fredag 7 augusti 2009

Gästblogg - Vilken vecka!

Vilken underbar vecka det har varit! Sol, värme och helt vindstilla varje dag! Nu börjar min semester lida mot sitt slut och jag har faktiskt lite ångest... Hur mycket jag än tycker om mitt jobb vill jag vara ledig ett tag till. Jag ser INTE fram emot att gå upp 5.30 varje morgon, att behöva göra i ordning sig varje morgon, åka 14 mil enkel resa och komma hem sent på kvällarna. Men det brukar bara ta ett par dagar så är man inne i det igen.

I onsdags åkte jag och köpte lite marmorkross för att lägga i planteringen i mina fyrkanter. Jag tog ingen vagn utan tänkte att en 20-kgssäck bär jag ju lätt. Det jag inte tänkte på var att tisdagens grävpass satt sina spår. Ojoj, mina stackars armar och axlar men jag lyckades ta mig både till kassan och sen till bilen. Jag tog bilderna rätt sent i går så de är lite mörka men man får ändå en uppfattning av hur det blev.

Mellan stenen och husväggen har jag tänkt att ha vit tumlad sten stl 35/45. Jag ville ha en ganska smal linje med dessa men nu är jag faktiskt orolig att det blev alldeles för smalt. Vi får se. Jag åkte i alla fall iväg en sväng i går, tänkte jag skulle köpa 20 kg bara för att se hur det blev. Jag var på Hornbach, ingen vit tumlad sten där... Jag åkte till K-rauta, Bauhaus och Plantagen men ingenting där heller. Åh vad frustrerad jag blev. Åkte runt i ett par timmar och kom hem tomhänt, usch!

Jag får ta reda på var stenbolaget ligger för där måste de ha det!

Två trappor har blivit en!

De två trapporna mot parkeringen har nu blivit "ihopkilade". Jag gillar verkligen den här trappan! Egentligen skulle den inte ha varit där. Vi skulle ha vikt ut muren en bit och sen skulle det möjligen bli ett trappsteg där det fortfarande var för mycket nivåskillnad. Tydligen gick det inte att vika ut muren som tänkt eftersom jag la till lite mer stenyta på framsidan. Men det var det ingen som sa till mig då... Men jag är verkligen nöjd i alla fall!


Nu är "stenrampen" lagd också.

Och en svart markering mellan parkering och framsidan.

Igår sågades det väldans mycket. Det verkar mest vara pillerjobb kvar så skillnaden är inte så markant från dag till dag, så som det blir när 40 kvm yta blir lagd.

Jag tror faktiskt inte han hinner få klart det sista idag utan det blir nog lite stänläggning nästa vecka också. Det saknas två trappor också, en utanför entren och en utanför tvättstugan.


Jag kan ju tala om att jag inte har grävt något mer i alla fall. Men jag måste säga att jag gillar IKAs sätt att se det på, shit vad vältränad jag hade kunnat varit när jag kom tillbaka till jobbet! Alltid mycket bättre med ett positivt förhållningssätt:-). I alla fall sa stenläggarn att han skulle gräva ur så mycket han kunde med maskin. Snällt tycker jag, men jag vill att han gör det NU, haha! Men jag får snällt vänta tills han är klar med stenen. Och jag inser ju att om jag skulle gräva själv skulle det ta ännu längre tid innan det blev klart.

Det är ju verkligen kaos här och det går liksom inte att få någon riktig ordning. Lite stressande. Jag blir liksom lite orolig i själen av allt kaos:-) men jag tycker att jag har tagit det ganska bra faktiskt;-). Det är en av orsakerna till att min man och jag aldrig har kunnat göra några större renoveringsprojekt. Jag kan stå ut med kaos en, kanske två men absolut max tre dagar! Och min man är ungefär likadan. Nu är det ju värre när kaoset är inne än ute. Fast jag måste nog erkänna att det är lite kaos inne också. Jag skulle verkligen behöva städa men jag är inte så jättesugen på att vara inne faktiskt. Det är ju fördelen med sommaren att man ser inte stöket hela tiden eftersom man mest är ute på språng. Det är värre de årstider som man mest är inne.

Så här ser det ut vid vår häck som vi planterade i våras.


Jag är lite orolig för hur den mår...

Ni ser ju allt bråte också. Och det ligger inte inne på tomten utan på vägen utanför. Så tyvärr får grannarna leva med det också...

Nähä, dags att sätta på lite kaffe till vår stenläggare så han får lite energi att jobba vidare.
Jag uppdaterar lite i kväll så får Ni se om det har hänt något mer. Och vet Ni, i kväll/natt kommer familjen Lundin hem, tjoho! Ska bli skönt att ha dem på plats igen så man får något svar när man går ut och säger "hej hej granne".
Se nu till att fånga denna dag och gör något underbart av den!
//AnnSo

7 kommentarer:

Familjen Eriksson sa...

Men nog händer det massor hos både er och bloggen!
Maria kunde inte valt en bättre vikarie tror jag.

Kul att vi fick se lite inne bilder också. Såå snyggt i sovrummet.

Du får ha ett veckoinslag på bloggen sedan så vi får se hur det ser ut när det är färdigt på utsidan.

Kram! från Maria

Familjen Eriksson sa...

Men, jag glömde ju att skriva att det blev jättebra med gräset och stenkrosset i fyrkanterna.

Kram igen!

nettan sa...

Vad heter gräset?

Helena sa...

Vad det händer grejer på er tomt....blir nog kalas fint när det blir färdigt.
Det är verkligen kul att läsa dina inlägg som gästbloggare....du får fixa en egen nu när grannen kommer hem.

Ha en riktigt skön fredag ute i solen!

Helena

Viveka på Humlebacken sa...

halloj igen
Vad kul det har varit att följa dina tankar och era planer i trädgården. Kommer att sakna dina inlägg, men ser såklart fram emot Lundinskans återkomst!!
kram och tack!

Ika sa...

Du måste helt klart skaffa dig en egen blogg så att vi får följa den i lugn o ro.

Kom igen nu bar att ta nya tag med resten av stenarna.
Jag satsar på "Bratwurst" till armar här hemma.

Anonym sa...

nettan: gräset heter heavy methal och är köpt på plantagen.
//AnnSo