tisdag 30 september 2008

Hemma nu.

Ja då var man tillbaka i vardagen igen. Jag kom hem på söndagkvällen mör som en välhängd ryggbiff. Resan hem var fruktansvärt låååång och vi mellanlandade tre gånger. Det tog ungefär 26 timmar från dörr till dörr.


Igår måndag led jag fruktansvärt av det som kallas "jetlag" Idag känner jag mig lite piggare trots endast 4 timmars sömn inatt!

Det har varit en fantastisk vecka fylld av många härliga nya upplevelser och erfarenheter. Jag har lärt känna massor med kolleger som jag inte kände till tidigare. Vi reste 185 personer från företaget. Fabrikspersonal, kontorspesonal och (vi) "folket ute på fältet" Man kan kanske säga att vi haft en häftig personalfest som varat i en vecka men vi har även arbetat en hel del.

Seminarier, matlagning, grupparbeten, redovisning av grupparbeten inför alla andra med mycket mera. Vi har även lärt oss mycket om det Mexicanska köket och fått en väldans massa intryck och inspiration med oss hem att jobba vidare på.
Resan började i Mexico city där vi stannade i ett dygn. Där "turistades" det duktigt. Vi for runt på diverse sevärdigheter i staden där det bor inte mindre än 29 miljoner människor! Vi besökte även pyramiderna som Aztekerna byggde långt före kristu födelse.Ända upp på toppen kom jag. Det var en tung klättring, men vilken fantastisk känsla det var att ta sig upp. Det är helt otroligt att människor lyckats prestera ett bygge som detta utan vare sig lyftkranar eller andra hjälpmedel.Från toppen av pyramiden såg man en hejdundrande vy över vidderna.

Efter Mexico city flög vi vidare till Puerto Vallarta som ligger på andra sidan mot Stilla
havet.

Den här årstiden bjuder på regnperiod kring dessa trakter. Det regnade en stund varje dag, men temperaturen var konstant densamma. Dag som natt. På land och i vatten. I regnet och i solen. Helt otroligt! Luftfuktigheten och värmen var extremt hög. Det var ingen mening att plocka fram hårtorken kan jag säga;)

Vi bodde på ett jättefint hotell i Puerto Vallarta. The Marriot Casamagna.

Poolen var jättestor och havet låg precis nedanför.


Jag och min rumskompis Ann, hade ett perfekt läge. Från vår terass hade vi en jättefin och rogivande utsikt. Varje morgon mumsade vi på vår frukost där, och mysiga pratstunder fick vi.
På måndagen låg jag tyvärr magsjuk. Till all tur var sängarna hur sköna som helst;-)

En klockäkta Mexicansk byafiesta fick vi även uppleva. En hel by uppe i bergen hade öppnat upp sin famn enkom för oss. När vi anlände till byn i våra fyra bussar togs vi emot med orkestrar, blommor, tacos och en massa margaritas.


Barnen slog på Pinjatas fyllda med godis. Och överallt fanns stånd med mat och dryck som de bjöd oss på.


Den här Mexicanaren red runt bland oss på sin åsna och med sin kagge med tequila som han glatt delade med sig av;) (alla karlar försågs med varsin kopp som de hängde runt halsen)

Kvällen avslutades på byns "ranch" där det bjöds på massor med mera mat och dryck, och förstås av Mariachi sångare och fyverkerier. De hade tom en fyverkeripjäs som bildade vårt företags logotype över himmeln. Helt fantastiskt!

En dag badade jag med delfiner. Det var i en pool med ledning av en delfinskötare. Visst var det lite opersonligt när det inte skedde med vilda delfiner i havet, men upplevelsen var helt klart helt otrolig.

Tänk att hoppa i en bassäng tillsammans med STORA fiskar! Det var faktiskt jättehäftigt. Vi fick instruktioner på vilka tecken vi skulle använda för att "leka" med delfinerna.

Roligast var nog när man skulle ligga raklång på mage i vattnet med utsträckta ben. Under vattnet såg man två delfiner simma som två projektiler för att sedan tvärvända precis bakom och trycka upp sina nosar under fotsulorna för att sedan skjutsa iväg en med en jädrans fart.

COOLT!
Fick även pussar av den manlige delfinen;)


På nätterna gick vi ner till havet för härliga nattdopp. Vattnet var badkarsvarmt. Tydligen så var den här stranden ett välbesökt BB för sköldpaddor. Många från vårt sällskap hade sett jättesköldpaddor kravla upp på nätterna för att lägga sina ägg. Tyvärr lyckades inte jag tajma in en sådan upplevelse under mina nattliga bad.

