tisdag 25 augusti 2009

Grannen Annsofie

Som ni alla redan vet har vi haft väldans tur med våra grannar. Alla runt omkring oss är riktigt trevliga och vi kommer väldigt bra överens.

Tur är väl det med tanke på hur tätt tomterna ligger på vårt område. Det var vi väl medvetna om när vi bestämde oss för att bygga hus här. Vi hoppades på goda grannar och det fick vi. Över förväntan faktiskt. Vi är väldigt sällskapssjuka av oss jag och Ludde och jag behöver ha människor nära omkring mig. Annars får jag lappsjukan.

Vi har som sagt haft väldig tur med alla nya grannar runt omkring oss. Särskilt tur med dem som bor jämte oss. Det är alltså AnnSofie och Thomas med familj som bor i huset brevid.

Vi klickade klockrent med dem från allra första början. Så roligt vi har haft tillsammans hittills.

Annsofie ställde upp i sommras och gästbloggade hos mig som ni som läser min blogg redan vet. Jag har givetvis redan tackat henne personligen för det men vill även hylla henne här på bloggen.
.

.
Annsofie är en pigg och glad liten rackare och har ett medryckande sätt. Hon är en sådan som alltid ger massvis med energi och inte någon energitjuv.
.
Hon ställer alltid upp med ett härligt kvittrande sätt. Tänker särskilt på den gången då jag höll på att gå under av tristess när jag målade de vita ribborna till staketet. Hon kom ut med sitt kvitter och greppade tag i en pensel och gav en sådan energi att vi helt sonika målade klart hela rasket i ett nafs.
.

.
Mången "skål på dig kära granne" har det blivit i sommar.
.

.
Och mången fler lär det bli.
.
.
Vi har haft många kul stunder tillsammans. Här är en av dem då vi badar. Bara vi tjejer:)
Vi håller dessutom på och spånar på en lten tjejtripp till "the big apple" till våren. Annsofie har två stora tjejer precis som jag. (Hon har fyra barn.)
.
Ludde och Thomas får åka till Kolmorden eller nåt med de två små barnen har vi bestämt;-)
.
Annsofie är även en jäkel på att sjunga lägereldsvisor. Det visade hon prov på den kvällen vi premiäreldade i uteeldstaden.
.
.
Tro inte att hon bara kommer över till oss och gottar sig! Nä, finns det en uppgift så tar hon den. Här fyller hon jacuzzin med nytt vatten.
.
.
Hon "hänger" inte bara hos oss. För det mesta ser man energiknippet i färd med någonting på sina egna domäner. Detta är en syn som man ofta möts av.
.
En liten nätt vacker grannfru. Fatta att hon fött fram fyra ungar och ändå ser ut som hon gör!!!
.
.
Vi umgås gärna och ofta. Detta är också en vanlig syn. Det händer titt som tätt att vi slår ihop våra påsar och äter tillsammans. Mycket trevligare så.
.
Om någon skulle fråga mig och Ludde idag vad det bästa med det nya huset är skulle vi förmodligen svara likadant.
.
Vi skulle säga att det bästa är nog ändå att vi fick världens bästa grannar!
.
Tack Annsofie för allt och för att du höll min blogg levande under min semester.
.
Nu vet jag hur fint det artar sig på er tomt men jag vet att även mina bloggläsare gärna vill se slutresultatet.
.
Fortsätt gärna med ditt gästbloggande här hos mig närhelst du önskar... om du nu mot förmodan inte startar upp en egen blogg vill säga.
.
På lördag blir det kräftkalas. Hos nejbörs förstås;-) Det är så skönt att inte behöva åka så långt!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Men åh vad du är gullig! Blir ju alldeles rörd ju! Just nu ligger jag i sängen och är jääääääättesjuk! Kan va så att jag inte har så långt kvar faktiskt (eller så är jag egentligen en karl i kvinnokropp som inte klarar en lite förkylning...).

Kul att du är igång på bloggen igen! Och bänken har jag ju inte hunnit se live ännu, åh så fin!

Och jag ska väldigt gärna gästblogga snart igen!

Och vi är så glada att vi har fått bästa grannarna!
Kram kram
AnnSo

Soltorp sa...

Hej! Och tack för goa kommentarer hos mig! Och JA visst är det underbart med bra grannar! Så himla skönt, vi har också toppenbra grannar, och det är några familjer som umgås med barn och vuxna, det är så trevligt och guld värt att ha bra grannar. Vi ska oxå ha kräftfest på lördag! Jag skickar en skål till dig och din familj då! Kram kram Vivi

Malte sa...

Hejsan Maria,

jag hittar inte dina kontaktuppgifter.

Kan du skicka ett mail till malte.jansson@adtraction.com så ska jag höra av mig. Bla med tips på hur du kan tjäna pengar på bloggen.

Carina sa...

Hej och välkommen hem igen! Hoppas ni hade det gööörgött på semestern.

Härligt med så goa grannar, det är verkligen A och O att ha bra grannar oavsett om man bor i hus eller lägenhet, men man ser och umgås mer med dom när man bor i hus :)

Vi är oxå lyckligt lottade med trevliga grannar, kanske inte lika trevliga som era dock *ler*

Ha nu en fortsatt härlig vecka, håller tummarna för att det vackra vädret håller i sig några veckor.

Kram från Carina.

Viveka på Humlebacken sa...

Förstår precis vad du menar, hon var verkligen ett litet energiknippe! Hälsa henne så gott och ha en trevlig kräftskiva. Själva ska vi ha 65 gäster på lördag. I tält i trädgården... Hoppas på lagom väder:)
kram

Ika sa...

Så himla härligt att ha kräftskiva att se fram emot när jobben börjar igen.

bigapple kommer inte göra er besvikna!!

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Jag skulle också trivas med sådana grannar:)
Och visst är det kul att "göra om" ritningar på olika hus, i tanken!!!

Vi får väl se om det blir bygge för oss i framtiden eller ej. Hoppas kan man ju:)
Susanne