måndag 12 oktober 2009

Resultat

Gokväll.
.
Innan jag går in i nästa mässdimma som startar imorgon tänkte jag visa er hur långt jag kommit med mina virk-kreationer.
.
Jag startade i tisdags (efter att ha blivit kallad för kärring) med att virka en sjalliknande halsduk. Min mormor gjorde alltid såna och hon lärde mig att göra minisar till mina dockor.
.
Helt på fri hand, utan något mönster och med ett trettiofemårigt uppehåll har jag nu blivit färdig med min sjal-halsduk.
.
Den får värma Alexandra denna höst/vinter. Alexandra blev jätteglad över sin lilla present som mamsen knåpat ihop. "Åhhh mamma, den ska min framtida dotter få ärva. Värsta arvegodset" sa hon förtjust till mig;-)
.


. ...
På min tid bar man en sån här med "spetsen" på ryggen.
.

.
Nu för tiden ska de viras runt på detta sätt. Med "spetsen" på framsidan.
.

.
Det är så himlans roligt att virka. Jag har redan påbörjat nästa projekt. Det skall bli en varm lång skön halsduk till min Rebecca. Hoppas Rebecca blir lika glad som sin syster.

Hur det gick för Ludde och hans termosvärmare?............

Neeeej, han kunde inte alls virka visade det sig. Visst är han händig och pysslig, men virka... nope. Han får hålla sig till sina eldragningar:-)
.
Imorgon ska jag tillbaka till Kistamässan och bygga monter på nytt.
.
Undrar om en viss truckförare kommer att åka runt på mässan imorgon igen?
.
Hoppas.... för jag är väldigt taggad denna gång:)

15 kommentarer:

Linda sa...

Fyyyy vad duktig du är! Jag tror säkert det är bra "terapi" också (det har ju verkligen funkat för dig efter det där med truckpysen, vikken typ förresten). Jag har själv länge funderat på att börja sticka... men har inte kommit mig för. Vet ju inte hur man gör ens men jag tror man tänker bra när man gör det ;-) Jag kanske ska ta mig i kragen.

Tack för all inspiration! ;-)

//Linda, buxbo.se

Karlsebakken 37 sa...

Ahhh, så fin! En sån skulle jag också kunna tänka mig! Du kanske skulle satsa på en ny karriär om du blir för trött på störiga truckförare... ;)

Skrattade gott åt din kommentar om garaget, du är "tamigfanken" världens gulligaste!! Så kul att få lite uppmuntrande kommentarer när byggandet går lite trögt.

Astrid är i bättre form tack, fast just ikväll vill hon absolut inte sova. Just nu har Lars härmtat ner henne från sovrummet och ska muta henne med att sova på bröstet på honom...

Hur går det med hormonerna i kroppen? Log lite åt det, även om jag förstår att det är jobbigt för dig, eftersom jag går igenom ungefär samma process med löpska hormoner själv just nu. Bowlingkloten som ska föreställa mina bröst är helt klart ett spännande fenomen, hehe...!

Nope, nu ska vi se "Hangover" här, gotta go!

Massor av kramar

Mahlin sa...

Mycket fina alster du åstadkommer. Den svarta sjalen är jag grymt avis på... precis en sån jag önskar mig nu till hösten.
Får väl göra som du och virka mig en egen! Tack för tipset.
/Mahlin

annicap sa...

Så fin sjal! Du kunde ju ta upp beställningar och sälja ;)

Jag hoppas nästan att truckföraren är där! På han bara... och glöm inte att berätta för oss om hur det gick sen!

Kram kram

Milla sa...

Oj det var en sjal virkad i rasande fart! Det är en god "terapi". Jag började själv att virka i våras, liksom dig så hade jag inte virkat på länge, ja sen jag var tolv typ. Så det var bara att ta fram lite virkskola på nätet och sätta igång och nu har det blivit en del alster (som jag har på bloggen bland annat). Det är för mig en stor "terapihobby" och himla kul!
Kram Milla (Flower Power)

Soltorpsgarden sa...

IMPONERAD! Så snygg, du kan ju börja sälja på webben! Extraknäck. Hehee jag nästan hoppas att du ska träffa på truckföraren idag, vill ha en fortsättning!!! Kram Vivi

Familjen Eriksson sa...

Halloj!
Får man lägga in en beställning på ett stycke virkad sjal? Svart och färdig tills på fredag. ;)
Apsnygg var den.

Jo du har rätt, på fredag kommer vi. Vi har inte bestämt hur vi ska göra med aktiviteten på lördag men till storstan och shoppa ska vi i vilket fall som helst. :D

Vi åker från Falun vid 16.30 så vi borde vara hos dig vid 19.30. Vi hörs på fredag om det är något som vi ska ha med.

Vet inte om man får önska sig ett bad i månskenet, eller om man törs nu när du är fittigast i grannskapet. Kompis Lollo är på tjocken och jag bara välvadderad så vi kanske får badet att svämma över, hihi.

Pöss o kräm

Erika sa...

You go girl!!

Mia sa...

SUPER snygg sjal, skulle man kunna få en virkbeskrivning på den?

Vimsingen sa...

Vad duktig du är. Sjalen blev jättefin.
Kram
Vimsingen

Lotta sa...

Du kanske ska virka upp ett gäng och sälja på Juloch Hanverksmässan
i min monter. Imponerad av din virkkonst. Kram Lotta

ColonialEast sa...

Hej Maria! Gud vad kul att du virkar! Håller också på då och då. Det är så himla kul. Började med ett överkast förra julen. Höll på med det över julhelgen och kom väl sisådar 1/20 del av ett klart överkast. Så med den hastigheten så blir det väl klart julen 2030. Hoppas någon vill ha det som arvegods för jag blir väl nästan för gammal att själv hinna njuta av det .... men det är kul! KRam!!

svartataket sa...

Halloj i mässdimman! ojojojsan, det var inte dåligt! Snyggt jobbat! Jag har inte ens köpt garn:(
Jasså blev det ingen termos??
hahaha
Ha det bra!
KRAM

Paulina sa...

Jag måste säga att jag är imponerad, den var ju jättefin. Tänk om man själv kunde få ihop något sådant, kanske kan bli så att man tar tag i sådant när man flyttar in i huset.... man vet aldrig :)
Ha det så bra!
Kram Paulina

Tinnar och torn sa...

Hejsan sis! Visst är det kul att pyssla. Jag tror jag ska försöka mig på att virka en sån där jag med. Var skitfin ju! Men risk för tantvibbar: jag broderade skitmycket när jag var gravid med mina tjejer. Fast det var vääääldigt länge sedan. Hoppas du har det fint på mässan, kramis sis P.