torsdag 6 augusti 2009

Gästblogg - Ont, det gör ont!

Jag är faktiskt chockad över vilken grym träningsvärk jag har! Det värker i hela ryggen, axlarna, armarna, höfterna och t o m benen! Men benen är nog sedan i tisdags då jag satt på huk och grävde hål i de små fyrkanterna. Inte en suck i hela världsrymden att jag kunde greppa en spade i går... I och för sig har blåsorna redan gått tillbaka men jag är öm i händerna!

I natt har jag inte sovit så mycket heller, har något med fullmånen att göra tror jag. Eftersom jag inte kunde somna så tassade jag mig upp och satte mig vid datorn. Och så gick jag igenom så gott som alla länkar till bloggar som Majsan har på sin blogg. O M G! Så mycket fina hus, trädgårdar, lägen, pooler, badhytter, inredning som finns där ute! Jag är helt mållös. Tror klockan hann bli närmare fyra innan jag kröp ner i bingen. Antagligen hade jag kunnat somna lite tidigare om jag hade försökt men det fanns så mycket att titta på. Men det snurrade ändå av intryck när jag gick och la mig så det tog en liten stund innan jag somnade.

Runt sju någon gång smyger maken upp och åker till jobbet men det märkte jag inte ens. Och sonen gick antagligen upp strax därefter men han visade hänsyn och väckte mig inte. Sen kommer vår stenläggare och kör igång sina maskiner vid halvåtta någon gång. Ingen hänsyn där inte:-)! Så har det ju faktiskt varit hela sommaren förutom på helgerna. Någongång mellan halvsju och halvåtta har de kört igång. Vi kan ju stå ut för det är ju vår tomt de jobbar på men jag tycker synd om grannarna. Eller vad säger du Alexandra, härligt att bli väckt så tidigt varje morgon när man har sommarlov va;-)?

Jag är ju lite lost in space när det gäller bloggvärlden även om jag har kikat lite nu och då. Men jag har liksom inte fattat hur mycket det finns. Och för några månader sedan hade jag nog inte varit inne och kollat en enda blogg. Tänk om jag hade upptäckt denna värld innan vi skulle bygga, så mycket inspiration jag hade kunnat få då!

Jag har faktiskt flyttat på lite grejer som har legat på altanen. Det gick inte ens att gå över altanen ordentligt så jag höll på att bli galen. Det är fortfarande vansinnigt rörigt men nu har jag spridit ut röran lite i alla fall. Fick i alla fall lust att hänga upp mina små bollar som jag köpte tidigt i somras. De hänger i hörnet på altanen.

Inköpta på Maxi och kostade inte många kronor. Nu har det ju blåst så mycket i sommar så det har ju inte vart så stor idé att ha dem tända. Nu var det ganska ljust fortfarande när jag tände dem men de var riktigt mysiga lite senare när det blev mörkt. De kastar så fina skuggor på husväggarna också.

Det märks i alla fall att solen står lite lägre nu på kvällarna. För några veckor sen hade vi sol på vissa delar av altanen fram till halvtio-tio någon gång. Nu försvann solen bakom huset nedanför strax efter åtta. Men då kom vi på att vi kan ju ta varsin stol och flytta runt hörnet.

På stenläggningen når solen nämligen fram alldeles utmärkt. Här har vi sol till efter nio-tiden.

Jag tänkte ju berätta lite om den här sidan av tomten. Det är ju norrläge här och vi trodde från början att det inte skulle vara så mycket sol här men ack så fel vi hade! Vi funderade på vad vi skulle göra här, om vi skulle fortsätta med altanen runt hörnet eller om vi skulle göra en stenlagd uteblats intill husväggen där vi har de stora fönstrena. Det tråkiga med det är att solen inte når fram till husväggen på denna sida och dessutom har vi ingen altandörr där, vilket i och för sig inte skulle ha varit någon katastrof. Vi la i alla fall ner tankeprocessen och bestämde att det skulle bli gräs. Och tyvärr hade det nog då blivit en sida av tomten vi inte skulle ha använt så mycket. Och det är ju synd när vi ändå har en ganska liten tomt.


En dag tidigt i somras satt vi på Lundinarnas gräsmatta och tittade i lite tidningar och broschyrer. Då fick Maria syn på en väldigt fin stencirkel och sa "En sån skulle jag kunna tänka mig om jag hade haft någonstans att ha den". Jag tittade ner på vår tomt och sa att vi skulle ju kunna ha en där faktiskt. Absolut tyckte Maria, och så har Ni en kurvig gång som går från cirkeln till altanen. Och så var det bestämt!

När killarna kom och skulle göra cirkeln sa de att de kunde inte göra en cirkel. De kunde göra en fyrkant. Men jag ville absolut inte ha en fyrkant! Den här cirkeln etsade sig fast i min hjärna! Dessutom ville jag ha lite runda former här på baksidan för det är bara raka linjer på framsidan. Efter lite dividerande kom de i alla fall fram till att de kunde runda hörnen lite, så att det blev som en oval i stället. Dessutom tyckte de att vi skulle göra den lite större än vi tänkt från början. Cirkeln skulle ha varit ca 3 m i diameter. Nu blev den ca 4,1x3,3 m.

Tanken är att vi ska sätta upp en sån paviljong som Lundinarna har här och i och med att stenläggningen blev större än tänkt så kan vi ha modell större här. Vi ska också köpa en konstrottinggrupp att ha här.

En eldkorg har jag också varit väldigt sugen på. På altanen vågar vi inte ha någon med tanke på brandrisken. På stenläggningen skulle det ju gå men då kunde vi inte ha någon paviljong.

Och då kom denna idé upp.

En liten cirkel (som verkligen blev en cirkel! Men oj så lång tid det tog att göra den...) som vi ska fylla med marmorkross och ställa en svart eldkorg på. Eldkorgen är beställd för ett antal veckor sedan så jag hoppas att den dyker upp snart!

Jag är så himla glad att Maria kom på idén för annars hade vi nog inte gjort så mycket med denna sida. Nu vet vi ju inte hur mycket vi kommer använda den men förutsättningarna är nu betydligt större. Och det känns faktiskt så himla bra, jag tror och hoppas att det kommer bli så där mysigt och fint som jag tänker mig! Så puss puss puss på dig Maria!!!


Igår kväll var det lite molningt men, i alla fall, när man sitter på stenläggningen så ser man detta (haha, fast man ser inte så mycket. Tänkte mest visa solen.) Solen har fortfarande en liten stund kvar att ge och klockan är här ca 20.30.

Jag återkommer lite senare för att visa vad som blev gjort här igår!
Ha det så länge!
//AnnSo

3 kommentarer:

Jenny sa...

Hej! Så fint ni gör!
Funderar på var du beställt din eldkorg, har letat runt på nätet men inte hittat några!
Skulle vilja ha en till vår nya altan!
Ha en fin dag! / Jenny

Charlottas hemmaplaner sa...

Skitsnyggt! Jag gillar den där tanken om cirkeln med eldstaden. Kommer att passa perfekt. Det måste vara toppen att ha Lundins som grannar. Det skulle jag också vilja ha...

//Charlotta.

Maria sa...

Charlotta: Tack snälla! Ja, det är verkligen toppen att ha Lundins som grannar:-) Det är ju en av de saker som man kan vara lite orolig för när man flyttar för man vet ju inte vilka man får runt omkring sig. Vi har haft en sagolik tur!!!
//AnnSo