måndag 8 september 2008

Vilka bloggar gillar jag

Jag började mitt bloggande Januari 2008. Jag hade blivit inspirerad från Myresjöhus hemsida som hade länkat några bloggare till sin hemsida som byggde deras husfabrikat. Via dessa bloggar fann jag sedan siten "Vi byggerhus". En site där det finns ett hundratal husbyggar bloggar samlade.

För mig som egentligen inte är ett dugg intresserad av datorer och internet öppnades en helt ny värld. Jag startade min blogg och syftet var att kunna ge mina nära och kära en löpande rapport om vårt husbygge. Dessutom så skulle jag få en dagbok att själv kunna läsa när allt blev klart.

Under resans gång har jag funnit en massa intressanta bloggar och individer som gett mig värdefull inspiration och peppning.

Jag har inte varit mycket för "topplistor" och "röstning av bloggar". Det är svårt att betygsätta andra människors verk. Jag vill inte såra någon. Det som är fint och betydelsefullt för någon behöver inte vara det för någon annan. Sådant betygsätter man inte i min värld. Det jag finner intressant det läser jag, det jag inte finner intressant det bläddrar jag vidare. Utan att betygsätta.

Jag önskar det fanns om man nu skall ha ett betygsystem, en medföljande ruta där man kan skriva in en motivering kring sin röst. En feedback för individen för att få möjlighet att förbättra sin blogg o man nu önskar det. Som det är nu ser man bara sitt snitt (de flesta har ett snitt under medel) och man har ingen aning om vad det är folk inte gillar med ens blogg.

Jag går in i en ny fas i mitt bloggande. Själva byggprocessen är nästan klar och jag känner mig inte mogen för att avsluta min byggbloggdagbok ännu. Därför skall jag nu för första gången "blotta" mig lite och visa er vilka bloggar jag följer nästan dagligen.

Jag har lagt upp en länklista. Det kommer att byggas på med fler för jag märker att ju längre jag kommer på denna resans väg desto flera nya bekanskaper stiftar jag.

Det här med "Blog Awards" är hur kul som helst att få. Jag har slarvat med att skicka vidare dem som man skall. Anledningen är att jag har så svårt att ge till vissa få. Man vill ju ge till alla. Jag är rädd för att såra någon som kanske känner att "jag som trodde hon gillade min blogg"

Nu gör jag ändå ett försök att nominera vilka jag väljer att skicka vidare dessa Awards till.

(Men kom ihåg att jag även intresserat följer och läser många andra bloggar än de som jag nu kommer att omnämna.)
Går till, (utan inbördes rangordning)

Viveka "Humlebacken"
Viveka hamnade på "vibyggerhus" siten ungefär samtidigt som mig och jag har följt hennes projekt slaviskt sedan dess. Humlebacken är ett fantastiskt vackert hus. Just nu håller Viveka på med sin trädgård och den ser ut att bli minst lika fin som huset. Det har varit en fröjd att följa Humlebacken. Viveka har skrivit på ett mycket bra sätt och visat många vackra bilder under resans gång. Att Viveka dessutom är duktig på att lämna kommentarer hos andra bloggare gör henne ännu mera värd alla "Blog Awards" som cirkulerar ute i etern.

Maria "Adriansbacke"
Maria var en av de första som skrev in sig hos mig. Hon lämnade en kommentar som betydde mycket för mig. Jag har sedan dess följt henne och hennes husbygge. Det som fascinerar och inspirerar mig med Maria är att hon under sitt bygge gjorde massor själv. Detta trots tre små pojkar! Tyvärr skriver inte Maria särskilt ofta, men det känns ändå som om hon är med mig på något sätt, som en riktigt god väninna;-)

Liw "Hilleshög"
Liw har en stil som jag gillar. Hon är duktig på att visa fina ting och hos henne hämtar jag mycket inspiration. Tack vare Liw har jag kunnat se vad som finns där ute i inredningsvärlden under själva byggperioden då jag inte haft en tillstymmelse till tid över för att gå i inredningsbutiker.

Petra "Colonialeast"
Petra bygger ett nytt hus på sitt befintliga gamla! (Bygger en ny våning) Det är en mycket spännande process som är jättekul att följa. Petras blogg är nog en av de mest tjusiga jag sett. Bara designen och alla länkar hon har gör bloggen intressant. Hon verkar ha hur mycket ork och energi som helst. Fattar inte hur Petra får ihop sin tillvaro med jobb, bygge samt tre små pojkar. Fantastiskt!

