fredag 7 augusti 2009

Gästbolgg - Vi har fått gräs!

För två veckor sedan hoppades jag verkligen att jag skulle få visa lite bilder på gräs från vår tomt när jag skrev mitt sista inlägg här. Och se, vi har gräs på tomten! Några små tuvor som börjat växa i den jord som vi har fått levererad!


Kanske inte precis så som jag hade tänkt mig då, men, det är faktiskt gräs! Jag hoppas verkligen att det inte finns en massa ogräs i jorden också:-0.

Min man är en klok man! En väldigt klok man! Medans jag var och handlade så satte han igång att montera. På så sätt slapp han mig flåsande och stressande i nacken:-)


Den är riktigt fin tycker jag!


Jag var helt säker på att den var svart men på kartongen stod det "dark grey". Det gör absolut ingenting, tvärom. Men jag hade faktiskt trott att den skulle vara lite större också. Men det funkar. Så fort de är klara med jorden runt omkring ska jag lägga i marmorkross i cirkeln.

Vad har hänt här idag då? Det syns inte så väldigt stor skillnad från igår.

Asfalten mot tomtgränsen är väldigt ojämn. För att inte stenarna vid kanten ska bli förstörda eller röra på sig så har det packats på med sand och grus. Det kommer läggas ny asfalt här så att det går kant i kant med stenen.

Sista kantstenen längs med Maria och Luddes tomt är nu lagd.

Men det som gör störst skillnad för oss är att stenen här idag har blivit paddad och fogad, tjoho! Det innebär att vi kan börja parkera här igen!


Men det ser lite trångt ut tycker jag. En bil till ska ju få plats. Jag hoppas verkligen inte att jag kommer rulla ner för trappen varje gång jag ska parkera...
I natt kommer familjen Lundin hem. Det är lite märkligt faktiskt. Vi har inte känt dem så himla länge men vi har verkligen saknat dem medan de varit borta!
Det innebär också att detta är mitt sista inlägg här. Det har verkligen varit roligt att gästblogga hos Maria.
Ett stort tack till Er som har gått in och läst och t o m tagit Er tid att kommentera. Uppmuntrande, glada utrop, stöttande och med humor. Det har varit ett sant nöje!

Lev väl!
Kram
AnnSo

11 kommentarer:

Harry sa...

AnnSo: Du borde starta en egen blogg. Hur ska vi annars kunna följa din piffning av hus och hem?

Kram
Harry

petra sa...

Det har varit mycket roligt och trevligt att du har gästbloggat. Men jag vill fortsätta ta del av ert fina hus och trädgård, du får starta en egen blogg, tycker jag.

Men meddela gärna här vilken adressen blir så vi kan få fortsätta följa er.

massor av kramar

Linn sa...

Det har varit jättekul att läsa det du skrivit, jag har kollat varje dag!! Du får fortsätta med gästblogg eller allra helst skaffa en egen. Tack för härlig inspiration till mitt och makens hus!
Hälsar Linn ...som så klart kommer fortsätta läsa bloggen när den "rätta" författaren kommer hem :)

Jessica sa...

TYcker absolut att du ska börja blogga. Det har du fixat kanon bra. Vart har du köpt den fina eldkorgen. Letar överallt men hittar dem inte. Kanske är slut på säsongen för dem. HJälp vill ha att grilla marsmellows i nu på hösten.

Anonym sa...

Hej AnnSo! Jätteroligt att läsa när du bloggar! Undrar också var du beställt eldkorgen, hittar banne mig ingen sån på nätet. Hur hög är den? Tack på förhand!
/Anna i Svall

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Det har varit så skoj att läsa dina inlägg! Du får starta egen blogg:)

Och så vill jag önska Lundins välkomna tillbaka!
Susanne

Charlotta sa...

Hej AnnSo!
Håller med. Du borde starta en egen blogg. Har gillat att läsa om allt som du fixat med som semestervikarie för Maria.

Ha det så gott

//Charlotta

Helén sa...

Det har varit kul att läsa dina inlägg och följa era trädgårdsprojekt. Hoppas du startar en egen blogg.

Anonym sa...

Jessica och Anna: Eldkorgen är beställd hos bossons.se. Kan tillägga att det var ett väldigt bra pris på den! Mått mm finns på deras hemsida. Har även sett liknande på Bauhaus och Coop.

Tack snälla för Era kommentarer. Kommer nog gästblogga någon gång nu och då hos Maria.
Kram AnnSo

Jessica sa...

Tusen tack Annso. Nu är min eldkorg på väg :-)

Jessica

Anonym sa...

Börjar det inte bli dags för ett inlägg av Lundinskan snart? Waky waky! /Hälsn annan Maria, flitig bloggläsare