söndag 7 september 2008

Vad vi gjort i helgen

Vi har haft ett lemmeltåg av ungdommar som kommit och gått under hela helgen. Det är så kul att Alexandra äntligen tar hem kompisar igen. De har ätit middagar med oss och sovit över.

Att sitta och umgås med en hoper glada sextonåringar är hur kul som helst. Vi har skrattat massor jag och Ludde tillsammans med dessa härliga ungdommar. Det bästa av allt är att se Alexandra lycklig igen;-) Det har varit tuffare för henne under byggtiden än vad vi förstått.

Under helgen har vi lyckats strukturera upp vårt dressingroom. Jag var lite orolig för hur det skulle bli. Rummet är inte jättestort. (7.8 kvm) det är ett knepigt rum med fönster och en liten märklig vinkel som blir till när man bygger själv.

Vi for till Ikea för att se om det fanns något system att skapa bra förvaring av där och vi hittade garderobssystemet Pax. Vi ville ha ett så maxat system som möjligt med mycket förvaringsplats och ändå lämna rummet öppet och luftigt för att lätt kunna komma åt allting där och för att kunna klä på sig i rummet.
Vi fick in två sådanahär sektioner. En varsin. Till vänster skymtar lilla märkliga vinkeln som blev en jättebra lösning till mina långa klänningar. Jag fick även in en radda med boxar att ha skor i. Jag måste säga att säga vad man vill om Ikea men vissa saker de har är riktigt, riktigt bra och dessutom till humana priser.På andra sidan finns Luddes sektion. (Det fattas lådor som var slut på Ikea) Därför har Ludde kläder kvar i väska att packa upp senare)

Eftersom vi valde att strunta i dörrar till skåpen valde vi trälådor i inredningen istället för trådbackar för att det skall ge ett mindre rörigt intryck.

Nu får vi in ljus i rummet då inget skåp behöver skymma fönstrena och dessutom fick jag in en smart liten bänk som man kan sitta på och fundera vad man skall ta på. I bänken finns det ett lock och i den förvarar jag mina handväskor. (Har inte så många, är ingen väsktyp. Men ändå)

Jag är jättenöjd med hur det blev i dressingroomet. Över förväntan. (Vi har en liten klädkammare till och där skall alla vinterjackor och vinterskor som är skrymmande förvaras.)Dessa små raringar kom fram i flytten. De har burits av både Rebecca och Alexandra. Nu får de vara en söt liten prydnad i fönstret;-)Vi hann även med ett besök på Bolagret. En butik med massor av skoj. Inte jättedyrt där heller faktiskt. Köpte dessa tre pallar. Det är alltid bra att ha pallar som är stapelbara att ta fram om man blir många. Kunde inte bestämma mig för vilken färg jag skulle ta så jag köpte en av var:-)

Jag har ställt dem i badrummet så länge och de gör sig riktigt bra där måste jag säga. Det blir som en liten ljugarbänk att sitta på när man bastar och behöver komma ut och pusta lite.
Bolagret föll Alexandra för dessa tre hyllor till sitt badrum. Nu slipper vi se hennes tusen atteraljer på golvet;-)
Nu är det riktigt mysigt även i Alexandras badrum.
Helgen är slut och det behöver inte betyda att "to do" listan är avbockad och klar. Imorgon kväll tar vi tag i Alexandras garderob.

Just nu ligger hennes kläder utspridda över hela kontoret/gästrummet.

Ajuste, imorgon kommer granitskivan till köksön hem. Spännande;-) Köksön är ju en liten egenritad special och givetvis är jag jätte spänd och förväntansfull över hur slutresultatet skall bli.
Slutligen, jag har blivit förärad denna blog award. Jag har fått den av Caroline som är en för mig ny "bloggkompis". Tack snälla Caroline;-)

6 kommentarer:

Viveka på Humlebacken sa...

Wow, vad bra det blir. Vi har precis samma inredning i vår klädkammare, det finns knappt bättre att få tag i tror jag. Fast vi har i björk, men funktionen är ju densamma.
Jättefräcka pallar och praktiska hyllor med korgar till Alexandras badrum. VI har ju också en 16årig tjej, och jag förstår precis vad du menar när du säger att det är så kul att ha dem hemma med sina kompisar, full rulle och en massa snack. Underbar ålder.
SÄg bara till om jag kan assistera med lite trädgårdsval, annars kan jag faktiskt rekommendera forumet på odla.nu, där kan man få svar på allt.
ha det så mysigt
kram

ColonialEast sa...

Hej Maria! Vad fint det blev! Håller med - IKEA är allt bra fantastiskt! Fattar inte hur de kan ha så låga priser på en del saker. Och vad skönt att dottern hittat hem. Tror nog att det är riktigt jobbigt för barnen med bygg. Här hemma stressar vi runt och har ingen tid till att göra något kul på helgerna känns det som. Och ta hem kompisar är inte att tänka på bland alla farliga "leksaker". Mina killar är så små så det funkar bara inte. Lä'ngtar efter att få ordning och kunna ha folk här igen. Supersnygga pallar också! Perfekt utanför bastun. Kram!!! PS. Idag dök den perfekta fönstersnickaren upp!

Sandra/Vi design sa...

Vilka snygga pallar du har köpt!

Tinnar och torn sa...

Hejsan! Vilken ordning det blir på kläderna, va skönt det måste vara! Du hittar säkert grejjer du knappt visste du hade eller...haha? Tack för din kommentar. Det värmer o veta att det finns andra som vet vad man går igenom, hur oviktigt det än kan tyckas för en del. Nu har jag bestämt mej för att köra mässing fullt ut. För egentligen tycker jag det kan vara snyggt. Det var bara så svårt att ställa om sej. Det behövdes några dagar bara! De där pallarna var verkligen fina, annars tycker jag det kan vara svårt att hitta bra stapelbara stolar. Håller med om tonåringar, riktigt härlig ålder, mina är 14, snart 17 och 18. Skönt att Alexandra trivs, det är superviktigt.De börjar bli så stora...Innan man vet ordet av så flyttar de ut, snyft... Kram Petronella

Charlottas hemmaplaner sa...

Låter som en toppenhelg! Att barnen har en massa kompisar som hänger i ens hus är det högsta betyg man kan få som förälder!!! När det gäller fixandet har ni har verkligen hunnit långt på bara några dagar. Att fixa klädförvaring är ett arbete som kräver mycket planering. Man vill ju få in så mycket förvaring som möjligt på några få kvm. Pax-garderoberna är verkligen jättebra. Skall själv köpa Pax när det är dags att fixa min klädförvaring om några månader. Jag älskar din lilla dressingroom-bänk! Så praktiskt och snyggt!
Kram //Charlotta.

Helena sa...

Ser jättefint ut i ert dressingroom.Har kollat på Pax inredning till mitt dressingroom ochså.Tror det blir kanon.Förstår vad du menar med Alexandra och hennes kompisar.Har en grabb på 15 och en grabb på 17 så jag förstår vad du menar hur mysigt det är att prata med tonåringar och deras kompisar.Eftersom vi nu bor i lägenhet är det lite trångt med alla men det går.Jag vill passa på att säga grattis igen till ert toppen fina hus.
Ha en jäätebra dag.
Kram Helena