måndag 31 augusti 2009

Början till höstpiff

Även fast jag vill att sommaren ska hålla in i det längsta är jag riktigt trött på "det somriga" piffet inne.
.
Jag började lite smått förändringen för en vecka sedan.
.

.
Min morbror Jose som normalt bor i Marbella besökte oss för ett par veckor sedan. I present fick vi dessa fina lyktor. De står på köksön och ger ett varmt mysigt sken om kvällarna.
.

.
Jose är duktig på inredning och tyckte att våra fönster uppe vid matsalsdelen var aldeles tråkiga utan något däri. Därför hjälpte han mig med befintliga pryttlar att snabbt arrangera något mer ombonat där.
.

.
Tja, varför inte.
.
.
I detta hörn stod tidigare gungstolen från Stolab. Gungtolen har fått ny plats och istället har jag här skapat mig ett litet mer levande och ombonat arrangemang.
.
Jag hade en stor bukett med trollhasselgrenar som jag delat på.
. ...
.
De grenar jag tagit bort har jag numera i badrummet. Passar bra där...
.
.
Kommer ni ihåg det Marockanska the-bordet från Bolagret jag hade under den stora trappen i hallen tidigare?
.
Nu har jag tagit brickan från bordet och ställt den mot halvväggen bakom arrangemanget för att liva upp det hela lite.
.
Det är ganska kul att flytta runt saker och hitta nya ställen att njuta dem på.
.
.
Givetvis måste det finnas med en lykta när man försöker sig på att "hösta" till det lite.
.
.
En liten ny accentfärg är inte heller fel för att mysa till det. Dessa lyktor kommer från IKEA. En av deras många höstnyheter.
.
Lila, purpur, lavendel, violett eller Malva. Vad vet jag? Fint och varmt blir det.
.
Apropå Malva. Guuuu så jag saknar dig Malvis. Hoppas att ni mår bra och att era byggplaner och dina inredningsfunderingar går er/din väg. Kram till dig:)
.
.
Malva var det ja..... jag har köpt nya kuddar till soffan. Tog med en grön färg också för att "värma" till det ytterligare.
.
Mina "porrgardiner" från förra hösten har kommit upp igen. Nu något modifierade och mindre porriga:)
.
.
Kuddarna har jag köpt på Mio. Köp tre betala för två. Sånt gillar jag. De hade massvis med färger att välja bland.
.
.
Ja just det ja. Och här ser ni vart gungstolen hamnat.
.
.
Tänk vad lite grönsaker och lite färg kan göra skillnad!

7 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

Nej inte höst redan väl... *vill ha sommar lääääänge till!!! Men fint blir det hos dig, som vanligt!

Ika sa...

Första dagen på jobbet o när man kommer hem så börjar regnet ösa ner och helt grått på himmlen. Snacka om att få höstkänslor!!
Roligt att du fotade loss.....

Anonym sa...

Åh, jag blir alldeles varm i hela kroppen när jag läser dina rader:) Jag kan sakna att få alla härliga och roliga kommentarer, men jag är ju inne och läser här så att jag får min Margut-dos av allt härligt pladder som du är så himla bra på!

Jag håller på och bråkar lite på dem på Stadskontoret för att det dröjer med vårat bygglov..:( Vi vill ju börja bygga nu i september/oktober, men har alltså ännu inte fått bygglov. Men så fort det kommer så kör vi! Ska bli så underbart roligt att äntligen få sätta igång! Det har varit många timmar vid ritbordet och klura på lite detaljer som dykt upp längs vägen, men jag tror att det kommer bli hur bra som helst när allt är klart. Förhoppningsvis kommer vi ju att kunna flytta in till våren nästa år och JÖSSES AMALIA vad jag längtar dit!!!

Vad gäller höstpiffandet har du ju verkligen lyckats både ute och inne! Jag gillar verkligen dina nya accentfärger och kuddarna i soffan var ju superfina! Själv har jag inte höstpiffat det minsta än, men jag måste verkligen ta tag i det. Just nu håller vi på och få huset ommålat, men när det är klart så måste det defenitivt bli en sväng förbi trädgårdshandeln för lite nytt i krukorna! Och skulle jag ha vägarna förbi MIO kanske det rent av blir ett par Margut-kuddar också!

Stora kramen
Malvis

Liw sa...

Mysigt du piffar :) Snart kan vi tända kaminerna våra också... dåå blir det myyys :)

kram

ColonialEast sa...

men oj vad mycket piff och fint du hunnit med - både inne och ute! Kuddarna gillar jag skarpt. Kanske ska ta en repa till Mio?? Kram!

Linda sa...

Lika fint invändigt som utvändigt, det var väl det jag trodde :)

Cindy sa...

Lundinskan ert hus är sååå fint. Du får gärna komma till Åland när det är dags att inreda Björkbacken ;-) Gillar husen uppe i fönstret och alla de andra fina pynten du dekorerat med. Fortsätt i samma takt, snälla :-)
Kraaam