Däremot fick jag den stora äran att se "Kalle" födas. Kalle är en liten krabat som kläcktes natten mellan torsdag/fredag förra veckan och jag är den första varelse han stiftade bekantskap med;)


Mina vänner, låt mig presentera er för Kalle. En liten nykläckt sköldpadda;) Han var lite vilse så jag fick hjälpa honom till sina syskon och jag följde sedan med dem på sin resa ut mot det stora havet och den nya världen som väntade dem.


Ser ni vad duktiga de är! Kalle fick jättebra fart när han väl kom på rätt bana.Här har de kommit fram till vattnet och vid nästa våg simmade de iväg.

Om någon av er någonsin simmar runt i Stilla havet och stöter på en fin sköldpadda som ser ut som en Kalle så hälsa så hjärtligt från mig;)

Ja, då var man åter tillbaka till vardagen då.


Jag vill tacka er alla för ert engagemang kring mitt bänkletande. Det visade sig att den kom från IKEA och den fanns givetvis inte kvar. Jag fick beskedet från IKEAS kundservice att de inte visste om den skulle komma tillbaka nästa säsong men uppmanade mig att hålla ögonen öppna kring vecka 10.

Jag lovade en serie kryddor till den som hjälpte mig finna min bänk. Jag har tittat noga och kommit fram till att Sofia (sofias blogg)var den som ledde mig till just den bänken jag sökte först.

Petra (Colonial east) gav mig ett tips på andra bänkar som jag helt klart kan tänka mig. Därför skickar jag er ett varsitt set kryddor.

Tack för alla ni för hjälpen.

11 kommentarer:

ColonialEast sa...

Gud vad härligt det låter med Mexico! Måste vara skönt att kunna avsluta ert stora byggprojekt med lite ledighet och sol och bad. Antar att det inte blev så mycket i somras :-) Och vad kul att jag har vunnit ett litet pris!! Ser fram emot det. De där bänkarna är supersnygga och bra kvalitet. De står i vått och torrt. Kram!!

Charlottas hemmaplaner sa...

Välkommen tillbaka! Vilka underbara bilder från Mexiko! Du kan lätt sadla om till resesäljare, efter det du berättat så bara MÅSTE jag åka dit!!! En puss från en delfin är definitivt värt den långa resvägen.
Även om du har haft en fantastisk resa så förstår jag att du är jätteglad över att vara hemma nu, eller hur?
Kram //Charlotta.

Helena sa...

Hej Maria!
Du verkar ha haft en underbar resa,förutom magsjukan då.Vad härligt det verkar att simma med delfiner.Det kanske får bli en resa i framtiden till Mexico.Vem vet när allt byggande är färdigt.
Ha det nu så bra.
Kram Helena

Tinnar och torn sa...

Tjohopp! Välkommen hem, du verkar ha haft det underbart!! Vilken utsikt...Inte ett dugg avundssjuk,nähehedå :o) Får man fråga; vad jobbar damen med och en fråga till; behöver ni folk, mohahaha....Ha det bra.. Kram Petronella

En mammas drömmar sa...

Välkommen hem! Ni verkar ha haft en helt fantastisk resa! Är inte så lite avundssjuk måste jag säga!

Kia

Viveka på Humlebacken sa...

Oj vilken resa!! Helt underbart. Mest fantastiskt tycker jag nog var att du fick se en sköldpaddsunge kläckas. FÅ förunnat! Grattis till det.
Skönt att vara hemma, gissar jag, i det nya fina huset!
kram

Sofia sa...

Hej Maria! Vad glad jag blev. Det var verkligen ett ljus i allt badrumsmörker. Min mailadress är: sofia@maca.se. Kram

Karlsebakken 37 sa...

Åh, välkommen hem!! Fantastiska bilder från en uppenbarligen fantastisk semester! Men kul att ha dig hemma igen - nu ser jag med spänning fram emot bilder på vad som har hänt hemma medan du har gottat dig i solen och värmen...! ;) Kram Caroline

Tinnar och torn sa...

Hejsan! Nyfiken i en strut här ;o) pellerin70@hotmail.com
Kram Petronella

Anonym sa...

Vilken fantastisk resa!! Att få bada med delfiner låter så otroligt läckert (även om det nu var i en pool). Även sköldpaddskläckningen måste ha varit en upplevelse att minnas! Kul att du visat så många roliga bilder och bjuder på dig själv så mycket!!

Hur som helst så tycker jag att det känns jätte kul att du är hemma igen, konstigt egentligen.. jag menar vi har aldrig träffats och ändå kan man sakna en cybervän... vilken märklig värld vi lever i! Men du är en av mina ABSOLUTA favoritbloggar att läsa för jag tycker att du skriver så underhållande och hela tiden med glimt i ögat!
Kram

sofias sa...

Märkligt att någon "annan" sofia tar på sig kredd att ha hittat Ikea bänken.Jag får byta namn.
Trist!
Mvh
Sofia