Anna "Annas och Tobbes"
Anna har precis som jag en händig karl som byggt sitt hus nästan själv. De har byggt sig ett jättevackert hus och de har valt många saker i sin inredning som även vi valt. Att följa deras blogg har varit en självklarhet för mig då vi har väldigt lika smak;-)

Charlotta "Charlottas hemmaplaner"
Charlotta är en relativt ny bekantskap för mig. Hennes blogg är jättefin och hon blandar och ger en del. Mycket fina saker lyckas hon nosa fram och de tipsen delar hon gärna med sig av. Det som är kul med Charlottas hus är att det är ett souterränghus precis som vårt. Hos varandra kan vi kanske finna inspiration sedan för att lösa våra eventuella blivande "tomtproblem".

Jessika "Det svarta taket"
Jessika är en kul prick! Hon har en energi som få. Alltid har hon något på gång och alltid visar hon sjukt snygga inspirationsbilder. Jag har under mina tyngsta stunder när jag varit som tröttast kikat in hos Jessika för att "tjuva" till mig lite av hennes energi. Jessika har ofta lämnat små korta gulliga kommentarer under hela min byggprocess och jag blir lika glad varje gång. Numera blir jag nästan ledsen om jag inte hört från henne på ett tag;-)

Petronella och Örjan "Tinnar och Torn"
Pellan och örjan bygger ett jättehäftigt hus med torn och allt! Deras blogg är så kul att följa. De skriver i den bägge två. Örjan skriver mer sakligt och beskriver mer tekninkt det han pysslat med och Pellan skriver en massa kul och delar med sig av sina känslor och inspirationstankar.

Pellan är min "TWINSISTER" det finns mycket hos henne som jag känner igen mig i. Jag har bara brorsor, men skulle jag få välja en syrra skulle jag vilja ha Pellan. Det är en tjej som jag förmodligen skulle ha sjukt kul med om vi umgicks "live"

Caroline "Karlsebakken 37"
Caroline är en ny bekantskap för mig i bloggvärlden. Hon bor i Norge och renoverar och bygger i massor. Det är en trevlig och fin blogg och den kommer jag absolut att fortsätta följa.

Ulrika "Vitudden"
Ulrika är precis som Caroline en nying för mig. Hennes hus påbörjas denna vecka och det skall bli jättespännande att följa deras projekt. De skall precis som vi göra det mesta själva. Hennes blogg är ganska ung och ändå ser den redan jättefin ut;-)

Oj det blev visst tio stycken det! Reglerna säger att man skall välja sju men vad gör det;-)

Följande Award skickas vidare till,Jennys hus

Mitt vita hus

Ika kan själv

Tjohalia

För att ni inspirerar mig.

Sist men inte minst skickar jag vidare bägge awarden till en blogg som inte har ett dugg med husbyggande eller renovering att göra. Den bloggen skrivs av en innebandymorsa som har tusen järn i elden och som ständigt följer sina barn i deras idrott. Mie vet jag har följt min blogg och har lämnat uppmuntrande kommentarer lite då och då. Jag själv har dåligt samvete för att ha "försummat" min "innebandybloggkompis" under min byggtid.

Nu Mie får du dessa awards från mig för att du delar med dig av din vardag.

13 kommentarer:

ColonialEast sa...

Hej Maria!

Kom som ett skott - nyfiken på vad du hade till mig :-)

Tack för de fina orden! Orken är det väl siså där med ... men man försöker hålla ångan uppe!

Hoppas ni stannar kvar och bloggar vidare nu när huset börjar bli klart. Pratade med Viveca på Formex och hon tyckte det kändes märkligt nu att komma in i en ny "efter-bygget" fas. Nu vill vi se hur ni går vidare med det som förmodligen är kvar trots inflytt. Det finns ju bland annat trädgård ....

Tack igen - och kram!!

PS. var precis och försökte köpa 15 tums spik till våra murare ... haha .. de hade varit typ 45 cm långa ... 15 cm skulle de ha ... man lär sig ...

Charlottas hemmaplaner sa...

Tack snälla Maria för awarden!!! Som ny bloggare är det en stor ära att höra att det finns någon annan därute som får ut något av det man skriver.

Nu måste jag fundera på hur jag bäst skall kunna bolla tillbaka beröm till andra. Håller med dig. Det här är verkligen jättesvårt och det riskerar att bli tjatigt när vissa bloggar är så populära att det går inflation i utnämningarna...
Hur som helst. Jag blev i alla fall jätteglad över att få en award från dig:-)

Kram

//Charlotta.

Viveka på Humlebacken sa...

