måndag 31 augusti 2009

Blommor till framsidan

Igår fick vi ett ryck jag och Annsofie. Ett ryck som heter duga.
.
.
....
När vi i lördags sade tack och godnatt till varandra efter en mycket trevlig och rolig kräftskiva som utvecklades till ett knaskalas under de senare timmarna bestämde vi oss för att på söndagförmiddagen åka på en tur för inspiration av det som komma skall till hösten.
.

.
Våra män skulle ändå vara lite "söndagströtta" såg vi. Så det passade ju bra:)
.

.
Trippen började med ett stopp på IKEA. Bägge behövde vi gå runt på ljusavdelningen. Där hittade jag de två krukorna ni ser på bilden ovan. Aldrig att jag försökt pruta på IKEA tidigare men denna söndag inte bara provade jag, jag även lyckades!
.
Tyckte att krukorna hade någon buckla och fick därför ner dem till 79 kr från ordinarie priset 269 kr.
.
Till saken hör att jag inte alls gillar att pruta. Det är det värsta jag vet. Det jag däremot gör är att jag ofta frågar om det inte möjligtvis är så att...osv och av någon märklig anledning brukar det resultera i ett bättre pris.
...
Hursom helst. Framsidan har vi helt glömt bort denna säsong. Prio har varit altanen och nu börjar jag känna att jag vill ha bort all bråte som samlats på framsidan och få snyggt och prydligt där igen.
.
Dessa nya krukor ska jag alltså ha vid trappen till entren.
.
.
...
Efter IKEA for vi bort till Zetas handelsträdgård. Där blir man verkligen inspirerad. Och vilken kunnig och engagerad personal de har sen då.
.
Jag har redan glömt vad allt heter som jag köpt. Jag gick på de färger jag tyckte om. Som den ovan tex. Jättecoola blad. Vilka härliga färger.
.

...
På framsidan mot uppställningsplatsen för bilarna blev det ett trappsteg som vi inte alls använder. Det finns en gång att gå på bredvid. Jag har retat mig lite på det och har väl inte vetat hur jag ska göra där.
..
Nu hittade jag en blommlåda som var rätt kul. (halva priset) Den står jättebra där med lite vackert grönt i.
.
.
Vi handlade så mycket grejer jag och Annsofie att vi när vi kom hem nästan glömt bort vad som var tänkt att ha vart liksom.
..
Jag ställde upp allt nytt på mitt planteringsställe. Tog fram lite pryttlar jag sparat på mig och kavlade upp ärmarna.
.
Resultaten ser ni här... ett potpurri av vackra saker och blomster vid huvudingången av huset.
.

. ..
.
Den röda busken har en läcker färg tycker jag. Hette inte busken perukbuske?
.
.
Lite höstmojs köptes även hem och sattes i krukor.
.
.
Jag flyttade ut min bänk från entren och ställde den istället utmed husfasaden.
.
.
En fin kvast är ju ett måste nu när det snart kommer att virvla runt lite färgglada löv.
.
.
Det behövs verkligen lite grönt och liv mot den vita fasaden och den vita marmorkrossen.
.

.
Egentligen använder inte vi den här entren. Men man vill ju ha det lite snyggt om det skulle ringa på dörren någon gång:)
.
Jag har även köpt riktigt coolt gräs med riktigt feta plymer och grejer som jag ska försöka förvara i garaget i vinter. Det är inte härdigt här uppe. Det gräset ska jag plantera ikväll.
.
Kanske får ni se även det;)

9 kommentarer:

Sara sa...

Åh, så mycket härliga växter! Och vad fint du har planterat och piffat! :) Blir riktigt sugen på att ta och slänga mina sommarblommor som set allt annat än roliga ut och köpa nåt lite mer höstigt!

Ina sa...

Åhh så snyggt. Otroligt läckert.. längtar tills jag kan piffa lite jag med. Men jag kanske skall göra det.. dölja vår fina "trappa" (=EU-pallar på hög).

Ni är så piffiga...

(ulla-bella är ju vad jag eg. är.. någons piffiga sekreterare...)
// ina fina

Viveka på Humlebacken sa...

Jättesnyggt, och jovisst heter den perukbuske. Den blir ganska stor, åtminstone om man har den friväxande, vet ej i kruka. Men den går utmärkt att klippa ner ganska hårt (nästan ner till marken) den kommer fint igen.

Helén sa...

Massor av fina blomster. Inte illa prutat på Ikea ;-) det var jättefina krukor. Gillar även din vita träkruka.

Buxbo-David sa...

Så var vi där igen ja...

Ika sa...

Du lär dig.....nu kan du massa namn o du är grym på att plantera. Nästa år kommer du ha växter överallt!

Charlotta sa...

Du är piffningens okrönta drottning! Så fint! Jag har också tänkt att byta ut mina sommarblommor, men eftersom de blommar ännu så kan jag inte slänga ut dem riktigt ännu. Jag har för övrigt likadana IKEA krukor. Jag fick lägga sten i botten på mina eftersom de blåste omkull annars. Skrattade gott åt att du även lyckats pruta ned priset även på dessa grejer.

Roligast annars var att jämföra tjejbilden (två pigga fräscha tjejer) med killbilden (ser liiite sliriga och trötta ut). Jag antar att killarna inte var med och hjälpte till med planteringen.. ;-)

Ha det bäst //Charlotta.

Linda sa...

Fina arrangemang, gör sig jättebra där! Pruta på IKEA, det är bara att gratulera ;-)

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Wow! Så mycket snyggt i krukorna! Gillar också kombon lime/purpur!!

Susanne