måndag 1 september 2008

"Bygget" har blivit "hemmet"

Då var vi äntligen på plats.

Det som vi kallat för bygget nu i över fyra månader har plötsligt förvantlats till vårat nya hem.
Vilken helg vi har upplevt. Ingen sömn, slit med flyttning, uppackning, möblering, montering av nya och gamla möbler, omväldande känslor, första middagen i matsalen och mycket, mycket mera.

Trots slitet har varit vi haft oerhört roligt och att vi inte sovit så mycket spelar ingen som helst roll. Vi har njutit av varje moment under denna helg.
Natten mot lördagen skulle vi egentligen sova sista natten hos mamma för att på lördagsmorgonen påbörja själva flytten av vårt möblemang som varit magasinerat i tre månader. Under fredagen inhandlades lite byråer, förvarings möbler, soffa och lite annat smått.
Tanken var att få ut det nya till huset under fredagskvällen och även några flyttkartonger för att inte behöva köra så många lass under lördagen.
När vi så kom till huset jag och Ludde på fredagskvällen med lastbilen, kände vi bägge att vi inte alls hade någon större lust att åka till morsan och sova. (trots endast tre timmars sömn de senaste dygnen) Vi tittade på varandra och bara skrattade. Det fick bli som det blir tänkte vi.
Blir vi trötta kan vi ju lägga oss att sova i den nya soffan.
Kvällen gick och vi skruvade och pulade med det nyinköpta. Natten kom och försvann och helt plötsligt var det morgon! Någon tupplur i soffan blev det aldrig tal om. Åtminstone inte för Ludde. Själv nickade jag till vid fyra snåret en timme på sovrumsgolvet medan Ludde skruvade ihop byrån där.

Ludde har gått omkring i huset under hela helgen och sagt högt till sig själv att han är stolt. Stolt över att med sina egna händer ha skapat detta vårat nya hem. Det ska han BASKEMEJ vara så duktig som han varit!
Jag är stolt över honom!

Nu är vi här och vi är såååååå lyckliga!
Så här ser det ut......





Ludde kikar in i det nystädade huset. Hallen är stor och välkomnande. Här kommer det att finnas gott om plats för att ta emot och säga tack och adjö till vänner som kommer/kommit på besök.



Vårt sovrum. Som vi längtat efter vår säng! Hua vad sönt det var att få krypa ner i den igen;-)




Badrummet är jag supernöjd med. Det är stort, mycket större än det verkar på bilderna, och ändå känns det inte som att sita och göra sin "buisness" i ett vardagsrum. Om ni fattar vad jag menar;-) Varje gång man går in i badrummet drar man sig för att bli klar. Man vill liksom bara stanna där, för det är så mysigt;-)




Synd att det inte går att visa på bild hur fint det blev med Luddes belysning överallt! Den är fantastisk!



Allt som har med glas att göra saknas ännu. Glaset till duschen, glaset i fönstret till bastun och glaset över diskbänken. Vi får vänta i ytterligare en vecka på det.




Basta får vi vänta med till rutan kommit på plats.



Som sagt, synd att inte stämningen med belysningen syns på bild. Ser ni golvlamporna i hallen. De kastar en behaglig liten skugga längs med väggen och linjen fortsätter upp längs med belysningen i trapphusväggen.

Från hallen ner till souterrängdelen. Där nere finns köket till höger, vardagsrummet till vänster och matsalen rakt fram.
Det ser lite tomt ut utan matta, men det kommer....

Det känns som att sitta i ett mysigt inglasat uterum här i matsalen. pampigt och häftigt. Och återigen, synd att inte Luddes belysning syns på bilderna.

Köket, här fattas alltså glasskivan ovan diskbänken och även granitskivan till köksön. Maskinparken blev jättebra! Kaffemaskinen mellan ugnen och micron är suverän! Vi hade en sådan i det gamla huset (där vi gjorde om köket för endast två år sedan) och visste att en sådan kunde vi inte vara utan i det nya huset.

