måndag 3 augusti 2009

Gästblogg - Vårat väggord

Vårat sovrum var nog bland det första som blev färdiginrett när vi flyttade in. Vi ville att sovrummet skulle vara lugnt och harmoniskt (haha, inte så originellt, är nog vad de flesta eftersträvar). I alla fall, det finns inte mycket färg i rummet utan allt går i vitt, grått och silver.


Efter som vi hade valt tapeten innan så hade jag redan köpt lite kuddar, överkast och gardiner innan vi flyttade in.

Bry Er inte om den fula svarta dosan som hänger på mitt sängbord. Den är till sängen så jag kan höja och sänka. Ska nog gömma undan den. Ser nu på bild att den är ganska ful:-)


Ovanför byrån hade vi tänkt ha en tv men efter lite funderande kändes det ganska skönt att slippa det. Varken Thomas eller jag tittar egentligen på tv i sängen, det skulle möjligen vara när vi är lite halvrisiga då. Men vi var ju tvugna att ha något där för det hade blivit så himla tomt annars. Vi har visserligen inte särskilt mycket på väggarna i sovrummet, bara foton faktiskt. Men jag vill ha det så där inne.

Vi kom i alla fall fram till att vi ville ha ett väggord. Men vad skulle det stå då? Det finns ju många fina färdiga att köpa men jag kunde inte bestämma mig. Det fick gärna vara lite lekfullt också tyckte vi.
Till slut så beställde vi en egen text och då blev det så här:

Lite suddig närbild.


Det var lite dramatik när vi skulle sätta upp väggordet. Vi fick det med posten typ dan före julafton. Vi skulle ha Thomas familj här över julen så vi hade lite att förbereda så vi bestämde att vi INTE skulle sätta upp det på en gång.
Men, alltså, det var svårt att hålla sig. Så vi bestämde oss ändå på kvällskvisten någon gång att sätta upp det i alla fall. Tilläggas kan att varken T eller jag är särskilt händiga och vi kan båda två bli lite griniga när vi håller på med den typen av saker...
I alla fall, första beslutet var att bestämma hur högt det skulle sitta, T ville ha det ganska högt uppe, jag ville ha det lite längre ner. Jag tycker att T vann... Han tycker det blev en kompromiss. Vi mätte och markerade vart det skulle sitta någonstans.
Vi hade lagt väggordet på golvet och precis tagit bort skyddsplasten. Då kommer vår underbara dotter... Hon såg att vi höll på så hon tog ett skutt in för att hoppa över grejerna. Tyvärr lyckades hon inte utan trampade mitt på väggordet så det fastnade under hennes strumpor och vek sig dubbelt... Gissa om hennes mamma kunde hålla sig för skratt. Jag var helt säker på att det nu var förstört och inte skulle fästa på väggen, men se, det gjorde det! Och jag är faktiskt nöjd, även om det sitter lite för högt upp...
//AnnSo

1 kommentar:

Anonym sa...

Koselig veggtrykk, morsom vri med navnene og =sant...