fredag 29 maj 2009

Medan han sov

Bloggade jag. Egentligen bloggar jag nu. I skrivande stund. Medan han sover, men när det här inlägget är klart blir det bloggade jag, medan han sov. Förut alltså.
.
Så, medan han sov bloggade jag. Capisch!

Vilken lustig dag det varit. Ludde gick upp tidigt. Väldigt tidigt och började mata på med sin el. Jag själv drog till Trosa, världens ände enligt Trosianerna för kundbesök och lunch och mera kundbesök.
.
När jag kom hem på eftermiddagen hade inte min man ätit på hela dagen. Inget som förvånade mig förvisso, men det gör mig arg ändå. Måste en annan stå brevid då han ångar på och mata eller? Jo så är det!
.
Fick slänga mig på spisen och snabbt svänga ihop en smarrig man-tager-vad-man-haver-koliox!
.
I och med denna sena lunch eller tidiga middag, vilket ni vill har vi ikväll efter härlig dusch och bastu smällt i oss schyssta ost myror som vi doppat i O`boy. Det var inte igår jag drack det, men det var gott. Väldigt gott. Så pass gott att det får bli en favorit i repris till frukost faktiskt.
.
Fasen, nu kom jag av mig. Undrar varför? Skulle dokumentera vad vi gjort idag och jag berättar vad vi ätit.
.
Hursom,
.


De små spottarna var uppe då jag kom hem. Superfina. de är väldigt små och eleganta. Längtade till mörkret för att se dem lysa.
.
.
Spotstolpen satt på plats precis där jag ville ha den.
.
.
Att fylla ölkylen var tydligen med på Luddes "att göra lista" idag.
.
.
Ser ni tre små spottar där i skärmen? Så pluttiga och söta.
.
.
Ja, och en herrans massvis med sånt här var kopplat och klart.
.
.
Efter det att jag kommit hem och inspekterat allt han gjort och matat honom med mantagervadmanhaverkolioxen tog jag fram lite fredagsgodis. Gissa vem som dricker vad?
.
.
Japp! Helt riktigt. Där står jag och skåpsuper ser det ut som.
.
.
Nu var det inte tänkt att "bara" sitta ute och sippa. Självklart skulle det ju jobbas vidare. Att sätta fiberduken mellan altanerna stod på denna fredagkvälls agenda.
.
Ludde hade ganska ont i knäna efter dagens krypövningar då han dragit elen så därför tog jag tappert på mig ansvaret att skjuta fast fiberduken.
.
.
Auch..... Under trappen fastnade jag med låret. Fy Sören så det sved. Jag hade ju inte direkt valt de bästa arbetskläderna ikväll. Cykelbyxor och badtofflor. Hur tänkte jag där???
.
.
En bra stund och ett till par trasiga knän senare var det hela färdigt.
.
För varje moment man gör färdigt....kommer man ett steg närmare målet. Det är en sån skön känsla. Imorgon smäller vi dit väggen i ett nafs! Jag känner mig stark. Trots mina knän och mitt svidiga lår.
.
.
Kl 21.30 var vi klara och här sitter jag och undrar hur länge solen ska lysa denna kväll.
.
Möra som två välhängda biffar. Heter det så? Låter perverst. Möra som två.... hoppade vi in i duschen följt av en härlig och välbehövlig bastu. Efter det boffade vi i oss ostmackor med O´boy och.... vänta nu, det har jag ju redan berättat.
.
Vi käkade i alla fall i väntan på att det skulle bli mörkt för att kunna gå ut och provtända "dagens" pul.
.
.
De små väggspottarna lös kanonbra! Inte för mycket, inte för lite. Aldeles lagom.Perfekt.
.


Rekomenderas varmt.
.
.
Belysningen i utespat blev också precis som jag tänkt mig. Riktigt najs!
.
Imorgon är en annan dag. Imorgon är en ny dag. Imorgon ska vi fortsätta kriga ute på altanen. Tillsammans. I vått och torrt. I nöd och lust. Till döden skiljer oss åt.
.
Men först.... måste även jag sova. Godnatt.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har egentligen inte alls tid att sitta och läsa några bloggar, och allt mindre tid till att kommentera - MEN JAG BARA M Å S T E - GUUUUD VAD SNYGGT DET BLIR!!!!! Skitläckert med spotarna på väggen som lyser ner - kommer se så jädrans läckert ut när det är möbler på plats! Bra tänkt där av er Lundinare! (Och oj, vad jag tänker lägga era altanspotar på minnet när det är det är dags för vårt altanbygge senare - jag ska "sno" era ideér så mycket jag bara kan;))

Hoppas ni båda har fått en välbehövlig nattsömn - ute skiner solen och nu MÅSTE jag slänga mig i duschen för att fara vidare på dagens fotbollsaktiviteter!

