fredag 19 september 2008

Utmanad två gånger om

Jag lovade Charlotta (Charlottas hemmeplaner) att lösa uppgiften hon gav mig tidigare i veckan. Nu ser jag att även Ina (Morkullan) har gett mig samma uppgift.

Dessa bägge tjejers bloggar följer jag så gott som dagligen.

Charlotta skriver på ett härligt och igenkännande sätt och hennes texter påminner mig om att jag inte är "unik" med mina känslor och tankar kring vardag, husbygge och annat som hör livet till. Dessutom väcker Charlotta min lust att börja baka igen;)

Ina är mitt uppe i sitt husbygge och hon och hennes man verkar göra det mesta själva. Sådant är jättekul för mig att läsa om eftersom även vi gjort det mesta själva. Ina verkar nästan längta ihjäl sig till hennes hus blir klart, vilket får mig att vilja peppa henne i hennes jobbigaste stunder.

Då är det väl bäst att jag gör den då!

Vilken mat äter du ofta? Ruccola, färsk, grovriven parmesanost och avocados. Inte för att det är en maträtt men dessa tre ingredienser tillsammans smakar gudomligt gott!

När du är på kalas är du den personen som hjälper till eller sitter du still? När jag har folk hemma vill jag helst pyssla och dona själv. Jag vill att mina gäster skall må bra och vill egentligen basa över mitt eget kök själv. Därför sitter jag still hos andra för jag förväntar mig detsamma tillbaka.

Vart sitter du helst och bloggar? I nya huset har jag funnit en mysig hörna i vardagsrummet med det perfekta armstödet att ha laptopen på. Härifrån har jag en härlig vy över den öppna planlösningen och ut över mina stora fönster.

Köper du ofta trisslotter? Nej nästan aldrig. Och ändå sitter jag och hoppas på storvinsten. Hur det nu skall gå ihop?

Vilken stad eller vilket land har varit ditt bästa semesterminne? Svårt att säga. Vi har rest väldigt mycket och har haft förmånen att uppleva många fina platser på jorden. Jag svarar nog ändå Mallorca. Den ön är så fantastisk och vacker och där gifte jag och Ludde oss.

Vilken kanal tittar du helst på? Har inte blivit mycket tv tittande på sistone, men min favvoserie går på femman.

Klädbutik? MQ, Sisters, Zara, Mango.

Inredningsbutik? ALLA

Godis? Choklad i alla former fast inte mörk eller fylld med plommon och sådant klägg. Det är för vuxet för mig!

Stad? Självklart Madrid! Mitt andra hem;) Jag är "Made in Spain born in Sweden" (Mamma och pappa kommer från Madrid)

Dryck? Vatten utan bublor (sin gas) till vardags, och gärna ett gott glas rött till fest.

Musik? Allt utom hårdrock och inte för högt.

Tv serie? Vänner. Finns det något roligare. Kan titta på serien om och om igen!

Träning? Har tränat mycket under alla år i olika form. Senaste året har jag dock legat av mig lite. Ska försöka få igång mina nya granntanter på att "Powerwalka" några gånger i veckan.

Bakverk? Bakar gärna men sällan. Alexandra däremot bakar gärna och ofta. Det är faktiskt tack vare henne vi införskaffade en Kitchenaid. Hennes kladdkaka är gudomlig. Perfekt smetig i mitten och hon använder sig av en hemlig ingrediens som hon inte vill avslöja;)

Kaffe? Började faktiskt att dricka kaffe som 35 åring. Nu dricker jag kaffe ofta och helst skall det vara bryggt på nymalda kaffebönor.

Sådär. Nu vet ni vem jag är;-)

Denna skall egentligen skickas vidare. Nu är jag ju sent ute och det verkar som att denna har gått runt hos de flesta. Jag skickar den till de som känner för att berätta lite mer om sig själva.

1 kommentar:

Ina sa...

hej
du har helt rätt i att jag nästan längtar i hjäl mig.. men det är för att jag snart får psykbryt på vår lilla husvagn.. som dock är mysig i sina stunder... men men...
Och japp.. vi gör allt själva... och det ger en viss tillfredställelse det med...
kram på dig och tack för alla dina kommenterer - de lyfter faktiskt!