söndag 2 augusti 2009

Gästblogg - Så skönt att vara hemma!

Så! Nu är det mesta uppackat, tvättmaskinen går på högvarv och kyl, frys och skafferi är nu påfyllda. Det är alltid så skönt att komma hem när man har varit borta ett tag. Vi har ju bara varit iväg en vecka men det känns som en evighet!

Totalt femton barn och ungdommar mellan 3-26 år har vi haft med oss. Det är helt underbart att se kusinerna leka och busa med varandra. Det blir ju tyvärr inte så ofta vi träffas allihop på det här sättet. Nu har vi i alla fall sagt att vi ska försöka få till en vecka varje sommar.

De yngsta i sällskapet står och blickar över havet. Generellt sett kan man nog säga att pojkarna/männen badade betydligt mer än flickorna/kvinnorna...

När vi kom hem i går kväll var det första jag gjorde att springa och titta hur mina blommor mådde, och de mådde alldeles prima! Åh vad skönt!

Sen gick jag ett varv runt tomten för att se vad som hade hänt. Tyvärr inte så mycket som jag hade hoppats på men vid närmare eftertanke så har vi ju bara varit borta en vecka m a o fem arbetsdagar för killarna.

Vi tar en runda så får Ni se:
Direkt till höger ut från altanen ser det ut så här. Det enda som hänt här är att de fyllt på med fogsand. Fy bövelen för all denna sand! Den ligger som en tunn hinna överallt efter ett tag. Jag springer och tjatar på barnen hela tiden att de måste ha skor på sig ute och alltid ta av sig skorna när de går in.

Jag ska berätta lite mer om den här sidan senare, det är nämligen en viss Lundinska som har sett till att det hände något här över huvud taget.


Gången nedan har de gjort klart under tiden vi var borta.


När vi har gått upp för trappen så kommer vi upp på den stora stenläggningen. Här ska det ju stå ett förråd. Den bredare delen av stenen var redan lagd innan vi åkte. Resten har de lagt under tiden vi var iväg. Det är vår parkering. Den sluttar något och jag är lite orolig för att det ska bli problem att få ut bilarna i vinter när snön kommer. Det hade vi nämligen i vintras men då var det å andra sidan bara grus under...


När man står med ryggen mot husknuten ser man dessa små trappsteg. De har också tillkommit under veckan.

Muren här på framsidan byggdes redan förra året. Nu när vi ska stenlägga ytorna är det fortfarande för mycket nivåskillnader för att kunna lägga sten på hela ytan. Därför kommer killarna vrida ut muren lite, så den kommer gå fram till trappstegen. När man går upp för trappstegen så kommer man komma fram till brevlådan, som ännu inte är på plats.
Resten av ytan mellan framsidan och parkeringen kommer stenläggas.

Jag skrev ju att jag skulle ut och köpa växter om jag hann idag. Tyvärr så är nog inte tiden ett hinder...
Jag har tänkt att planetera växter nedanför muren så killarna har lämnat två ganska stora fyrkanter för detta. Eftersom muren och det inte är klart här ännu så måste nog plantering på denna sida vänta lite.

I den andra fyrkanten skulle jag nog kunna börja plantera. All sten runt om är lagd i alla fall. Dock står det en massa bråte där och värst av allt, det är stenhårt! Jag har provat att sätta spaden där förut och då har det inte varit några problem, nu tror jag inte att jag fixar att gräva själv. När jag talade om det för min älskade make så sa han att det är bäst jag väntar tills killarna hjälper mig att gräva (vilket de har erbjudit sig att göra). Jaha, med andra ord var inte maken lika ivrig som jag eftersom han inte erbjöd sig att han kunde gräva:-)


När vi fortsätter runt nästa husknut så är stenläggningen klar här. Men jag saknar tre fyrkanter som skulle öppnas upp för planteringar... En bit ut från husväggen skall det alltså vara tre fyrkanter som är 30x30 cm. Det skall vara ca 80 cm mellan dem. Där hade jag tänkt sätta fint högt gräs som mjukar upp all sten lite grann. Nu ser jag att de även här har fyllt på med fogsand så jag hoppas att det inte blir några problem med mina fyrkanter...


Ner mot altanen har nu denna trappa blivit klar! När vi åkte var bara nedersta trappsteget klart. Jag vet ju att just trapporna har tagit väldigt mycket tid så jag måste nog ändå säga att de har hunnit en del i alla fall.Snart kan man gå runt hela huset utan att nudda mark!
Som tur var har jag semester även nästa vecka så jag kan övervaka arbetet på plats! (För jag hoppas verkligen att de kommer och jobbar då...) Jag får väl ha en piska i ena handen och mutor i den andra (kaffe, cola, fikabröd och sånt)
Nu ska jag fylla på ett stort glas Pepsi Max och ta min nyinköpta Plaza Interiör och gå ut lägga mig i solstolen en stund!
Tjingeling så länge!
AnnSo

1 kommentar:

Anonym sa...

Halloj dar hemma ı south vıllage!

Hoppas allt ar val med er. Har ar det varmt som attan och vı lıgger och pustar och flamtar vıd havet varje dag. Stackars oss:) Maten ar pa tok for god har och vı svullar som bara den av allskons Turkıska delıkatesser. Blı ınte forvanade om nı ser ett par proppmatta fıgurer strosa runt pa den Lundınska altanen pa lordag:)

Trodde allt jag skulle fa se lıte gront gras hos er ıdag men de har ju anda kommıt langt tycker jag. Fınt blıre.

Kul att Mercedes och Carmencıta funnıt sıg hos er. Dar star de rıktıgt bra tycker jag.

Gıssa vem som ar omdopt tıll AnnSofıe har haha..... Thomas vı har forjaves sokt med ljus och lykta efter en tısha som det star Icmeler pa at dıg utan resultat. Gar det bra med en stjartlapp ıstallet???

Alexandra ar poppıs bland Turkarna ma nı tro. De verkar ımponerade over hennes langd. Alla ser ut som dvargar jamte henne. Hahaha. Man kan saga att hon ınte dırekt farsvınner ın ı mangden har:)

Tıll Rebecca om du rakar ga ın har... Te quıero muchıssımo y te hecho de menos mı amor. Un besote fuerte de tu madre.

Ha det gott kara nejbors...manga kramar fran Lundıns