Kram Malvis

Viveka på Humlebacken sa...

Er altan blir nåt i hästväg - alltså HUR SNYGG SOM HELST!!!
Vi har också en del belysning i vår altan, och jag var ganska nöde med den innan, men nu känner jag att det kunde gjorts med mer eftertanke. En av få saker som känns som vi gjorde lite som det blev.. Men det går ju att fixa till i efterhand, vi har ju i alla fall strömmen därute:)
Ha en härlig helg, och du, finns det inte nåt blogglavemnag?

petra sa...

Så himla snyggt det är. Såå söta och fina små spottarna är. Har lagt till några av era bilder i min mapp av favoriter till trädäck.

Hoppas solen lyser på er idag, för här lyser den med sin frånvaro. Men vad gör väl det, jag ska sitta i en träningshall heeeela dagen. Tösen har träningsläger med gymnastiken. Jag vill inte bara lämna henne där, jag har till och med gjort mot mig själv idag. Genom att låta henne åka i förväg med en kompis mamma, jag ska dit om 40 min. Jag brukar ALLTID följa med och vara med på alla, hela träningarna. men inte idag. Känns i magen.
Så det är helt ok att ni får ha solen idag om jag får ha den i morgon.hihih

ha en superskön helg
kramen

Cina sa...

Fy fasiken vad avis jag blir ;-)
Er altan blir den finaste jag sett, så det så!!

Jag måste bara tillägga (kanske skrivit det förr) I love your blog. Den är verkligen min favorit, läser den varje kväll.

You go girl!
Kram Carina!

Christina sa...

Det bli så himla fint! Antar att ni jobbar lika flitigt idag och har en mysig kväll på altanen sedan. Ha det bra! //Christina

svartataket sa...

Tjustigt!! Men frågan är varför just vi girls alltid ska skada oss då??? Är det för att det ska synas att vi verkligen gör något eller? hahaha
Så ni ska köra med 45x25? Eller fattade jag fel? Man kanske ska se skillnade innan man slår dig 45x45? Jaja,vi kommer på mer hela tiden så när vi nu hinner göra det är frågan! Nu deklarerade maken att tändvätskan är slut= jag måste åka o handla som ändå skulle göra det:) Jaja, jag hann skriva en rad till! Nä skam för tiden och bloggen och besöka dig! Tiden räcker inte till och därför har jag kört på reserven ett tag, men snart är jag fulltankad och kan gasa vidare igen:))

KRAAM jessica

Erika sa...

Go natt på dig, hoppas ditt lår mår bättre.

petra sa...

Måste bara skriva en gång till. Ert altanbygge är bara snyggast. Är ofta inne och kollar och så kallar jag på mannen. Kom här och kolla, kolla in detta osv... hihih
Härligt nu får det med kvällssolen.
Vårt förra hus hade inte kvällssol på baksidan så när vi köpte nytt så sa vi att det skulle vi ha i nästa hus. Och vad gör vi, köper ett annat hus med kvällssol på framsidan igen. Hmmm, men vad gör man när man faller för planlösningen.

Ha det bäst
kram

Pernilla sa...

Såååå fint! Men stackars knä! Pobrecita!

Jag har en fråga som är bättre lite mindre officiellt. Om du har tid o lust maila mig gärna på skrivarmamma@gmail.com

Kram!

Anonym sa...

Grattis Roddan på din dag idag!!!!!!!!
Kram Michelle

Charlotta sa...

Grattis på födelsedagen!!! Tjugosju igen, heller hur? ;-)
Hoppas att din dag firades med att inviga altanen och bubbelbadet. Lova att du visar....

Kramar i massor

//Charlotta.

Viveka på Humlebacken sa...

Grattis på födelsedagen, kära Lundinska!!
Hoppas att alla varit bussnälla mot dig, skämt bort dig och hyllat dig som sig bör.
massor av humlebackenkramar

V

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Grattis på födelsdagen Maria!! Antar att du fyller 17, med tanke på pippilottorna:-)
Det blir bara så fint hos er att man dör. Ludde är skitduktig, hälsa honom det (Jonas tackar för din hälsning:-)
Trist med såret på benet, men det läker ju som tur är.
Antar att vädret i helgen har varit lika strålande hos er som här. Då fick du en strålande födelsedag.

Kram från oss i södern