torsdag 4 september 2008

Duschväggar på plats

Nu kan vi duscha utan att stänka ner hela badrumsgolven.

Igår anlände Alexandras rätta duschdörrar. Vi hade fått hem fel sort och fick snällt vänta på de rätta trots att det inte var vi som beställt fel.





Alexandra har valt turkost till sin inredning i sitt badrum. Nu fattas lite hyllor så att hon får upp alla sina hårsprayer, smink, pannband, hårsnoddar och allt annat en tonåring inte kan leva utan;-)


Jag ville ha ett badrum som inte skulle kännas så "badrummigt"

När badrummet planerades var kriterierna följande.

Det skulle vara ljust, luftigt och stort. Det var viktigt med varsin kommod. Ludde önskade sig en liten bastu och jag ett stort badkar.

Att välja duschvägg var inte lätt. Jag ville ha en som var funktionell men även en som inte tar någon uppmärksamhet. Valet på glas föll sig därför naturligt. Men hur skulle den utformas?

Tankarna gick fram och tillbaka och jag ägnade väl hela förra vintern till att fundera ut hur det skulle bli.

Nu hänger den där och jag är jättenöjd. Det blev precis som jag föreställt mig. Ett badrum som egentligen inte känns som ett badrum. Ett härligt rum jag vill tillbringa låååånga sköna avkopplande stunder i.



Glaset är 8 mm tjockt och kanterna är pyttelite diskret fasade för att ta bort det vassa. Det finns där, och ändå inte. Diskret och bra.

Spa känslan är total.




Ljuset sipprar igenom och rummet känns stort.




De vita stenarna i duschen bryter av fint mot det svarta golvet och de ger dessutom en härlig fotmassage medan man tvagar sig;-)




Glaset sitter fast i 6 stycken klämmor.



Det är jättemysigt att vara inne i badrummet på kvällarna när det är mörkt ute. Luddes dämpade fönsterbelysning gör badrummet så oerhört behagligt.

Nu fattas rutan till bastufönstret och att jag hittar en liten fin stol/bänk/pall som kan stå där under fönstret mellan duschen och badkaret.

Tror minsann att jag blev sugen på ett bad nu;-)

Tjing!

16 kommentarer:

Anonym sa...

Så fräckt golv i duschen, det blev verkligen snyggt. Men du, är glaset verkligen 8 cm tjockt???

Anna och Tobbes Blogg sa...

Super snyggt!!!!!
I höst ska vi göra iordning det sista i vårt spa & relax. Jag bara längtar att få ta mig ett bad

Charlottas Hemmaplaner sa...

Vilka fräscha badrum det blev! Jag älskar färgerna, belysningen och inredningen. Allt alltså!

Beträffande mina saker till tvättstugan så har jag köpt dem på www.enkrona.se. Det är en auktions-site så man kan verkligen göra fynd om man hittar något fint. Det finns en hel del skräp, men jag tycker att dessa burkar kommer att funka.
Ha en trevlig helg!
//Charlotta.

svartataket sa...

Nu har jag uppdaterat mej lite efter min febertripp.
Åh vad fint!!!! Jag vill också flytta!!!! Så skönt att få fixa o rensa!!
Trevlig helg!
KRAAAM

svartataket sa...

glömde ju!!! Vad ska du ha lampan? tidningarna är inte så roliga..har nog varit fuktiga eller något.
Vill du ha gamla eller? Glömmer jag inte det ska jag kika om andra..dom gömde lite här och var i huset när dom byggde huset o så..

KRAAM igen :)

En mammas drömmar sa...

Jisses vad snyggt! Gillar verkligen dina val!
Kram
Kia

Tinnar och torn sa...

Men hallåååå...jag blev med sugen på att bada i det där snygga badrummet ;o) Men jag får ju vänta typ fyra månader till. Det blev så fint med kaklet. Snygg dusch med, det är väl en raindance-dusch? Kallas de så? Förstår att du är nöjd! Kram o ha en trevlig 2:a helg i ert nya hus :o) Petronella

Anonym sa...

Oj så snyggt! Ha en trevlig helg, kram Sandra

Maria sa...

Viveca, självklart ska det vara 8mm och inget annat!

Tack för att du var observant;-)

Maria

jennys hus sa...

Jag blev också sugen på ett bad;-) Verkligen superfint badrum!!! stenarna i duschen var ju hur läckert som helst. Kram/jenny

Anonym sa...

Hur mycket kostade de att bygga huset totalt? Planerar också på att bygga ett eget hus inom en snar framtid

Tacksam för svar :)

Karlsebakken 37 sa...

Ohh så fint badrummet har blivit, de vita stenarna i duschen är helt underbara! Hade också tänkt mig såna i duschen i källaren men när vi fick oväntad hjälp med att göra färdigt i källaren i våras gick det så fort att jag inte hann säga till om det i tid. Ena dagen var det inte ens klart att vi skulle få hjälp, nästa eftermiddag var det färdigkaklat... Oh well, får kanske lägga in några lösa stenar som kompensation... ;) Hursomhelst, ville bara kika in och tacka för din fina kommentar häromdagen! Tycker din blogg är så trevlig och inspirerande att jag numera också har förärat dig med att skicka vidare min allra första blogaward till dig...! Antar att du kanske har fått några stycken vid det här laget, men du får du en till att lägga till på listan! Ha en fortsatt skön andra söndag i huset! Stor kram Caroline

Anonym sa...

Hej på er älskade gudfamiljen! Grattis till nya huset, vi längtar sååå mycket efter att få se slottet live! Tänkte bara meddela att M numer är kapten för laget och han sa så här i första intervjun: Har du någon förebild bland lagkaptener?

- Jag har haft äran att spela för många fina och duktiga kaptener, men om jag ska plocka ett namn så Peter "Ludde" Lundin under tiden i Balrog. Otrolig ledare, omtänksam människa som är en riktig man.

Puss från oss i Uppsala

Erika sa...

Roligt att få höra tankarna kring val av detaljerna. Hjälper en annan som är tidigt tidigt i byggplanerna.

Anonym sa...

Åh vilket tjusigt badrum!!!

Jörgen och Ingela sa...

Jättefint badrum/spa!! Får man fråga vad det är för fabrikat på den fasta duschväggen och var ni har köpt den?