tisdag 6 oktober 2009

Kärring vs Mongo

Idag har jag byggt monter inför mässan imorgon. Det går till så på mitt jobb. Vi bygger monter själva. Sedan står vi i montern under mässdagarna och snackar tungan gul och blå för att sedan plocka ihop det hela igen.
.
Mitt jobb är varierande minst sagt.
.
Någon gång under monterbyggnationen rök jag ihop med en truckförare anställd på Kistamässan. Vad det hela handlade om och huruvida vem som hade rätt eller fel lämnar jag därhän. Poängen med det jag vill ha sagt ikväll är det som uttrycktes.
.
Truckmänniskan var en kille. En yngre förmåga kan vi säga. I slutet av vår kontrovers kallade fanskapet mig plötsligt "jävla kärring" Fattar ni? KÄRRING!

Under normala förhållanden, har jag inga som helst problem med argumentationer eller ordbataljer. Lätt som en jäkla plätt kan jag golva vem som helst med en vass replik eller med en kolsvart blick.
.
Jag skulle tom kunnat golva pojkfan med mina hormonstinna ådriga lökar. Ett liten schwung bara rätt över nyllet och han hade legat på golvet gråtandes efter mamma.
.
Idag var tydligen ingen bra dag. Ingen bra dag alls för en hormonell, förvirrad, svullen-i-pattarna, lite fundersam över kroppsfenomenen liten människa som jag.
.
Idag var ingen bra dag att bli kallad kärring. Jag blev helt paralyserad.
.
Jag stirrade häpet på snubben och, och, och, och plötsligt replikerade jag allt vad jag kunde med ett rungande.....håll i er nu....
.
"Mongo"
.
Oj vad han sket ner sig. NOT.
Oj vad han sprang hem tll mamma och gömde sig. NOT.
Oj, vad ägd han blev. NOT.
.
Efteråt blev jag ståendes en bra stund med mina tankar. Shit, jag hade tagit illa vid mig. Vadå kärring?
.
En leverantörskompis dök upp och frågade hur det var. Jag svarade att jag just blivit kallad kärring av truckföraren. Leverantörskompisen ville väl bara väl och tröstade mig med följande ord. " Maria, bry dig inte om det. Dagens ungdomar har ingen respekt för de äldre"
.
Tack ska du ha leverantörskompis. Det var precis vad jag behövde höra just nu när jag befinner mig i en fas jag inte riktigt köpt ännu.
.
Då jag var klar med mitt monterbyggande åkte jag in till stan för att tröst shoppa mig lite.
.
Jag kikade efter jeans. Hittade inga. De hade för stora fickor med grejer på eller en massa annat tjafs. Jag kikade efter någon fin tröja. Hittade ingen. Det var märkliga mönster på dem och märkligt assymetriska i formerna. Jag kollade efter skor. Fanns massvis... med nitar och grejs på. Usch.... tycker jag tydligen numera.
.
Plötsligt fann jag mig själv på plan tre på NK. På sy och tyg avdelningen.
.
Jag fick blodsmak i käften över den märkliga ingivelsen som flög i mig.
.
Där stod jag framför en hylla med tusen glada färger på lika många garnnystan. Jag kikade runt i garnavdelningen. Jag räknade in damerna med pälsmössa. Tre stycken. Vilka kan tänkas jobba på en sån här avdelning då? Ja inga små brudar som skuttar omkring i tights med dragkedjor vid anklarna och assymetriska långa tröjor med märkliga mönster iaf.
.
Här kände jag mig nöjd. Jag kände mig tillfreds. Här var jag allt annat än kärring. Kom hit och kalla mig kärring nu om du törs truckförare sa jag tyst till mig själv. HA!
.


.
Jag shoppade på NK det gjorde jag....
.

.
Jag köpte mig två garnbollar och en virknål. Nu jävlars ska det virkas halsduk här. Det är tydligen lite modernt nu. Att virka sin egen halsduk alltså.... det har jag läst i någon tidning.
.
Nu ska jag sätta mig i gungstolen och virka. Jag ska virka, virka, virka och under tiden som jag virkar ska jag öva på några fina ramsor jag kan ta till om utifallatt jag skulle råka bumpa in i truckföraren i morgon igen.
.

.
Kärring...jag? Nehejdu ditt Mongo!

17 kommentarer:

Karin sa...

