fredag 21 augusti 2009

Fredagschock!!!

Jag hade inte egentligen tänkt göra ett inlägg idag.....heller. Men!
.
Ikväll var jag trött och seg efter en intensiv jobbvecka och en fredag med datorutbildning som snurrat hej vilt i kolan.
.
Min tanke var att göra en "come back" på bloggen med ett proffsigt,samlat och vettigt vis. Jag hade planerat att sitta pigg och fräsch och helst uppdaterad, och med uppdaterad menar jag att jag har spaltmetrar och miljoners inlägg att läsa ikapp hos alla mina favvis bloggar att ta igen.
.
Ungefär vid 18.00 tiden ikväll fick Ludde plötsligt för sig att återuppta höstens och vinters bastande igen. Han hade just fixat sin "bastubricka" bestående av ett par pilsner och en snusdosa. Han hade satt på sin musik i relaxen och även hunnit klä av sig så pass att endast kallingarna var på. Jag själv hade ingen större lust att göra honom sällskap. Jag hade just marinerat lite kyckling och tänkte ligga en stund och chilla lite i soffan för att hämta kraft och energi inför fredagsmyset.....
.
...När det plötsligt ringer på dörren.
.
Ludde drar på sig T-shirten igen och öppnar inte barbröstad men dock i kallingarna. Jag själv ligger fortfarande avslappnad i soffan men med spända öron då jag är nyfiken som få. Jag hör en kvinnoröst men jag hör inte vad hon säger.... Ludde ropar på mig. "Maria... det är någon som frågar efter dig" Jag segar mig upp ur mitt sköna soffläge och tänker för mig själv. "Vem fan vill mig något nu när jag tänkt chilla mig lite?"
.
När jag når dörren ser jag med det samma att det är Viveka från Humleckacken som står där ute tillsammans med sin man Micke........... GAAAAAAAHHHHH, HALLÅ! Chock! Glädje! Vad gör ni här???? Vad kul! Vad glad jag blir! Vad chockad jag är! Jag kastade mig givetvis runt Vivekas hals och kramade henne..... men shit vilken sjuk känsla!!!
.
Jag blev helt paff, och glad, och överrumplad, och chockad och gud vet vad mer i känsloväg. Jag är fortfarande helt paff över det spontana härliga roliga besöket som kom när jag som minst anade det.
.
Sitter fortfarande och undrar vad som just hände???
.
Det sjuka med sådana här "förstagångsmöten" med bloggisvänner jag känt i en evighet men aldrig förr träffat IRL är att det faktiskt känns helt sjukt naturligt att träffas på riktigt iaf. Det jag menar är att ...... jag vet inte vad jag menar just nu men jag vet vad jag känner.


Usch jag är så förvirrad fortfarande och det spontana besöket gick så fort att jag nu försöker spela upp vad som hände igen och igen och igen. Herregud! Jag hade velat ha Viveka och Micke hos mig mycket längre. Tyvärr var de påväg till Vivekas syster för att fira hennes 30-årsdag. Eller vadå tyvärr förresten! Tack vare syrran hade ju faktiskt Viveka och Micke vägarna förbi Stockholm. Inte bara det... de tog sig TID att söka upp oss och hälsa på liksom!!

Vilken tur för mig, för oss, mig och Ludde att de fick för sig att vara sådär härligt spontana som jag älskar att folk är. Tyvärr varade den spontana stunden alldeles för kort stund. Fast det hade ju inte varit så spontant om Viveka hade förvarnat om sina planer tidigare. Fast jag hade ändå önskat att de stannat längre.
.
Nu vet jag inte vad jag skriver om längre.... det bara, jag vet inte, det bara snurrar av tankar och känslor efter mitt intryck av besöket. Tror jag får göra ett nytt inlägg när jag är pigg och klar i huvudet imorgon.


.
För länge sedan då jag inredde under trappen skrev Viveka i en kommentar att hon en vacker dag tänkte minsann sitta där inunder med ett glas rött..... föga anade jag då att det skulle ske på detta lilla spontana vis;-)
.

