lördag 20 september 2008

Inget blev som jag tänkt!

Typiskt. Jag hade ju tänkt lägga in massor med inlägg idag för att ni inte skulle glömma bort mig nu när jag skall vara borta en hel vecka.

Tusen saker kom emellan. Mitt i allt bjöd våra goda vänner Bertilssons in sig på middag. Att jag sedan runt midnatt kom på att jag kanske borde packa gjorde ju inte saken bättre.

Nåväl, här sitter jag nu mitt knäppo klockan är 04.46 och lägger in detta så viktiga inlägg;)

Det är nämligen på det viset att jag har en liten uppgift till er, och den som löser den åt mig har en fin premie att inkassera.

Så här är det, jag är ingen duktig "sakletare" på internet och därför ber jag er om hjälp. Jag hoppas innerligt att någon finner det jag söker.

Det jag söker är en sådan här.....
fin bänk till min entre. Jag är tokkär i den bänken.

MEN VART KAN JAG KÖPA DEN???

Den skulle passa så väldans bra hos mig!
Tycker ni inte? där under det runda fönstret.
Stilen på bilden med bänken eftersträvar jag att ha på vår tomts framsida. Mycket sten och krukor. Fint litet träd i ytan med småsten.

Så här börjar vår tomt att ta form. Än så länge bara sten. Det fattas "lock" på muren och i jorden runt om muren vill jag ha en vintergrön häck. Kanske liguster.


Än så länge ser det hårt och kalt ut. Men det ser i alla fall rent ut.
Det tomtarbetet jag visade lite bilder från tidigare idag och lovade att visa mer ifrån får tyvärr vänta till jag återvänder. Det blev tokmörkt när jag kom på att jag skulle ut och fota:(

Till den som hittar vart jag kan finna min bänk. (Eller någon liknande) skickar jag detta fantastiska batteri av kryddor.
Det är kryddserien "More by Santa Maria" Nio härliga sorter är det. Vad sägs om blandningar som Cacao chili, Orange pepper, Wasabi sesame, Rock & sea salt, Tripple pepper, Pasta basilico, Chili lime, Mango curry och Sweet heat BBQ.

OBS! det är inte dom på bild som erhålles. (De är mina) Självklart skickar jag nya oöppnade burkar;-)

Ha en härlig vecka och lycka till med sökningen av min bänk;)

15 kommentarer:

Anonym sa...

Så fint ni får det Maria! Det ser jättefint ut med stensättningen och den lilla rundeln med småsten där ni tänkt ha något träd är superfin, likaså muren som delar av entrén mot garageuppfarten gör att det ser mer livfullt ut - SNYGGT!! Håller med om att den bänken du hittat skulle passa super bra vid din entré, hoppas du får tag i den!

"Glömmer bor dig" - pyttsan! Kommer att sakna dig - absolut!

Ha det gott! Kram

Viveka på Humlebacken sa...

Hmmmm, håller ögona öppna, lovar.
Ha det gött
kram

ColonialEast sa...

Hej Maria,

Tror inte det är exakt den bänken men Byarum har massa fina bänkar som kan stå ute året om (har en sån soffa - jättenöjd). Kolla här: http://www.byarumsbruk.se/soffor.htm
Liknande är Lessebo och Skillinge bänkar. Och så gillar jag Jujol soffa. Om du vill se dessa live så tror jag att bästa utbudet finns på Ekerö möbler. Där köpte jag min Byarum soffa för ganska så många år sedan.

Lycka till! Och ha det så supernice på din lilla resa! Kram!!

svartataket sa...

hoho i stugan!! Frågade precis maken som är i branschen och han sa att han inte visste just den,men han rekommenderade Byarumsbruk och dom har ju sååååå fina saker.Eller skulpturfabriken! Olala.. Trevlig tripp!!
Nu måste jag zippa lite vin och tacopajen är snart klar!

KRAM

Charlottas hemmaplaner sa...

Hallå där!
Jag är helt frustrerad för jag är 100% säker på att jag har sett denna bild antingen i en heminredningstidning eller huskatalog. Problemet är bara att jag har samlat på mig MASSOR av sådana tidningar så det är lite som att leta efter en nål i en höstack..Minns den för att jag också tyckte att denna bänk var både originell och stilren. Återkommer om jag hittar något.
Ciao! //Charlotta.

annebelle sa...

Bänken är jättesnygg, kan tyvärr inte hjälpa dig var du hittar den. Kul att se hur ert fina hus växt fram. Vi bygger också ett Trivselhus men ett murat tvåplanshus.

Tinnar och torn sa...

Alltså nu har jag letat och letat...hittar ingen exakt sån bänk. Var har du sett den, är det du som tagit kortet? Kan du inte ringa på och fråga bara? Ska fortsätta leta lite till...:o)
Det finne en utmaning till dej på min sida sen när du kommer hem. Men känn dej inte tvungen, jag själv tyckte den var rätt mastig så jag blir inte syrak om du avböjer. Men det skulle vara kul att få se svaren ;o)Hoppas du haft en bra vecka även utan blogging ;o) Kram Petronella

Tinnar och torn sa...

Nej det FINNS en utmaning inte finne, hahaha.....ibland kanske man ska korrekturläsa lite bättre...kram

Helena sa...

Hej Maria!
Jag har letat och letat men inte hittat den.Säger som Charlotta att jag känner också igen den från någon inredningstidning men har tyvärr inte funnit den.
Jag ska försöka lite till så får vi se.
Hoppas att du har det trevligt på din resa.
Kram Helena

Sofia sa...

Hej,är nästan...säker på att bänken kommer ifrån Ikeas sommar möbler.Jag har nämligen ett bord i den serien.Du kan ju maila och fråga.

Lycka till!

Anonym sa...

Tror det är IKEAS! Mvh/Ulrika

En mammas drömmar sa...

Jisses vad snygga bilder du har lagt in på sistone. Tack för den översta bilden på bänken också, den löste massor av mina grubblerier vad gäller markarbetena utanför vårt hus!!
Skitsnygga vitvaror o kök ni valt. Blir inte så lite avundssjuk...
Kramar
Kia

En mammas drömmar sa...

ps...bänken heter smidö o är från IKEA. Tror dock inte den finns kvar i deras sortiment.
Kanske blocket eller tradera kan vara en giv?

/Kia

sofia sa...

Ikea bänken,här kommer en länk till på en blogg som har bilder.

http://useful-art.blogspot.com/2008_04_01_archive.html

Mvh
Sofia

Tinnar och torn sa...

Amen ...hallååååå...Ikea...nä nu blev jag nästa sur....;o)