söndag 3 maj 2009

Speedade tre dagar.

Oj, vad hände? Här sitter jag och skriver ett inlägg med trötta armar. Det gör ont att skriva för mina fingrar ömmar. Orkar knappt lyfta armarna. Axlarna värker. Handlederna är slut. Gubben min la sig på soffan precis och somnade på studs. Nyss var vi nere och kollade brasa för första gången i det nya området. Tjoff och pang så vart det söndag. Vart tog den här helgen vägen?
.
Vi tar det från början...
.
Valborg= Grill och mys med nya grannar. Brasa. Lokalt tivoli. Mera mys med nya grannar. Sova säng, eller ja först soffa en stund. Sedan säng. ZZZZZZZ.... Ungefär så, typ.
.
På agendan i helgen hade vi altanbygge.
.
På fredagen kom vår vän Johan målare för att hjälpa oss komma igång med altanbygget. Vädret var kanon och humöret på topp.
.
.
Vi bestämde oss för att börja med den yttre frisen för att sedan kunna jobba oss inåt med att trava trallen. Det var lättare sagt än gjort. Många tankevurpor krävdes det innan vi satte gerningarna rätt i vinklarna.
.

.
Jargongen och stämningen var dock ändå på topp. Det fanns ju inplanerade vätskepauser;)
.
.
Någongång kring lunch dök nya grannen Thomas upp.... "Hej, hej". Med sig hade han några pilsner och en skruvdragare. "Får jag vara med och leka? Ni verkar ha så roligt" Klart du får, svarade vi utan att tveka. Thomas har sedan dess jobbat med oss ända till söndagkväll! Snacka om god granne!
.

.
Det har burits upp plankor, kapats brädor, skruvats skruvar.....
.
.
...till förbannelse. Jag vet inte hur många meter trallvirke jag kånkat upp för vår slänt under helgen. Mina armar är alldeles blå och mina axlar är helt slut.
.
Eftersom vår altan blir så väldans stor har vi valt att bygga den med plank i en bredare dimension än den traditionella. Det skulle se alldeles för plottrigt ut annars. Shit nu fattar jag varför jag är så slut. Plankjäklarna väger ju för hundan dubbelt så mycket! Dimensionen på plankorna är 34X145.
.
.
Som sagt, jargongen har varit hjärtlig och skratten många. Vi har slitit som djur men vi har också haft väldigt skojigt. Verkar inte som om grannen ångrade sig för sitt spontana besök som varade i dagarna tre.
.
På lördagen blev det bara arbete fram till 15.00. Luddes mamma som fyllde 60 på självaste innebandyfinaldagen. (minns ni?) Ställde till med kalas mitt i allt.
.
Det var bara att byta ut blåtöjet mot festklänning. För en stund.
. .
.
Det var ett litet brejk vi faktiskt behövde. Här poserar farmor Stina med sina barnbarn.
.
.
Rebecca hade med sig 60 stycken underbara röda rosor.
.
.
"Snart har Alexandra vuxit om mig" säger farmor Stina som faktiskt är lång själv. Ja du Stina, om du tittar noga på bilden så var det faktiskt ett tag sedan hon gick förbi;-)
.
.
Ingen rast ingen ro. På söndagen krigade vi vidare och japp, Thomas granne ville vara med och leka med oss även denna dag;)
..
Vid garaget överst till höger i bild står vårt virke. Det är därifrån allt virke kånkats upp ifrån!
.
.
Vätskepauserna under denna dag har varit helt annorlunda än de vi haft under de andra dagarna. Kanske var det därför det var segare idag? Eller så berodde det helt enkelt på att våra kroppar nu börjat säga ifrån.
.
.
Jag är supernöjd över att alla friserna och gerningarna blivit så raka och fina. Det kunde verkligen inte blivit mer perfekt än såhär!
.
.
Så najs!
.
.
Nu är vi alltså klara med det övre etaget på 63 kvm. Då återstår det "bara" resten då;-)
.
Jag är så slut nu att jag tror att jag inte ens orkar ta min bloggrunda. Jag är väldigt nyfiken på vad ni har haft för er. Besöker er under morgondagen.
.
Hoppas ni haft en härlg helg alla ni där ute.

13 kommentarer:

Erika sa...

Jäklar vilka armar o tjurnacke du måste ha fptt efter burit alla plankorna själv. Satt gubbarna på rumpan o skruvade bara medans du slet?
Hoppas du får vila några så att du orkar med nya tag till helgen.

Helena sa...

Oj ni har verkligen varit ihärdiga under helgen, kommer bli jättefint!!

Kram

Helena sa...

Vad snyggt det blir.Kommer att bli kanonbra när det blir färdigt.
Vad duktiga ni har varit.
Kan meddela att vårt hus nu är vitt och fint.Det blev så himla snyggt .Vi är super nöjda.
Ser framemot att få se ert fortsätta arbete med altanen.
Ha en härlig vecka trots värkande armar.
Kram Helena

Anonym sa...