.
Självklart ville jag ha en bild på oss tillsammans. Ludde fick ta fram min digitala kamera och Micke han tog fram sin...ja han tog fram sin stora jättesuperduper proffsiga mega kamera! De bilderna lär väl Viveka visa senare på sin blogg, fotoshoppade och allt;-)
.

.
Åhhhh, jag ville bara kramas och kramas och kramas och jag vet inte om Viveka blev lite rädd där ett tag, haha. Men jag blev ju så glad:-)
.

.
Ja sedan var de tvugna att hasta vidare till syrran och innan de for kom vi ju på att kanske min kära grannfru som gästbloggat så duktigt hos mig under min semester kanske ville träffa min bloggkompis som även blivit en av Annsos favvisar.
.
Vi plingade på och chockade även henne med detta plötsliga spontana härliga besök!
.
Nu inser jag plötsligt att våra stackars karlar fick fota oss i olika modifjanger. Ludde med sin lilla fjuttiga digitalkamera och Micke med sin megastora proffskamera. Såhär med facit i hand undrar jag varför i hela friden inte jag eller ens Viveka kom på tanken att fota våra stackars karlar ihop!????
.
VILKEN GREJ!!!
.
Viveka och Micke från Humlebacken kom just förbi och hälsade på;-)

13 kommentarer:

Erika sa...

Skot skoj!
Ja du, har du vägarna förbi så.....okej jag förstår om du inte vill se byggkaoest men säg om 1½ år kanske....då får du komma förbi

ColonialEast sa...

Förstår att du måste blivit superchockad. Vilken kul överraskning!!! Får jag besök i morrn ??????? Jag har fått ett kryptiskt meddelande :-)

Harry sa...

håhå vilken fredag kväll du fått.

Det är kul när oväntade saker inträffar.

Ser framemot att få se fler inlägg från dig snart.
Kramar

Brunkullan sa...

Så skoj! Förstår att det måst blitt en chock:) Men en rolig chock:)

Susanne

annicap sa...

Gud vad roligt!!!

Jag blir alldeles tårögd när jag läser detta. Fantastiskt att man kan bli vänner här ute i cyberspace!

Ha det jättebra!

Tinnar och torn sa...

Hahaha...vilken grej! Härligt.Ska rusa in i duschen nu och sen blir det dop. Skönt att du är tillbaka i bloggvärlden lite. Kraaaam o ha en superbra helg nu. Petronella

Vimsingen sa...

Vilken trevlig överaskning! Hoppas ni får en fortsatt bra och lugn helg.
/Vimsingen

Pernilla sa...

Kul!!!!!!!!!!!!!!!!
Förstår chocken men vad roligt!

Jag tänker att vi kanske ska göra en liten IRL bloggbesökturné! Vem är på?

Jag vill se allas hus på riktigt!

ColonialEast sa...

Det blev en lördagschock för mig! Fast lite förberedd var jag. Det är så himla häftigt! Det blev lite stökigt här hemma där på semestern men jag hoppas att ni också kommer och hälsar på snart! Härligt att du är tillbaka Maria. Kram!!!!

ColonialEast sa...

Just det - fick för mig att du skulle hänga på Viveka så jag hade dukat till dig också :-)

Soltorpsgarden sa...

Hihi vad kul att ser er båda på bild! Ja vilken överraskning! Kram

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Ja du, bara passa dig för rätt vad det är står jag också i dörren. Ha, ha, ha! Observera att detta inte är ett kryptiskt meddelande utan mer ett hot;-)

Men visst är det trevliga, Viveka och Micke:-)


Se nu till att komma på banan igen, din tokspagge!

Kramkram

Viveka på Humlebacken sa...

Haha, det var kul!! Förlåt om du blev helt skräckslagen.. det var inte vår mening. Men vi ville liksom inte säga något för vi ville inte att du skulle känna att du var tvungen att förbereda en massa eller så.. och så var vi ju inte säkra på att vi skulle hinna ut till er. Det var jättekul att få komma och se ert fina hus, i vilket fall som hels,t och JÄTTEkul att få träffa dig och Ludde. Ni är SÅ välkomna hit och hälsa på! Kram