lördag 31 oktober 2009

Höstmys

Idag har vi haft en urhärlig höstdag. Vi har passat på och städat ute på tomten. Till en början kändes det lite jobbigt. Trist att plocka bort allt mys på altanen och så.
.
Nu har vi "stängt" ner det hela och lämnat lite mys ute vid utespat iaf.
.
På den stenlagda framsidan har vi sopat undan alla löv och städat och stuvat om i krukorna. Grannarna har pysslat även de. Sida vid sida har vi arbetat. Vi är vansinningt duktiga på det här med gemenskap och spontanitet.

Minns ni det här? ...;-)
.
Denna eftermiddag föddes ännu en ny tradition hos oss.
..

.
Efter arbetsdagen satte sig killarna med varsin öl och kände sig duktiga. Någon utbrast plötsligt "hey, vi tänder en brasa"
.


Jaaa det gör vi. Vi tog fram några skinn att sitta på och lite filtar.
.

.
Myyyyys
.

.
Sedan blev vi sugna på lite korv...
.

.
Mmmmm
.


Vi satt ute till det blev mörkt. Så mysigt. Andra grannar som kom förbi undrade om vi väntade in alla barn som skulle knacka på.
.
Que???
.

.
Jorå, en strid ström av vilsna påskkärringar som rymt från blåkulla och ett och annat spöke knackar på här i parti och minut och säger "bus eller godis"
.
När jag frågar dessa läskiga pygmeér vad som händer om jag väljer bus svarar de "det vill du inte veta"
.
Därför är jag jätteglad över att jag alltid har en massa smarr i mina skåp;-)
.
Nehej gott folk. Nu ska jag duscha av mig röklukten och sedan förbereda den del av middagen som fallit på min lott för ikväll blir det gemensamt käk med grannarna och sedan tävling i singstar.
.
Gokväll!

3 kommentarer:

Linda sa...

Åh, så mysigt!
Härligt med nya traditioner.
Kram och gokväll!

Charlotta sa...

Snacka om värsta mys-pyset hemma på Lundins gata! Jag får alltid sådan scoutkänsla när jag ser korvgrillning över öppen eld. Har ni testat med Marschmallows? Hur gott som helst!

Nu är jag på banan igen. Tror jag. Det tar emot att komma tillbaka till kyla och mörker efter en vecka på playan...

Kram

//Charlotta.

Vimsingen sa...

Så mysigt ni verkar ha det i era kvarter. Jag håller med, bäst att ha ett stort godisföråd för man kan aldrig veta vad buset innebär.
Kram
Vimsingen