Kan mycket väl tänka mig hur slut ni måste känna er i armar och rygg efter att ha burit alla plank och lega på knä med skruvdragaren! MEN - jädrans vad det är värt det! Det blir ju så attans snyggt!!

Vilka härliga dagar ni har att se fram emot när altanbygget är klart!

Ha det gottigottgott!
Kram Malin

Vimsingen sa...

Låter som om ni har haft fullt upp i helgen. FInt väder har det också varit.

Ni kommer få en så stor och fin altan!
/Vimsingen

Charlottas hemmaplaner sa...

Men kära nå'n vad ni har jobbat på. Nu börjar det verkligen likna något. Ser på detaljerna att ni inte slarvat. Killarna är proffs helt enkelt. Och du har ju bidragit med kroppsarbete. Tror inte att du behöver gå på gymmet om du fortsätter så här. Du kommer att vara både vara fit och brun med allt hårt utomhusarbete. Om det tar emot så får du försöka tänka på hur himla snygg du kommer att bli inför premiärdoppet i ditt utespa.

Kram //Charlotta.

Lotta-livets väv sa...

Vilket häftigt altangolv ni fått! Här kan ni bjuda alla hjälpsamma grannar på dans! *ler* Underbart med hjälpsamhet och tänk vad den här helgen har varit jobbarhelg...överallt tror jag!

Cattis sa...

Vad roligt att få se vad ni gjort!
Vilken enorm veranda det blir.

inte märkligt alls att du är mör :-)

Tur med vädret hade ni också. Antar att ni alla fått en hel del färg också...

Kram
Cattis

Malin sa...

Hej Maria!

å vad fint det blir! Precis som allt annat ni har gjort. Jag/vi har fått så mycket inspiration av er och kanske "stulit" en och annan idé också. ;)

Har ni valt vanligt tryckt virke eller något annat och i så fall varför!? Vi står och väger mellan klinker = inga stickor, inget underhåll eller någon form av trall tryckt eller värmebehandlad. Jag är urless på att ungstackarna ser ut som igelkottar på somrarna men klinker är ju tyngre och kräver lite annat underlag.

kram från
Kusin Patricks fru Malin

Viveka på Humlebacken sa...

Å vad det blir bra. Är så nyfiken på hur du ska "inreda" sedan också:)
kram

Anonym sa...

hej!

oj vad fint det blir! har följt din blogg några veckor nu å fastnat, ni har ett superfint hus och du skriver så ärligt å härligt =)

nu till en fråga om jag får fråga =).. vi byggde hus för nästan 3 år sedan och har liksom er ett stort altandäck, vårt går också längs med hela långsidan och är på c.a 100 kvm.. och precis som er har vi byggt på en kuperad terräng.. vilket innebär att vi har en slänt mellan vårt däck och trädgården så att säga och en bred trappa ner i mitten (vi valde att göra så för att våra små skulle få en plan trädgård att spela fotboll å annat på).. nu är vårt stora problem att vi inte vet vad vi ska göra med slänten?!?!?! nu äntligen börjar trädgården i övrigt ta form men slänten har vi inte gjort nåt med, där frodas bara ogräs å den ser för traaadig ut! ni ser ut att ha en hel del slänt, vad har ni gjort med den? ser ut som småsten å några stora vita å lite buskar? jag e ju ingen trädgårdsmänniska å vill ha nåt lättskött! kan du ge mig tips vore jag evigt tacksam!!

många kramar 27-årig med ett helt underbart hus (förutom trädgårdsslänten då!! =)

Maria sa...

Hej anonym,

vad roligt att du börjat "hänga" här hos mig och tack för dina söta ord.

Jag är inte heller någon trädgårdsmänniska därfför strävar vi istället efter att skapa stora rena ytor. Har man småttingar vill man ju klart ha en gräsplätt helst plan att leka på. Vi lyckades få ut en liten sådan iaf.

Vad gäller slänten så har jag fått tips och råd om att lättast att sköta är om man planterar barrväxter som "kryper" eller växer på bredden. Mina stenbumlingar mellan planteringarna är dekorativt. När man planterat klart det man vill ha täcker man de tomma ytorna med täckbark. På så sätt undviker man ogräs.

Vår slänt är inte planterad ännu. Den du ser på bild är min grannes. Jag kommer givetvis att visa när jag planterar och gör iordning slänten så får du se:)

Kram Maria

Linda sa...

Riktigt najs!
Vilket härligt trädäck. Snyggt jobbat.
Vi ska oxå snart dra igång vårt projekt trädäck, tur jag ser hur fint ni fått för då blir man själv sugen på att börja.
Vi har redan ett utespabad som vi bara längtar efter att få placera på trädäcket och köra igång igen. Maria det köpet kommer ni inte ångra, vilken livskvalitet.
Ha det så bra och tack för all inspiration och jag hoppas ni vilar er lite oxå!
Kram Linda