torsdag 8 oktober 2009

Hemslöjd

Gokväll i stugorna.
. ..
Jag har suttit och knåpat med mitt virkande ett par kvällar nu. Rafs sa det och garnet tog slut. Typiskt. Halsduken är ju inte klar.
.
Det är jättekul att virka. Rogivande och mysigt. Rena rama terapin faktiskt. Varför har jag inte virkat de senaste 35 åren???
.
Ludde är helimpad.
.
"Hur kommer det sig att du kan sånt där?" Frågade han mig förvånat.
.
Jo jag satt hos min mormor varje kväll när jag var liten. Min mormor lärde mig att virka plagg och små filtar till mina dockor.
.
"Men det var ju för jättelänge sedan. Hur kan du komma ihåg hur man gör?"
.
Det är väl som att cykla antar jag. Har man en gång lärt sig det så sitter det i ryggmärgen liksom.
.
"Jag kan också virka!"
.
Va! Kan du??? Det har du inte berättat för mig.
.
"Jag ska virka mig en termosvärmare och då snackar vi inte termos man har kaffe i utan termosen i brallan"
.
Eeeeh, joråsåatteeee... Virka du dig en "termosvärmare" Jag köper dig lite rosa garn till den imorgon;)
.

.
Nu får mitt handarbete snällt vänta till jag köpt hem mer garn.
.
Appropå hantverk.
.
Jag har en vän. En branchkollega som säljer smarriga kex. Lotta är en hejare på pyssel och fix och har under alla år jag känt henne berättat om hur hon tillbringar sina lediga stunder på landet pysslandes med sin hobby.
,
Nu har Lotta utvecklat sin hobby och skapat sig en liten nätbutik. Det tycker jag är hur cool som helst. Tänk att kunna sitta och pyssla med det man tycker om och skapa sig en affärsrörelse på det!
.
Lottas grejer går åt det lantliga och shabby chiciga hållet. Det är jättefint tycker jag även fast jag egentligen inte alls har den stilen hemma.
.
Jag har beställt två saker av henne. Två saker som jag bett att få lite nertonade från det shabby chic aktiga för att passa in hos mig.
.
Jag kan inte avslöja vad jag beställt ännu för den ena grejen är till "någon" som fyller år snart och denna "någon" vet jag kikar in här titt som tätt. Jag vill att det ska bli en överaskning:)
.
Nästa vecka någongång kan jag visa vad det är Lotta gjort åt mig och till "någon"
.
Lottas hemsida heter Fantasiahantverk och om ni klickar på den röda texten kommer ni dit.
....
För er som undrar hur det gick med mongot igår kan jag berätta att jag desvärre inte stötte på honom. Jag hade tokladdat för en "rematch" men gick tyvärr bet.
.
Synd för mig och tur för honom;-)
.
Nä, i brist på "rematch" mot mongot, hantarbete och något vettigt att kika på på tv tänker jag nu istället ge gubben med "termosen" en omgång..... kärlek;-)
.
Det ni!

9 kommentarer:

Harry sa...

Ludde är störtskön!!!!!

Kram till er båda

Charlotta sa...

Go morron Maria!

Du måste lova att du visar den där rosa termosvärmaren när den är klar!...

Är helt imponerad av hur långt du hunnit på halsduken. Jag känner att jag själv måste besöka en garnbutik denna helgen. Jag har inte handarbetat på de senaste 15 åren, men det vore kul att prova om man fortfarande kommer ihåg hur man gör. Kan tänka mig att det är bra terapi för att gå ner i varv...

Ha nu en underbar fredag med vin, bubbelbad och bastu.

Fredagskram

//Charlotta.

Soltorp sa...

Hej! Vad snygg halsduken blir! Ja det var länge sedan jag stickade med, minns att man skulle sticka koftor i något mjukt garn, alla höll på med det på 80 talet...hu vad gammal man låter nu....hahaha termosvärmare och i rosa, så sött. Mykcet fina saker din kompis säljer! Ha en bra fredag kram Vivi

svartataket sa...

hihi,nä inte städning:))
Vi får väl se:))
Jobbar inte du???
Trevlig hekg på er också!!
KRAM

svartataket sa...

Men åhhhh, man kanske ska slå till att börja virka också! Ingen tokig idé du lansera!! När jag gick i lågstadiet så lärde jag mej virka och sen virkade jag allt jag kunde komma på!haha. Mycket grytlappar blev det bla..så det skulle matcha med olika gardiner o så(det var ju min hobby redan då) hmmm. Jag vill också ha en halsduk!!! Jag ska nog shoppa upp mej på lite garn och sätta i gång jag också! Väldigt rogivande va? Kan tänka mej att det är som när jag målar tavlor! eller? Nähädu!! Här ska shoppas garn! jag ska minsann härma dig!! Det gör inget va? vågar du ge mej ditt mobilnr så får vi väl bräcka varandra om kvällarna med lite mms och vin:)) Jag hittar ju ingen mailadress till dig, annars hade du fått det av mej:(,men jag har ju på min sida:))
Jag vill se hans termosvärmare också!!hahaha


KRAAM

svartataket sa...

aaa,förstår det.Tänkte att ni kanske hade någon ni lämnade allt adm till.Hoppas det är som att cykla för mej också!! Men det är väl bara att testa:)))

svartataket sa...

jag IGEN. Nu har jag kommit på!!
Jag ska bestämt sticka mej en mössa o också!!
HAHAHA

annicap sa...

Tittar in och önskar dig en mysig helg!

Kram!

Livet på Marbogården sa...

Har skrivit förut att du har en härlig blogg, och skriver det igen....Följer dig och ert hus. Tycker er altan blev så fin, så nu har jag visat den för gubben och sagt snälla snälla vill ha:):)Vi får kolla till våren....låter positivt!!!
Trevlig Helg

p.s om du har vägarna förbi ta gärna en titt på min blogg!!!