror på detta.
.

.
Den här mojängen installerades i slutet av Maj. Vi har badat i parti och minut om kvällarna och nätterna. Oftast själva. Ibland med en viss granne. Med en viss stekisröv. Men oftast själva faktiskt. Det händer att jag till och med badar i den helt ensam. Jag älskar att bada. Jag ligger där och bubblar i mina egna tankar.
.
Mysiga stunder har jag eller vi haft i den. Jag bara älskar att ligga i det hörnet där jag är vänd mot huset. Det är så härligt att ligga ner i det varma vattnet och titta upp mot huset samtidigt som jag får skön massage på ryggen. Jag älskar att titta på den vita putsade fasaden och de röda takpannorna som gör sig så fint mot den blå himmlen.
.
Jag tycker att det är så vackert att det nästan gör ont.
.
Numera är den blå himlen om kvällarna mer mörk. I veckan har vi haft riktigt fina mörka kvällar med lysande stjärnor. Att smyga ner i badet i bara skinnet och ligga och glo upp på en stjärnklar himmel är riktigt mums.
.
Helst ska det vara becksvart ute och släckt överallt. Det enda som lyser är mina tänder i mörkret då jag ligger och ler för mig själv, och även en lanterna med levande ljus borta vid trappen så att jag hittar "hem" när jag badat klart:)
.
Nu plötsligt längtar jag alltså efter kyligare stjärnklara kvällar. Som det är nu måste jag vänta så länge innan det blir mörkt. Hade ni frågat mig för ett år sedan vad jag tycker om sådana mörka kyliga kvällar hade jag svarat... Nej fy, usch blä!
.
Har just kommit in efter ett härligt kvällsbad. Det var mörkt.... men inte tillräckligt. Det var kyligt...men inte sådär så det ryker om andedräkten.
.
Det var härligt, det var det. Och bikinin är torr;-)
.
MEN...
.
Jag har en känsla av att den bästa tiden för sådanahär bad har vi framför oss med de två årstiderna som stundar.

11 kommentarer:

Familjen Eriksson sa...

Hmm, undrar om det är lagom mörkt i mitten på oktober? ;)

Annars måste jag hålla med dig. Jag går också och smyglängtar till senhösten/vintern så man kan tända kaminen och värmeljus och bara mysa.

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Jag älskar hösten!!! Även om sommaren är härlig, så gillar jag att få mysa med ljus, en varm brasa, sköna filtar och att få ta på lite höstiga kläder/skor igen:)

Och om jag hade ditt bad, skulle jag VERKLIGEN längta efter det mörka mysiga!
Susanne

Evelina sa...

Förstå så mysigt ni kommer att ha i badet i kolsvarta och kalla januari!! Själv får jag nöja mig med att doppa händerna i k-rautas utställningsex när vi är där (vilket är ganska ofta ;-) Vi har som mål att flytta in någon gång i september eller senast oktober (beror lite på hur vi får tag på rörmokare). Med dessvärre kommer inte allt utvändigt arbete på huset vara färdigt då. Vi vill bara få ordning så snabbt som möjligt inomhus nu, så vi slipper springa mellan vår 20kvm skrubb och kök och toalett. Ska bli så skönt att få allt under ett tak!
Kramiz

Viveka på Humlebacken sa...

Hallå, fejan, det är helt layed back, du behöver inte kommentera nåt om du inte vill, du kan bara hänga där och se vad som händer, eller kan du skita till och med i det! Kul som tusan faktiskt, blir det efter ett tag.

Pernilla sa...

Du, jag håller med! Jag och maken bubblade häromkvällen och tänkte precis som du. Det blir nog bara härligare ju mer klart stjärnorna lyser.

Det är helt underbart!

Ina sa...

Jag längtar med till mörkare kvällar och mysigt bad med stjärnhimmel... dock inomhus eftersom vi inte fått till ett sådant mysigt bad utomhus ännu....

skönt att du är tillbaka - du var efterlängtad.

kramis Ina

AnnicaP sa...

Oj, vad du skriver!!! Du har varit saknad, men nu får vi tillbaka i mängder - HÄRLIGT!

Ha en bra dag - ser fram emot nästa härliga, underfundiga inlägg!

Charlotta sa...

Tycker precis som du. De mörka kvällarna är faktiskt riktigt mysiga. Det måste vara helt magiskt att avsluta kvällen med ett dopp under stjärnorna. Min svärmor har en utejacuzzi och hon badar som en tok året runt. Häftigast är när snön ligger i drivor runt om poolen och man kryper ner i nästan 30-gradit vatten. Så läckert!

För att kommentera dina tidigare inlägg (det gäller att hänga med nu medans du har diarré..) så är det guld värt att ha bra nejbörs. En fråga bara. Vad katten är en stekare? Måste vara något som bara ni nollåttor har... Här i Gbg finns bara goa gubbar ;-)

Kram kram //Charlotta

svartataket sa...

Jag har lärt mej att gilla alla årstider på olika sätt:)) alla har sin tjusning:) Nu längtar jag tills man tänder en brasa och en massa ljus och kan grilla korv i trädgården med en massa snö runt eldkorgen:))
Härligt att du är hemma igen:))
KRAM

Linda sa...

Jag lovar, det kommer bara bli bättre och bättre.
Vi älskar vårt spabad året runt, men vinterbaden är absolut BÄST!
Kram Linda

svartataket sa...

Men du skruttan! Det var inte menat åt dig! Jag räknar dig som min kompis ju!!hihi. Du skriver ju när du känner för det och mer än så behövs inte! Så du behöver INTE skriva varje gång:))
KRAMELIKRAM