Undrar vilken leverantör det var..som väl ligger lite risigt till nu :)

Vi ses imorgon! Jag ska hjälpa dig sopa golvet med truck-killen ;)

Kram och godnatt från en en snorig Sill-Lisa

Carin sa...

Jadu, man vill inte inse att man inte är purung längre. Häromdagen använde jag utttrycket "hej-kom-och-hjälp-mig" och blev totalt utskrattad av barnen. Det tyckte det var ett lite gulligt uttryck som de aldrig hört talas om. Då insåg jag att det finns en generationsskillnad även om man oftats inte tror det.

info@vibyggerhus.se sa...

Skulle du kunna mejla mig? Skulle vilja komma i kontakt med dig.

Soltorp sa...

Hej! oj då...vad den här fullmånde stökar till det.....kärring och mongo....men en sak undrar jag...har kärring med åldern att göra? Det tycker inte jag, jag förknippar det mer med ett sorts beteende och det kan komma från yngre människor/medelåldern/äldre. Likadant med uttrycket gubbe. Alltså en del killar är ju gubbar redan vid 25....samma sak med tjejer. Hoppas den här dagen går bättre nu då! Kram jättefin bild på dig!

svartataket sa...

HAHAHA, klart du inte är en kärring!! det är han som är en snorunge! Han behöver bara krypa tillbaka från där han kom o växa till sig lite innan han kryper fram igen:))
trist att du inte hittade några kläder! Jag skulle kunna handla ihäl mej:) men utan stora mönster o nitar o stora fickor:))hihih
KRAM

Anette sa...

HAHAHA, det är alltid lika roligt att läsa din blogg...ja, jag får erkänna att jag tills nu bara "smygkikat" utan att hälsa ordentligt.
Hoppas att du får sopat golvet med honom idag...
Ha det gott//Anette

tjotta sa...

Det där mongot vill inte träffa dig i ett mörkt garage.

Lillebror sa...

Uppväxt med dig som man är vill man inte träffa dig i ett UPPLYST garage heller!

Helén sa...

Hi, hi, hi vad söt du är. Nu är fullmånen snart halv igen. Ta med ditt garn nystan och framförallt virknålen och peta truckföraren på ett passande ställe om han uttrycker det fula ordet igen. Det ser absolut inte ut som en kärring på det superfina kortet. Kramar Helén

Viveka på Humlebacken sa...

Du vet väl att kärring är ett gammalt ord för älskling. Det var säkert det han menade:)
kram på dig

Anonym sa...

Åh, du är för rolig du! "Mongo" - det var ju verkligen vad du tog i... haha! Kommer ihåg när jag gick typ i trean och det gick något program som hette "Sommaren med Roger" (som var utvecklingsstörd). Då var det fulaste vi kunde säga till varandra "Din jävla Rooooger". Och då tog man verkligen i! Det är lite kul med vad man tar till i sina kraftuttryck, själv får jag ju inte svära på jobbet så där säger jag alltid "Sture" när det händer något och det kommer blixtsnabbt utan att jag tänker på det, men det funkar inte alls hemma utan då kommer det andra härliga, uttrycksfulla ord... När William var si så där fyra-fem år och gick på förskolan blev han så pass arg att han skulle säga "Mongo" han med (fråga inte var han fått det ifrån...), men han hade inte riktigt fått kläm på det än så det blev "jävla Mungo" istället.

Apropå ingenting så kom bygglovet förra veckan och nu är vi igång! YIPPI!! Nu grävs det för fullt, nästa vecka gjuts plattan och veckan därpå börjar de nog själva byggandet. Äntligen på gång - så himlans gött!

Ha det gott nu "älsklingen"
Kramar Malvis

Jessica sa...

Heja Maria, go girl. Stick inte upp lille truck kille. No body jävlas med morsan.....
Håller på dig!!!

Kramar från ett kallt Avesta

svartataket sa...

hej där snygging!
ps. det är inte tv jag syfta på;) Det har vi redan i köket o en räcker*fniss*

KRAAM

Anonym sa...

Hallå! Hur gick det dag 2 med Mongot? Nyfiken.....kram Vivi Soltorp

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Hahah..ja du, kärring..det är du väl ändå inte!

Nästa gång tar du honom:)

Susanne

Anonym sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

annebelle sa...

Vilken kreativitet han utlöste, mongon!