Tack snälla Maria.
Det betyder extra mycket när det kommer från dig, för jag har fattat sedan länge att du är ganska kritisk till det här med att bedömma.. Jag håller med dig på många sätt, det är en risk att det blir "Klubben för inbördes beundran".. och ändå blir man så himla glad. Jag blir jätteglad båda av kommentarer på min egen, och omnämningar på andra bloggar, det känns mäktigt att någon annan följer det man göra och att man får kontakt med människor lite varstans i landet.
Kram och tack!

♥ Mitt vita hus ♥ sa...

Jag tackar och bockar, så väldigt roligt att man kan inspirera någon:)
Kram M

svartataket sa...

Tack gumman! Vad glad jag blir att få den från just dig!!!
Jag hämtar hem den ikväll..för nu funkar det inte att infoga bilder på blogger!!
Tack för dina fina ord!
Ja du får inte sluta blogga nu när huset nästan är klart! För kommer vi att hänga här o dregla på er fina inredning o allt annat tjusigt som din make gjort med belysning och som vi kan se när det går åt mörkare tider ju!!hihi
För att inte tala om att det blir spännanda att se allt ute ju!!! Så nu får du allt fortsätta *fniss*
Men jag kommer tillbaka i kväll!!
KRAM Jessica

Vitudden sa...

Hejsan Maria!

Tusen tack för awarden, jag blev så glad för den! Det är alltid roligt att få uppskattning vad det än gäller här i livet och speciellt roligt att få det för någonting man har skapat och brinner för själv. Jag tycker verkligen att det är superkul med bloggandet :-)

Jag hoppas att du kommer fortsätta bloggandet även efter inflytten, det känns ju som om jag precis har hittat till din fina sida :-)

Åter igen, tusen tack!!!

Kram Ulrika

svartataket sa...

bara jag igen ;)
Kom på att jag glömde säga att jag håller med dig i det du skriver.Känner också det där med utmärkelse hit o dit o att man kanske glömmer någon o att det kan vara känsligt. Så vi är nog allt lite lika *fniss*

over and out!

liw sa...

åååh tack!! vad glad jag blir =) piggar upp mitt i sjukskrivningen!

kram !!

gillar din blogg också =))

mie sa...

Änglar finns!!!
Du är en av dem!
Tack för omtanken och tanken!
Du inspererade mig till detta förslag som jag vill ge dig - Vad sägs om att starta en ny blogg? en blogg med Ladydemonerna??? Skulle vara skitkul att få följa ett damlag på samma lojala men ändå egna sätt och tankar som vi fått följa flaggskeppet till Juniortidens trygga hamn.

Tinnar och torn sa...

Hejsan systeryster ;o)
Vilket uppvaknande, nu känner jag mig på mycket bättre humör.Ska jobba min 4:e natt nu och det har varit tungt med en del jobbiga händelser på jobbet och så som grädden på moset det där med bilen. Jag blev otroligt rörd över din fina motivering. Sen måste jag berömma dig för hur du skriver. Det är så mitt i prick det där med awards och topplistor. Men jag tycker det är så svårt att sätta ord på det för det är så tveeggat. Man tycker ju det är superroligt att få själv men ändå så "vill/kan" man inte ge vidare. Jättesvårt! Tack igen gumman, nu känns allt mycket bättre! Å du, jag är såå glad att du inte slutar blogga nu när huset är uppe. Kram Petronella

Karlsebakken 37 sa...

Åh, tusen tusen tack...! Känns som en stor ära att få en sån fin omnämning av dig med din fantastiska blogg och inte minst bli omnämnd i det sällskapet. Jag ska försöka leva upp till det!

Jag håller absolut med dig om allt du skriver om dessa awards, men hur det än är - det känns otroligt roligt att det är någon som faktiskt hänger med på det man gör hemma och skriver om på bloggen och som faktiskt uppskattar det! Det är ju just det, och alla roliga, snälla, uppmuntrande, smarta inlägg som gör att man får den där extra orken att fortsätta hålla på hemma och fortsätta uppdatera bloggen. Jag säger som de andra - glad att du inte slutar här, keep on bloggin'! Ha en fortsatt bra start på veckan, stoor kram Caroline

jennys hus sa...

Nämen åh vad glad jag blir!!! Tack så jättemycket:-) Det värmer verkligen.
Kram/jenny

Familjen Eriksson sa...

Tack för awarden! Och för de fina orden, nästan så en liten tår kom fram faktiskt. Jag är alltid med dig i bloggvärlden så till den milda grad att det skulle kännas naturligt att hälsa på om jag var i dina trakter. Mycket konstigt men ändå inte... Hoppas att du förstår...

Kramar
Maria