Och så har vi vardagsrumsdelen. Multi Room systemet är inte färdigkopplat ännu, men det kommer.....
I dessa fönster funderar jag att sätta upp lamellgardiner. Vad tycker ni?

Här ligger min Luddegubbe som fick njuta av lite kväll för första gången i sitt nya hem i andra kläder än byggbrallorna som nästan vuxit sig fast på honom!
Uppe på Alexandras våning ser det ut så här. Här är hallen med en tremeters lumigarderob som hon får förfoga över själv. Rakt fram skymtar hennes rum och till vänster finns hennes eget badrum.
Bakom mig finns det andra rummet som blir kontor/gästrum.

Den här bilden är tagen innefrån hennes rum. "Barbapappa" ville hon gärna ha i sitt rum. Vi hade den i förra huset och är mysig att tända ljus i.
Det är en del som tittat förbi under helgen som endast följt bygget via bloggen och de var alla eniga om att det såg mycket bättre och större ut än vad det framgår av bilderna. Det var ju skönt att höra, tänk om det varit tvärtom;-)
Nu har ni fått en liten tjyvkik på hur det ser ut än så länge. Visar mer senare.
Hejsvejs!

9 kommentarer:

Charlottas hemmaplaner sa...

ÅÅÅ vad snyggt det blev!!! Alla spottar överallt ger ett lyxigt och mysigt intryck. Älskar allt jag ser. Stort grattis! Och du Maria - Du skall också vara stolt över dig själv också! Du har ju stått för mycket planering och tankar bakom ert drömhus. Så D så!
Kram //Charlotta.

Familjen Eriksson sa...

Håller med Charlotta i allt!!!
Det är inte bara grovjobbet som räknas.
Hoppas ni njuter nu, det är en speciell känsla att gå in i "sitt" hus som man planerat själv tycker jag.

Kramar
Maria

Anonym sa...

Ghaaaa, hur har ni hunnit... det ser ju helt klart ut.... så färdigt har vi knappt det fortfarande...

Anonym sa...

Grattis Grattis till inflytten. Vi går och bara väntar på att vårat hus ska komma. Längtar oxå så otroligt mycket. Just nu or vi i en 1:a..så det finns inte så mycket utrymme att röra sig på.

Anonym sa...

Det ser så himla fint ut.Kan bara gratulera er till ert fina hus.Ni har gjort ett jättejobb.Jag förstår att ni är nöjda.Det skall ni vara.Njut nu av ert jättemysiga hus .Själv så väntar jag och räknar ner till vecka 39 då vårt hus kommer.Ha det nu så bra i ert nya hem.Kram Helena

Anonym sa...

Hej Lina heter jag

vad fint ni har ..en fråga där din (gubbe) ligger o vilar i soffan så ligger det på golvet 2 lampetter med svart järn o ska säkert vara en kruka i,,,var i från kommer dem och är de vita eller off wite?

jätte fina.tacksam för svar ...
lycka till mvh
Lina

Maria sa...

Hej vänner, tack för era fina kommentarer.

Viveka, vi är låååångt ifrån klara hallå;-) men jag tar det som en komplimang!

Lina, vad imponerad jag blir! vilket öga du har! hur kunde du se dem där i hörnet?

Krukorna är mer vita än offwite, nästan kalkvita. Det är inga lampetter,i ringarna hänger man krukorna och de står där brevid på bilden. Jag har haft dem länge och tror att jag köpt dem på Asko, men som sagt för många år sedan.

Maria

jennys hus sa...

Vilket fint hem. Köket är ju helt underbart:-) Kram/jenny

Anonym sa...

Vilken fin soffa ni har. Får man lov att fråga var den kommer ifrån? Vi är själv på jakt efter en ny mörkgrå/svart soffa till vardagsrummet och denna ser ut att uppfylla våra önskemål.