söndag 18 oktober 2009

Födelsedagar och hjärtan

För ett tag sedan berättade jag om min vän Lotta som har startat en webbutik som heter Fantasia Hantverk där hon säljer sina egenproducerade alster.
.
Jag berättade att jag beställt två saker. Ett till mig och en likadan till någon annan som skulle få det i födelsedagspresent. Jag kunde inte visa då vad det var eftersom jag vet att denna "någon" kikar in här titt som tätt.
.
Idag fyller denna någon år. På samma dag dessutom som någon annan fyller år. Denna någon annan är ingen mindre än självaste Viveka från Humlebacken.
.
Grattis grattis till er bägge på födelsedagen:)
.

.
Den ena "grejen" jag beställde var som sagt till mig själv. Den ligger där framme på golvet framför spegeldörren.
.

.
Det är ett vackert hjärta som är lackad med båtlack för att tåla att stå utomhus. Jag tyckte det var så fint att jag bestämde mig för att ha mitt välkomsthjärta inne. Ja åtminstone under hösten och vintern i alla fall:)
.

.
I eftermiddags var vi inne på grattisfika hos denna någon som fyller år idag och som skulle få det andra hjärtat.
.
På fotot ovan ser ni hennes fötter som dagen till ära är klädda med ett par strumpor hon fått i present av sin make.
.

.
Jomen visst!!! Det är ju min granne AnnSofie som fyller år idag;-)
.
Jag visste att hon skulle gilla mitt hjärta och vilja ha ett eget. Vi har väldigt lika smak. Nu slipper hon vara avis på mitt. Nu har vi ett varsitt;-)
.
Jahapp, då har jag tagit igen min "bloggfria" vecka med dessa fem inlägg tycker jag. Imorgon drar jag på konferens men denna gång blir det en kortis. Är tillbaka redan på tisdag kväll. Tack och lov.
.
Nu ska jag börja med ett nytt virkalster. Denna gång en sjal till mig själv faktiskt.
.
Tycker jag att jag kan få va?

11 kommentarer:

Nyanser av vitt sa...

Hej
Vilket underbart hjärta.
Hittade dig hos Nellies Ute och Inne.
//Agneta

Viveka på Humlebacken sa...

Tack, sötis! Kiul att grannen och jag har samma fölsedag! fast egentligen (som du brukar säga) är det ju min och grannens mamma som ska gratuleras...
Nej du, inte särskilt firar man det.. lugn och ro med ett gäng kompisar, god mat, det får räcka. Men det är klart, nu fyllde ju Micke väldigt jämnt för typ en månad sedan, så vi har ju haft stor fest precis, var inte så sugen på det precis.. hade kanske varit annorlunda annars..:)
kram igen

V

annicap sa...

Vilket fint hjärta!
Och vad roligt att du har skrivit så mycket.

Hur gick det med truckföraren?

Helena sa...

Hej kusin vitamin, var ett tag sedan jag skrev, har flippat ur fullständigt när det gäller bloggandet och bloggläsandet, är för mycket som rör sig och händer just nu för att jag ska ha någon egentlig vilja att blogga. Men nu har jag gått igenom det jag missat här och jag har skrattat så tårarna rinner, dina inlägg är alltid så himla bra!

Jag hoppas allt är bra med er trots ådror, taskiga truckförare och allt vad det nu kan vara!

Ha det bra och hälsa resten av familjen!!

Kram

Tinnar och torn sa...

Hejsan!

Grattis till Ann-so, jättefint hjärta, kanske ska lägga in en beställning.

Du, blogglistan, jag tror du kan klicka på en "länk " längst ned i listan där det står typ "visa alla" så kommer alla fram. Ville bara minska ned listan då den var så lång ;o) Så alla finns kvar men syns inte samtidigt. Jag tror det är de senast uppdaterade som visas. Har inte riktigt fått kläm på det riktig ännu.

Så himla fina sjalar. Nu blev jag ännu mer sugen på att göra en. Har en ljusblå som min mamma virkat för läääänge sedan. Det ser ut att vara precis lika mönster som din.

Ha det gott// Kramar P.

Anonym sa...

Hej Maria!
Kanske har du skapat en ny trend!! Dina sjalar är så himla fina - enkla och snygga. Skulle du kunna dela med dig av beskrivningen? Följer för övrigt din blogg med stor glädje. Med humor och kärlek kommer man långt!!! Må så gott//Annika

Charlotta sa...

Hej vännen!

Nu har jag hunnit läsa igenom alla dina inlägg som du hunnit producera sedan igår. Värsta ketchupeffekten...

Läste intervjun. Vad gullig du är som nämner mig som en av dina favvobloggar. Känner inte riktigt att jag lever upp till kraven nu. Den senaste tidens stress har nästan däckat mig och då finns det ingen ork och tid för bloggning. Hoppas att en veckas semester skall ge ny inspiration...

Vad kul att se Maria hemma hos dig igen. Måste kolla om hon fortfarande håller på med bloggen. Det verkade nästan som hon skulle lägga av när jag senast var inne hos henne.

Och du och Ludde är ju bara för söta. Nakenbad med mössor. Det såg helt underbart ut.

Och så det här med virkningen. Fatta att du har påverkat mig. Även jag har blivit helt beroende av handarbete. Tycker att det är avkopplande att ha något i händerna. Jättekul! Nu får vi bara se om jag lyckas knåpå ihop något som liknar dina snygga sjalar...

Ha det bäst nu!

Kram

//Charlotta.

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Fan!
Jag var inne här sent i går och skrev en hel j-a uppsats om hur duktig du är och att jag inte kan virka, men sticka, och att jag har både en flaska vitt och en flaska rött som det står "Maria & Leenas pratvin" på och att om du inte kommer och hälsar på snart kommer jag upp och slår en flaska i skallen på dig, eller nåja, det sista glömde jag nog, men sen när jag tryckte på "publicera din kommentar" bara försvann allt och jag blev så j-a trötta att jag gick och lade mig.
Typ så var det.
Puss!

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Jo, sen skrev jag OCKSÅ, kom jag ihåg nu, att jag såg intervjun med dig på Vibyggerhus.se i går och att du där nämnde vår blogg som en sån där braig blogg, eller hur du uttryckte dig, minns inte riktigt eftersom jag var så himla trött, men jag måste ju ändå påpeka att jag nästan blev rörd till tårar. Pust!

Leena - By the sea i Tosteberga sa...

Näääää, det skulle stå puss, inte pust...även om båda passar;-)

Anonym sa...

Har du märkt att ditt handarbete smittat av sig på halva bloggvärlden? Jaa, på mig med, stickar halsduk till minsta dottern. Blir kanske klar till jul :) / Te has dado cuenta que has contagiado todo el mundo "blogístico" con tus trabajos de ganchillo? Si, yo tambien estoy haciendole una bufanda para mi hijita. A lo mejor lo acabo para Navidades :)
/Maria i Norrbotten